Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, ráda bych se zeptala na Váš názor. Potřebujeme koupit domu sedačku-žádnou nyní nemáme, ale nevím jakou. Máme doma 3 měsíční dítě takže je jasné že bude v nejbližší době mít docela zátěž a tedka nevím- koupili by jste levnější s tím že to bude jen na pár let a v podstatě to budou tak trochu vyhozený peníze a nebo koupit pěknou, dobrou se kterou počítate na třeba 20 let, ale drahou a bát se aby jí malej nezničil?
Díky za názory
Doporučuju počítat hlavně s omyvatelností, protože sedačku děti mnohokrát počuraly, pokakaly, zamazaly jídlem a na to byla naše koženková zlatá, protože se jen utřela a bylo čisto. Ale vydržela jen cca 7 let, koženka se loupala, popraskaly švy na sedácích, zlomil se nakonec sedák a doslova z ní lezly péra ![]()
Kdybych na to měla finance, koupila bych kvalitní koženou, která půjde snadno utřít od „nehod“ a vydrží dlouho. Teď mám látkovou, batole běhá vás holým zadkem, leč nočník ještě nepochopilo a lezu z toho po zdi, pes už se na ni taky počural, no nevím, možná vydrží hezká dýl, ale smrdět bude na sto honů ![]()
Rozhodně omyvatelnou!!! Máme od Ikei z bazaru za cca 500 (nová stojí 1200), je dřevěná, bíle lakovaná a BEZVADNĚ SE MEJE!!! Jinak pro mimčo až do cca roku a půl jsme měli obyčejnou plastovou ikea antilop a já tedy na Ikeu nedám dopustit, věci mi připadají velice praktické (když vidím, co čurbesu dítka při jídle zvládnou, rozhodně bych neinvestovala do veledrahých nevyčistitelných sedaček
)
Levnou!
My jsme loni koupili sedačku za 15 tisíc a nelituju ničeho. Bude s náma, doud se po ní bude kreslit. nechci mít doma sterilní prostředí, kde meustále okřikuju děti, aby si nehrály, protože by mi mohly něco zničit. Některé děti jsou v pohodě, ale vsaď si na to ![]()
Navíc doporučuju nějakou pěknou šedohnědou barvu, která není jednolitá. ![]()
@esamalova myslím, že jim jde o sedačku do obýváku, ne židličku
koupila bych takovou, abych nebyla otrokem sedačky. tedy takovou, u které bych byla smířená s tím, že ji dítě může občas počurat, polít, apod…
Já mám gauč za 1 euro a chtěla jsem jiný, větší, rodinný. Kupovat ho budu ale až za pár let, protože už tenhle trpí, i když nechtěně, syn je klidný dítě, ale i tak tam tu a tam přistane jogurt, opatlá se banán, cokoli, co si syn odnese ze svačiny na oblečení a já si toho nevšimnu. Nemluvě o tom, že za těch pár let budu muset i tatínkovi vštípit, jak jíst na gauči…
Stál fakt jedno blbý euro, ale i tak je mi ho líto, protože je to často jediný kus nábytku, který je v přímém kontaktu s návštěvou.
@esamalova píše:
Rozhodně omyvatelnou!!! Máme od Ikei z bazaru za cca 500 (nová stojí 1200), je dřevěná, bíle lakovaná a BEZVADNĚ SE MEJE!!! Jinak pro mimčo až do cca roku a půl jsme měli obyčejnou plastovou ikea antilop a já tedy na Ikeu nedám dopustit, věci mi připadají velice praktické (když vidím, co čurbesu dítka při jídle zvládnou, rozhodně bych neinvestovala do veledrahých nevyčistitelných sedaček)
Teď jsem zmatená… Nekupuje zakladatelka sedačku do obýváku? ![]()
@jessikka píše:
Teď jsem zmatená… Nekupuje zakladatelka sedačku do obýváku?
jasně že jo, těžko asi chce jídelní židličku na 20 let ![]()
@Bibi239 Já mám na sedačce normálně chránič na postele tím PUR povrchem nahoru a přes to přehoz. Když se stane nehoda, vyměním přehoz a jenom otřu.
Příspěvek upraven 26.07.14 v 17:02
Tak jsem chtěla napsat, že snad ani sedačka, se kterou je sebelíp zacházeno, snad 20 nevydrží… anebo se možná pohybuje v takových cenách, které už jsou nad moje chápání (jedna ženská mě říkala, že zařizovala - tedy cizím, ne sobě - byt a kupovala sedačku za 800 tisíc, tak ta by snad vydržet mohla
).
20 let je přehaný:) ale víte jak to myslím.. kožená, nebo koženková je už celkem drahá, a navíc pokud někdo na ní v létě v sedne s holejma nohama tak je to hodně nepříjemný:( ale s tou udržbou je to samozřejmě jinde než s látkovou…