Dress code na pohovoru u České pošty

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53518
26.5.19 22:48
@NikyNikyNiky15 píše:
Ahoj všem,
v pondělí mě čeká pohovor u České pošty. Je to můj první pohovor, tak to možná moc hrotím, ale lámu si hlavu celý den, co si mám vzít na sebe, jaké boty a jak se nalíčit? Myslím si, že jelikož je to tak velký podnik, tak si na tom potrpí. Jdu na pohovor pokladníka. Děkuji a snad tu ještě někdo je ????

Vzala bych si společenské kalhoty, boty na nižším podpatku a nic křiklavého nahoru. Žádný obr výstřih. Malovat decentně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
26.5.19 22:52

To co jim chceš předat je sdělení, že jsi pečlivá, poctivá, solidní a spolehlivá. Nudná v tomto případě není dehonestující.

Takže normální formálnější oblečení do práce - společenské kalhoty či sukně (ke kolenům) a halenka, přes to sako nebo svetřík. Nic vyzývavého či nápadného a mělo by ti to fakt padnout a být to čisté a dobře vyžehlené.

Boty na nízkém nebo středním podpatku, čisté, uzavřené. Pokud ploché, tak jedině hezké, společenské balerínky.

Líčení jemné, nenápadné, upravené nehty - ale pokud lak, tak co nejdecentnější a na přírodních nehtech.

A teda přijít včas a připravená.

Příspěvek upraven 26.05.19 v 22:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
26.5.19 22:53

Ahoj, vezmi si černou nebo modrou sukni, k tomu nějakou halenku, košili nebo pouzdrové šaty nebo společenské kalhoty a halenku, případně tričko, ale to pak se sáčkem.
Boty lodičky, případně baleríny, něco střízlivého.
Líčení decentní, rtěnku spíše nude, nic křiklavého.
Hezký úsměv, příjemnou vůni a zlom vaz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.19 22:58

Byla jsem na pohovoru na stejnou pozici v malém městě. Vzala jsem si upletove černo-hnědé šaty a nalicila se decentně. Kdybych bývala šla v džínách a svetru, nikomu by to nevadilo. V podstatě vedoucí by mě bývala vzala hned. Ani se mě na nic neptala - myslím tím obligátní,, Tak co mi o sobě povíte. " :mrgreen: Takže bych to oblečení asi moc nehrotila :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
129
26.5.19 23:16

On je v tom oblečení jeden velký háček. Stěhovala jsem se od rodičů a většinu oblečení mám tam. Myslíte, že by nevadily třeba černé džíny, uzavřené botky na středním podpatku? Akorát nevím co nahoru. Mám tu samý tílka a trička s potiskem. Košile jsem si nevzala žádný a že jich mám požehnaně, jen se mi nehodily a u rodičů jsem nebyla dobrých 14 dní. No kdyžtak půjdu v pyžamu se Snoopym no :'D Aspoň zajmu 🙄 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
26.5.19 23:23

A hlavně taky nemám postavu ani do pouzdrových šatů ani do sukní, takže to nepřichází v úvahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.5.19 23:35
@NikyNikyNiky15 píše:
On je v tom oblečení jeden velký háček. Stěhovala jsem se od rodičů a většinu oblečení mám tam. Myslíte, že by nevadily třeba černé džíny, uzavřené botky na středním podpatku? Akorát nevím co nahoru. Mám tu samý tílka a trička s potiskem. Košile jsem si nevzala žádný a že jich mám požehnaně, jen se mi nehodily a u rodičů jsem nebyla dobrých 14 dní. No kdyžtak půjdu v pyžamu se Snoopym no :'D Aspoň zajmu 🙄 😂

Holá ramena ne. Triko s postiskem OK, když tam nebude něco infantilního nebo sprostého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
26.5.19 23:42

Černé kalhoty, triko s decentním potiskem a sáčko by šlo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
26.5.19 23:58

Mám tu tohle tričko, to by možná šlo nee?? Jinak teď jsem ho vytáhla ze sušičky, takže ho musím ještě vyžehlit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
27.5.19 00:01

To je hezké, tím je určitě nepohoršíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.19 00:03
@NikyNikyNiky15 píše:
Ahoj všem,
v pondělí mě čeká pohovor u České pošty. Je to můj první pohovor, tak to možná moc hrotím, ale lámu si hlavu celý den, co si mám vzít na sebe, jaké boty a jak se nalíčit? Myslím si, že jelikož je to tak velký podnik, tak si na tom potrpí. Jdu na pohovor pokladníka. Děkuji a snad tu ještě někdo je ????

Byla jsem na pohovoru v menším městě (cca 15 tisíc obyvatel) a měla jsem na sobě myslím džíny a triko. A přišlo mi to k takové práci na pohovor v pohodě. Nepřeháněla bych to s formalnosti. Však ty jejich uniformy na mě spíš také působí jako tepláky a levná košile (šátek už to nijak nezachrání) než jako nějaký formální oblek… Já se na pohovory vždy oblékala přibližně stejně jako bych se oblékala už do té práce. Ale můžeš narazit na někoho, kdo to bere jinak a bude to problém.

• Citovat
  • Upravit
1222
27.5.19 00:04

Píšu Ti SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
27.5.19 04:30

Osobně si myslím, že v době, kdy je historicky nejnižší nezaměstnanost a ty jdeš na pohovor k instituci Česká pošta, která opravdu nemá pověst toho nejlepšího zaměstnavatele, to musíš dostat i v tom pyžamu se Snoopym. ;) Zníš docela rozumně, myslím, že ti to daj, pokud si vezmeš něco plus minus normálního :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.5.19 05:09

Pošta je v tak9vy krizi a berou tam takový zoufale, že je to snad jedno. Každý z pošty zdrha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.19 07:09

Obcházím zrovna pohovory ve školách. Chodím v černých kalhotách (ne společenské), decentním tričku a v sáčku. K tomu hezčí, ale jemné šperky.
Myslím si, že to úplně stačí, kromě jednoho ředitele, který byl v obleku (asi kvůli probíhajícím maturitám), měli všichni obyčejnější oblečení, než já :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat