Dřevěné parkety

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
215
16.5.06 08:10

Dřevěné parkety

Ahoj holky,
chci se zeptat, máme dřevěné parkety, a chtěla bych je vybrousit a naleštit, nevíte kolik by to stálo, nebo jak to děláte Vy? Děkuji Kačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5891
16.5.06 08:14

My mame parkety a pri predelavani, celk.predelavani jadra jsme si nechali vybrousit parkety v obyvaku cca 26m2 a vyslo nas to na 11 tis.,ale vypadaj jak novy, super. v loznici jsme parkety nebrousili, stejnak je tam beztak hlavne postel a couha jen kousek podlahy,a koupili koberec za 2tis. :wink: nekde jsme usetrit museli. Dalif

ps. to je cena laku a pujceni brusky - lakoval nam to bracha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
16.5.06 08:38

Ahojky,
my jsme nechávali brousit a lakovat cca 80m2 parket plus se tam asi 4m2 musely nechat vyrobit a vyšlo to cca na 45 tis. Je to pálka, ale stálo to za to, jak bychom to dělali sami, to si neumím představit. Takhle se komplet postrala firma. Tady v Brně byly ceny na podzim zhruba kolem 400 Kč/m2 - broušení včetně laku a lišt, ovšem to je v ideálním případě, kdy se nemusí nic dodělávat, opravovat a tak. Jinak to vyjde víc - jako nám :-(
Každopádně to stojí za to, máme nádherné podlahy.
 Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
16.5.06 08:55

Můžu se zepatat, čím parkety vytíráte?Jde to normálně vodou a nějakým prontem nebo tak? Kdysi jsem se dala do vytírání, ale parkety pak byli úplně bílý, tak jsme je znova dávali dohromady…možný je že byly špatně nalakovaný…já už nevím.
Jakou tedy parkety vyžadují „péči“?
Díky
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
16.5.06 09:00

No mě tady ten podlahář kladl na srdce, ať je hlavně moc nemáchám…tj. nesmí na nich stát voda. Doporučoval spíš nějaký special sprej, který se pak setře. Nicméně zatím vytírám normálně dobře vyždímaným mopem s Prontem Polysk a jsem spokojená. Ale nepřeháním to, spíš často vysávám a vytírám jen občas.
 Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
16.5.06 09:50

Nam budou brousit a lakovat podlahu tenhle tyden 20 m2 za 10000 vcetne list a list mezi dvere.Tak jsem na to zvedava :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
16.5.06 09:51

Ahoj! Já mám dřevěná prkna. Za zbrousení a napuštění olejem jsem za 25m dala 3.200,–Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
16.5.06 12:06

ahoj holky,

parkety jsme brousili loni v lete - panelakovy obyvak nas vysel s listama na cca 12tis. Jsem asi trosku cune, ale snazim se vytirat co nejmin - tzn. casto vysavam - mame u vysavace specialni nastavec na plovouci podlahy/parkety a pretru cas od casu vodou se specialnim saponem na drevene podlahy (ALEX?!?). Samozrejme poradne zdimu hadr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
17.5.06 14:24

Ahoj holky,
moc Vám děkuji za Vaše odpovědi, ty ceny mě u:,–(ily, myslím, že to ještě chvíli počká. Uvažovala jsem jestli si to neuděláme sami, zkoušela jste to některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
17.5.06 19:46

Nechali jsme si brousit celý byt, cca 80 m2 asi za 30 000, ale stálo to určitě zato. Parkety jsou krásné, teplé, o moc hezčí než plovoučky. Časem se sice mezi některými začaly tvořit mezery, ale naučila jsem se perfektně tmelit parketářským tmelem.
A na vytírání je svělý Alex - bezbarvá samoleštící leštěnka na parkety (skvětle žlutý obal se zeleným vrškem). Fakt se lesknou a nekloužou.
Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
24.10.19 12:09

Parkety

Ahojte, jsem z Želechovic u Zlína, nechali jsme si broušení parket udělat od firmy **** a musím říct že super a jako bonus mají moooc hezkého pracovníka :* :oops:

Vytírání dělám taky Alex oranžovým a parkety jsou nádherné. Co se chci zeptat: Jak se udržuje podlaha Vinyl - máme na chodbě a asi by to chtělo trochu přebrousit nebo co?

Díky Sanny

Edit adminem: smazán odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
24.10.19 12:16

My si parkety brousili sami a také jsem tu měla moc hezkého pracovníka - svého muže :mrgreen: Vinyl se nijak nebrousí, je to plast. Maximálně zkusit nějakou leštěnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.11.19 16:53

údržba vinylu

@cverunka děkuji :D máte nějaký oblíbený čistič na vinylovou podlahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
1.11.19 17:13

Tak v prvy rade bych si damy ujasnil jestli mate parkety lakovany nebo voskovany, od toho se odviji i pece o ne. ;) DAS R Strong na vinyl je idealni. Lakovany podlahy taky zvlada vyborne. Voskovany podlahy se vytiraji a udrzuji jinak

Prebrousit vytmelita a bud nalakovat nebo navoskovat si muzete udelat klidne samy kdyz jste manulane zrucni a vite uskali a co vse dodrzet. Osobne bych si na to firmu nebral. Palky neskutecny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.11.19 17:15

@Komsomol Já mám zrovna voskované, tam doporučujete prosím použít co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný