Postel pro školkáčka -patrová?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7708
5.5.06 11:30

Postel pro školkáčka -patrová?

Tak přemýšlím jakou malýmu pořídit postel. Od roka spí v postýlce přestavěné na minipostel,ale přijde mi že tam moc místa nemá. Prvně jsem si říkala že z nedostatku místa pořídíme postel 70×160, pak mě napadlo že by mohla být i 90×200 ale ta vyvýšená. Nemyslím uplně dvoupatrovou,ale taková ta ve výšce asi metr a pod ní jdou dát hračky. mám ale strach aby odtam malej nespadl. Ale asi by se mi líbila taková nejvíc. Jak spí (spaly) vaše děti ve věku kolem 2-3let? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2434
5.5.06 12:06

Ahoj Ashley,
Míša spala skoro do 3 let v postýlce. Pak se narodil Vítek tak jsme koupili rovnou palandu a doteď spí dole (jsou jí 4 roky), nahoře má hračky, které nejsou vhodné pro bráchu :lol:
Tak za půl roku bych ráda přesunula Vítka z postýlky na její místo a Míša by šla nahoru. Ale stejně mám obavy. Někdy minulý týden jsem četla otřesný příběh o 3 leté holčičce, která se v noci při slézání dolů tak blbě zapletla mezi to zábradlí, že se oběsila 8O :cry: A psali tam, že většina paland je vhodná pro děti od 6 let. Na druhou stranu naši známí mají pro kluka právě tu vyvýšenou postel, spí tam od 3 let a v pohodě. Ale nemá tam žebřík, ale vedle schůdky a to zábradlí tam má udělané vyvýšené. No minimálně do 3 let bych tam dítě v noci spát nenechala.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
5.5.06 12:10

Ahoj,
taky plánujeme koupi nové postele pro naši téměř tříletou cácorku. Vzhledem k tomu, že postýlku budeme potřebovat pro mimi.
Každopádně chci už dvoumetrovou. Mám vyhlídnutou nejprve klasickou postel u čes. firmy Gazel - www.gazel.cz - a potom bych chtěla u stejné firmy pro druhé dítko dokoupit přesně takovou tu vyvýšenou - je vysoká asi 185cm a plánuji pod ni tu klasickou postel zasunout kolmo, takže tam zbyde místo i pro nějakou skříňku či noční stolek. Nevím, jestli jsem to popsala dost srozumitelně. Doufám, že když tam bude dostatečně vysoká zábrana, že se nic nestane. Kvůli nedostatku místa bych to takhle chtěla vyřešit.

Já, jako dítě spávala nahoře na posteli a jen jednou se mi stalo, že jsem spadla :) . Bylo to ve spánku a nepamatuji si vůbec nic, ani mě nic nebolelo. Mohlo mi být takových 12 let :D .
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
5.5.06 12:21

Ahoj Ashley,
myslím, že je na takovou postýlku ještě brzo. V Anglii jsem se starala o 2 kluky, jeden 4 roky, druhý 2,5. Tuhle vyvýšenou měl ten větší, ale malej na ní taky blbnul a jednou z ní tak debilně spadl, že si rozřízl patro o hračku. Bylo z toho děsný krve, šití, 2× mu prasklo, takže znova a znova šití… Ale je jasný, že takovej úraz se může stát i na nízké posteli, s malejma dětma to prostě bez občasných držkopádů nejde.
To s tou holčičkou, jak se uškrtila na palandě je děsný, četla jsem o tom na netu…
Jinak je tahle vyvýšená postýlka super, kluci ji měli s klouzačkou, která vedla do takovýho bazénku plnýho balónků… Jenže pak už postýlka nebyla jaksi o spinkání… Večer do 11 a ráno od 4 řádili jak draci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
5.5.06 12:30

Ahoj, já mít dítě na vyvýšený posteli, nezamhouřím oko. :wink: Myslím, že je na to brzo, Matěj má 2 metrovku, začal v ní spát v 2a půl a mockrát spadl. Pak myslím, že když jdou v noci na záchod, rozespalí po tom žebříku, je pravděpodobnost pádu dost velká. Neteř spí v téhle posteli od 4 let, ale s rodiči v jednom pokoji, takže trochu pod kontrolou, no zvaž to :wink:
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
5.5.06 12:56

My taky spíme v jedné mísnosti,,ale právě mám strach že by malej slítnul,i přes to zábradlí. Nachtěla bych ji teda moc vysokou,tak těch 80cm,co se teď dívám,ale asi stejně nakonec koupíme tu z Ikei 70×160 protože je levná a dávat za postel teď kolem 4 tisíc a víc se mi nechce :roll:
Jinak malej spí od roka v postýlce bez toho jednoho boku,protože se bouchal o tyčky tak jsme to sundali a nespadl zatím ani jednou…

Asi to stejně vyhraje ta menší postel :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
5.5.06 14:24

Malá spí od 2 a 1/4 roku na velké posteli, ještě z ní nespadla, ale na horní posteli zatím bydlí jen hračky. Neumím si představit, že by z ní rozespalá lezla v noci na záchod. Tiše doufám, že se kluk aspoň ještě dva roky vejde do postýlky, protože před pátýma narozkama si to nějak neumím představit.
Bludička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
5.5.06 14:27

Tak teda taky s nadšením čtu tuhle diskuzi. No Ondrís má zatím jen takovej malej jakoby gaučík, má to 70×140. Asi tak za rok uvažujeme o dvoupatrovce, protože bydlíme ve 2+1 a místa není nějak moc. No ale řeknu vám holky, že po tom článku o té holčičce se mi do toho nějak nechce. Snad na to zapomenu za ten rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
5.5.06 14:48

Ahoj

tak kvůli nedostatku místa a „velkému“počtu dítek u nás v domácnosti spí nejstarší synek na patrové paladně už asi od 2,5let. Dole spí holčička cca od 16m a nejmladší spí dosud v postýlce…
Akorát když jsme patrovou postel kupovali, musela mít horní postel vyšší obložení, než jaké jsou normálně (my máne tak cca 45-50cm - nahoře jsou přidělány tři prkna). Tím pádem mi přijde, že nemůže vypadnout. To spíše padá s postele ta prostřední, protože ta postel dole není nijak obložená .

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
29.5.06 15:36

My se chystáme koupit normální nízkou postel.Ta vyvýšená by se mi moc líbila,ale v noci bych asi oka nezamhouřila.

Holky,co máte 2+1,jak jste vyřešily nebo budete řešit,pokojíček?My zatím spíme v jedné místnosti.Plánujem mimi,tak přemýšlím,jak to provedem-všichni 4 v pokojíčku nebo ho nechat dětem a spát v obýváku?
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
29.5.06 16:20

Ahoj.

Máme 2+1, ve velkém pokoji máme obývák a ložnici ( v ní letiště :) ), menší pokoj je Radimkův už od 5 měsíců. Prozatím spí v postýlce, ale pošupajdí brzy do velké postele ( aby uvolnil místo mimi). Koupíme normální velkou z masivu. Plánujeme, že v budoucnu velkou postel zasuneme pod etážovku.
http://www.gazel.cz/…postele.html
 http://www.gazel.cz/…07ef20ff.jpg

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
29.5.06 16:27

Tak díky všem za rady :) Už nějakou dobu spí Domča na nové posteli. nakonec jsme koupili v Ikei tu 160×70 a místa tam má opravdu hodně. Byl ajsme sice rozhodnutá pro klasickou dvoumetrovou postel,ale když jsme to přeměřili,tak by nám tu opravdu zabrala moc místa. Tatio má i malé zábradlíčko, vyšla nás i s matrací a roštem na 1500,–,tak jsme k tomu přikoupila rovnou i ten baldachýn-list.
Jsme spokojení jak s cenou té postele,tak s kvalitou,je opravdu hodně pevná a stabilní. Domča od té doby spí uplně bez problémů.
Počítám že až se přestěhujem,tak dostane velikou a tahle bude pro další dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.5.06 16:29

Na tom gazel jsou krásný postele.
No, my bydlíme v 1+1 (teda, ono tady toho je víc, ale jaksi tchánovci nechtějí pokoj pro malou uvolnit), malá spí s námi v pokoji (v kuchyni se nevejde) a plánuji větší postel. Vyhlídla jsem si v Kika rostoucí postel, má zábranu z obou stran a vypadá o dost líp než ty z Ikea (ty vypadaj na jedno použití). Doufám, že než vyroste na nejvyšší rozměr, odstěhujem se a koupíme jí pak fakt velkou. Ovšem cena postele je 7tis a matrace rozkládací na všechny rozměry je 4tis, což je velká darda. Jenže u nás moc na výběr není.....
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.6.06 21:09

Mame rostouci postylku z IKEA rok a funguje skvele, takze na jedno pouziti urcite neni :lol: Navic za celkem slusne penize. Az bude dcera vetsi cca 5 - 6 let planujeme koupit vetsi vyvysenou postylku. Ted je v noci pekne zmatena a rozespala, tak bych se bala ze zuchne nebo si nejak ublizi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný