Dráždivý tračník a jak na něj?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.6.18 14:07

Dráždivý tračník a jak na něj?

Čauky holky co máte tuhle blbost :( jak se snažíte s tím vycházet a sžít? Co vám hodně pomáhá a tak? Mě docela pomáhají probiotika Biopron a musela sem omezit dost jídel ale takový to chození na velkou ráno třeba 3 krát mi zůstalo :( co s tím :(? Díky moc za rady :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jančakecalka
5.6.18 14:25
@Anonymní píše: Čauky holky co máte tuhle blbost :( jak se snažíte s tím vycházet a sžít? Co vám hodně pomáhá a tak? Mě docela pomáhají probiotika Biopron a musela sem omezit dost jídel ale takový to chození na velkou ráno třeba 3 krát mi zůstalo :( co s tím :(? Díky moc za rady :)

Ahoj, já jsem s tím zžitá už roky a musím říct, že se s tím dá žít celkem dobře, pokud to má člověk pod kontrolou. ;)
Je hodně důležitý, pokud víš, co Ti obtíže vyvolává. U mě je to jednoznačně stres, kterého jsem kdysi měla právě hodně a tím to celé vzniklo. Musela jsem omezit některý jídla, hlavně tedy smažený, těžký, tučný, pak taky pečivo mi nedělá moc dobře. Ale co naopak pomáhá, tak to jsou zakysaný mléčný výrobky. Taky je dobrý mít pravidelnou stravu aspon 5 krát denně menší porci. A hodně mo pomáhá pohyb, takže třeba taková jízda na koloběžce dělá zázraky. Samozřejmě všeho z mírou, to je jasné.
Byla jsi u doktora? Je důležité znát diagnozu a ne se jen domnívat, že se jedná o Syndrom drážvivého tračníku,tzv.IBS.
Probiotika jsou určitě na místě, jen zvolit ta správná a dobře dávkovat. Já používám kvasinku S. Boulardii, její účinky jsou u mě dobré, ale nespoléhej se jen na ně, musíš brát v potaz i další okolnosti, jak už jsem psala. Trpím s tím už dlouho, tak vím, o čem mluvím. Když budeš chtít, tak se ptej ;)

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
5.6.18 14:26
@Anonymní píše: Čauky holky co máte tuhle blbost :( jak se snažíte s tím vycházet a sžít? Co vám hodně pomáhá a tak? Mě docela pomáhají probiotika Biopron a musela sem omezit dost jídel ale takový to chození na velkou ráno třeba 3 krát mi zůstalo :( co s tím :(? Díky moc za rady :)

PS:Proč anonym? Nemáš se přece za co stydět? ;)

• Citovat
  • Upravit
245
5.6.18 14:43

Na alergologii / imunologii jsi byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.18 15:03
@Jančakecalka píše:
Ahoj, já jsem s tím zžitá už roky a musím říct, že se s tím dá žít celkem dobře, pokud to má člověk pod kontrolou. ;)
Je hodně důležitý, pokud víš, co Ti obtíže vyvolává. U mě je to jednoznačně stres, kterého jsem kdysi měla právě hodně a tím to celé vzniklo. Musela jsem omezit některý jídla, hlavně tedy smažený, těžký, tučný, pak taky pečivo mi nedělá moc dobře. Ale co naopak pomáhá, tak to jsou zakysaný mléčný výrobky. Taky je dobrý mít pravidelnou stravu aspon 5 krát denně menší porci. A hodně mo pomáhá pohyb, takže třeba taková jízda na koloběžce dělá zázraky. Samozřejmě všeho z mírou, to je jasné.
Byla jsi u doktora? Je důležité znát diagnozu a ne se jen domnívat, že se jedná o Syndrom drážvivého tračníku,tzv.IBS.
Probiotika jsou určitě na místě, jen zvolit ta správná a dobře dávkovat. Já používám kvasinku S. Boulardii, její účinky jsou u mě dobré, ale nespoléhej se jen na ně, musíš brát v potaz i další okolnosti, jak už jsem psala. Trpím s tím už dlouho, tak vím, o čem mluvím. Když budeš chtít, tak se ptej ;)

U doktora jsem byla prý je to ono a řekla mi jen dietu a ty probiotika. Přemýšlím že zkusím ještě jiného doktora… Ani mě neposilala na žádné vyšetření právě… A ty probiotika s tou kvasinkou sem si chtěla koupit a tady u nás je nemají v lékárně asi zkusím obednat. Mě je jinak celkem fajn ale ty ranní výlety na záchod mě nebaví :( ale pak pridu do práce a je mi ok… Nevím jak se toho zbavit. Nemůže to bT taky třeba tím ze si občas večer dám bramburky nebo něco nezdravého? Včera třeba smazenka… Pokud to má na to vliv? :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.18 15:04
@Novak2 píše:
Na alergologii / imunologii jsi byla?

Nebyla…měla bych tam jít? :)

• Citovat
  • Upravit
3067
5.6.18 15:15
@Anonymní píše:
U doktora jsem byla prý je to ono a řekla mi jen dietu a ty probiotika. Přemýšlím že zkusím ještě jiného doktora… Ani mě neposilala na žádné vyšetření právě… A ty probiotika s tou kvasinkou sem si chtěla koupit a tady u nás je nemají v lékárně asi zkusím obednat. Mě je jinak celkem fajn ale ty ranní výlety na záchod mě nebaví :( ale pak pridu do práce a je mi ok… Nevím jak se toho zbavit. Nemůže to bT taky třeba tím ze si občas večer dám bramburky nebo něco nezdravého? Včera třeba smazenka… Pokud to má na to vliv? :)

to máš dobrý, že lítáš jen ráno. Já lítám celý den. U doktora jsem nebyla ale prostě chodím třeba 5-6 denně. Je to šíleně obtěžující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.18 16:07

@Quinn7
Taky se musím hlídat co jim. Ale vždycky to pride po něčem jiným :( takže už nejím žádný omáčky nic mastneho tučného koreneneho, prostě hodně přemýšlím co sním a když jedu někam kde nevím kde je záchod tak si beru imodium a docela to asi pomáhá :D to je můj nejlepší kamarád :D

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
6.6.18 10:27
@Anonymní píše:
@Quinn7
Taky se musím hlídat co jim. Ale vždycky to pride po něčem jiným :( takže už nejím žádný omáčky nic mastneho tučného koreneneho, prostě hodně přemýšlím co sním a když jedu někam kde nevím kde je záchod tak si beru imodium a docela to asi pomáhá :D to je můj nejlepší kamarád :D

No, s tím Imodiem bych byla opatrná, protože mě doktorka říkala, že to víceméně ucpává střeva, ale průjem jako takový to neléčí, pouze staví.

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
6.6.18 10:30
@Anonymní píše:
U doktora jsem byla prý je to ono a řekla mi jen dietu a ty probiotika. Přemýšlím že zkusím ještě jiného doktora… Ani mě neposilala na žádné vyšetření právě… A ty probiotika s tou kvasinkou sem si chtěla koupit a tady u nás je nemají v lékárně asi zkusím obednat. Mě je jinak celkem fajn ale ty ranní výlety na záchod mě nebaví :( ale pak pridu do práce a je mi ok… Nevím jak se toho zbavit. Nemůže to bT taky třeba tím ze si občas večer dám bramburky nebo něco nezdravého? Včera třeba smazenka… Pokud to má na to vliv? :)

Tak tý diety bych se stoprocentně držela a ta probiotika poctivě brala.Na netu se dají v pohodě objednat a bývaj ještě levnější, než v lékárně.
No, tak brambůrky a smažený jídlo je vyloženě při téhle nemoci ideální konzumovat 8o Tohle, kdybych jedla já, tak sedím na záchodě ve dne v noci a bylo by jedno, že jim probiotika…Bacha na to, je jasný, že když tohle večer sníš, tak ráno lítáš :?

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
6.6.18 10:31
@Quinn7 píše:
to máš dobrý, že lítáš jen ráno. Já lítám celý den. U doktora jsem nebyla ale prostě chodím třeba 5-6 denně. Je to šíleně obtěžující.

Být tebou, tak tam zajdu, protože běhat takle furt na záchod není pro organismus nic zdravýho teda :?

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
6.6.18 10:32
@Anonymní píše:
Nebyla…měla bych tam jít? :)

Určitě, vyšetřením na alergo a imunologii se nic nezkazí, naopak se dá snadno přijít na to, pokud máš alergii a tím se mužou problémy rychle vyřešit. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.18 14:13
@Jančakecalka píše:
Tak tý diety bych se stoprocentně držela a ta probiotika poctivě brala.Na netu se dají v pohodě objednat a bývaj ještě levnější, než v lékárně.
No, tak brambůrky a smažený jídlo je vyloženě při téhle nemoci ideální konzumovat 8o Tohle, kdybych jedla já, tak sedím na záchodě ve dne v noci a bylo by jedno, že jim probiotika…Bacha na to, je jasný, že když tohle večer sníš, tak ráno lítáš :?

Když já si to tak nerada odepřu třeba brambůrky miluju :D ale budu muset přestat, vím že mi to škodí :(

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
6.6.18 16:32
@Anonymní píše:
Když já si to tak nerada odepřu třeba brambůrky miluju :D ale budu muset přestat, vím že mi to škodí :(

To, že je miluješ musí stranou, když Ti nedělají dobře. Musíš se překonat. Já třeba musela přestatpít kafe a nápoje, kde je kofein všeobecně a taky žiju, když to musíš, tak musíš ;)

• Citovat
  • Upravit
3067
7.6.18 09:27
@Jančakecalka píše:
Být tebou, tak tam zajdu, protože běhat takle furt na záchod není pro organismus nic zdravýho teda :?

já vím, měla bych si zajít. Ale ani nevím popravdě kam. A přijde mi to takový trapný, vykládat doktorovi, že lítám moc na záchod. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí