Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, před 14 dny jsem měla dráždivý kašel po rýmě, trval asi 10 dní a s pomocí sirupu jsem se ho zbavila, ale dneska 4. den mám také kaše, ale jen večer, asi po 19 večer, jakoby z ničeho nic. V noci mě nebudí, ráno i odpoledne o tom nevím a na večer úplně záchvaty a pocit, že mě něco šimrá v hrtanu??? Nemáme doma nic nového ani nic nového nepoužívám, alergii prý na nic nemám, tak už nevím co to je. Občas mě z toho zakašlání až natáhne…
No a nemůže za to třeba jen vysušená sliznice? Že večer nejspíš sedíš doma a vzduch je teplý a suchý a sliznice není ještě úplně OK? Já to teď mám taky, mám rýmu, jinak nic, ale jak si večer lehnu, hned mě začne šimrat na patře a začnu kašlat, pomáhá jen se napít nebo nějaký bonbon na zvlhčení, je to teda otrava!
@robínek píše:
No a nemůže za to třeba jen vysušená sliznice? Že večer nejspíš sedíš doma a vzduch je teplý a suchý a sliznice není ještě úplně OK? Já to teď mám taky, mám rýmu, jinak nic, ale jak si večer lehnu, hned mě začne šimrat na patře a začnu kašlat, pomáhá jen se napít nebo nějaký bonbon na zvlhčení, je to teda otrava!
No právě že mi to dělá jen v obýváku, když si pak lehnu do ložnice, kde je zima, tak je to naprosto v pohodě a spím jak mimino
. Ale je to divné, že až po té 7, ještě i teď mě furt šimrá hluboko v krku
No tak v 7 už máš prostě toho tepla a sucha dost
Tak aspoň že máš klid v noci. Zkus třeba popíjet večer Vincentku nebo cucat vincentkové nebo eukalyptové pastilky, ty mi to vždycky zklidní.
Ať už to sakra přejde, taky mě to nebaví tady pořád pokašlávat! ![]()
@robínek píše:
No tak v 7 už máš prostě toho tepla a sucha dostTak aspoň že máš klid v noci. Zkus třeba popíjet večer Vincentku nebo cucat vincentkové nebo eukalyptové pastilky, ty mi to vždycky zklidní.
Ať už to sakra přejde, taky mě to nebaví tady pořád pokašlávat!
Pořádně jsem se napila a nakapala do nosu mořskou vodu a uvidím, co to udělá. Měla jsem strach, že b to byl třebas fakt projev alergie nebo začínající astma. Snad to bude „jen“ tím suchým vzduchem
@Amy88 píše:
Ahoj, před 14 dny jsem měla dráždivý kašel po rýmě, trval asi 10 dní a s pomocí sirupu jsem se ho zbavila, ale dneska 4. den mám také kaše, ale jen večer, asi po 19 večer, jakoby z ničeho nic. V noci mě nebudí, ráno i odpoledne o tom nevím a na večer úplně záchvaty a pocit, že mě něco šimrá v hrtanu??? Nemáme doma nic nového ani nic nového nepoužívám, alergii prý na nic nemám, tak už nevím co to je. Občas mě z toho zakašlání až natáhne…
Zkus navečer cucat kostky ledu…
Klíd! Já alergii taky na nic nemám, celý rok spím bez problémů v péřových peřinách, ale mám zkušenost, že jakmile jsem jen trošku nastydlá a sliznice nejsou úplně OK, tak mě ten prach z peřin dráždí a třeba návštěva u někoho v paneláku s ústředním topením je pro mě utrpení. Kdybych měla v takovém zdravotním rozpoložení a v suchém vzduchu třeba veřejně mluvit, do 5 minut se rozkašlu a rozbrečím a skončím s tím úplně rudá až tak za půl hodiny ![]()
Mám to tak už do dětství a astma nemám ![]()
Anix: jéje aby z toho pak nebyla angína
stačí mi si jen loknout třeba coly s ledem a nemoc je na světě
Jinak v obýváku máme nyní 21,8 stupňů, což teda není nijak moc a dokonce máme i vlhkoměr a je tady 70% to je dost…tak nevím, jestli je to suchým vzduchem holky
@Anix píše:
Zkus navečer cucat kostky ledu…
Taky dobrý
Nejlíp asi led z Vicentky ![]()
@Amy88 píše:
Anix: jéje aby z toho pak nebyla angínastačí mi si jen loknout třeba coly s ledem a nemoc je na světě
Jinak v obýváku máme nyní 21,8 stupňů, což teda není nijak moc a dokonce máme i vlhkoměr a je tady 70% to je dost…tak nevím, jestli je to suchým vzduchem holky
Taky to může být prach, normálně ti nevadí, ale teď jo.
@robínek píše:
Klíd! Já alergii taky na nic nemám, celý rok spím bez problémů v péřových peřinách, ale mám zkušenost, že jakmile jsem jen trošku nastydlá a sliznice nejsou úplně OK, tak mě ten prach z peřin dráždí a třeba návštěva u někoho v paneláku s ústředním topením je pro mě utrpení. Kdybych měla v takovém zdravotním rozpoložení a v suchém vzduchu třeba veřejně mluvit, do 5 minut se rozkašlu a rozbrečím a skončím s tím úplně rudá až tak za půl hodiny
Mám to tak už do dětství a astma nemámJé to jsi mě potěšila, v paneláku bydlím a gauč na který se večer konečně natáhnu, když malá spí je nalepený na ústřední…astma bych taky mít neměla, ale dost mě to teda provokuje, jak chci začít mluvit, hned se zakašlu.....
@Amy88
Tak to může být i něco z toho gauče. Nebo prach vířící v teple z ústředního topení. Na mě dneska manžel hodil larysu, aby mi nebyla zima, a já se z těch chlupů rozkašlala jak blázen.
@Amy88 píše:
Anix: jéje aby z toho pak nebyla angínastačí mi si jen loknout třeba coly s ledem a nemoc je na světě
Zkus si najít vznik angín… jaké je to onemocnění a vznik… ![]()
Jo jasně, asi to z toho nebude, tak jdu na ten led, protže se tu jinak asi udusííííím, safra, je to strašné, jako bych vdechovala písek, brrrrr
@Amy88 píše:
Jo jasně, asi to z toho nebude, tak jdu na ten led, protže se tu jinak asi udusííííím, safra, je to strašné, jako bych vdechovala písek, brrrrr
Když ti nebude chutna led tak si zamraž ovocnou šťávu… ta moooc chutná i dětem ![]()