Klimatizace, ochlazovač

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1078
27.4.06 07:13

Klimatizace, ochlazovač

Ahojky,

potřebovala bych poradit. Potřebuji nyní nutně pořídit malou klimatizaci nebo ochlazovač do jedné místnosti o velikosti cca16 m2. Ale nevím co a jakou značku. Zatím co jsem našla je, že u klimatizace musím mít vývod ven, ale to není možné, takže se asi přikloním k ochlazovači. Potřebuji tu místnost zchladit ze 30 stupňů (a bývá i více) na zhruba 23.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9262
27.4.06 10:22

Neporadím, ale taky by mě to dost zajímalo. Ozvěte se někdo. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
27.4.06 10:49

ani já neporadím, ale zkus vyhledávače a klimatizaci…
Zvhčovače by vtomto případě nestačili, ale počá´ítej s tím, že klimatou¨zace bývá hlučbná a alergikům nedělá moc dobře, k tomu, abys mohla klimatizovat,. musíš mít zabřená okna… nebylo by lepším řešením koupit žaliizie na okno, markízu či něco podbného??? Alespň trochu to určitě pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
6.5.06 20:59

To mě taky moc zajímá, tu v létě míváme kolem 30. Ivulko, když něco zjistíš, dej prosím vědět.

Ahoj Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
16.6.06 16:07

Téma začíná být akutní :lol: :lol: :lol: Máme doma 28 st a nedá se tu vydržet :( . Máte někdo zkušenosti s mobilní klimatizací??? Četla jsem někde, že účinnost nic moc. Pro nás ale jiná nepřichází v úvahu. Zároveň bychom potřebovali zvhčovat máme kolem 35% vlhkosti, hrůza.

Pomůže někdo? Máte na některou tip? Něco vyzkoušeného, jak zvhlčovat?

Moc díky
Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
27.6.06 19:08

Čauky holky, tak my koupily ochlazovač vzduchu a účinnost téměř nulová, vítr sice chladnější fouká, ale celou místnost to v životě neochladí. Při koupi nám bylo řečeno, že ochlazovač musí stát u zdroje teplého vzduchu tj. u okna a naproti musí být buď další dveře nebo okno, aby se vytvořil proud vzduchu a tak by ten studený z ochlazovače mohl proudit celou místností. Já cpala led furt, otevřenej celej byt a teplota stále cca 29°C. Takže nedoporučuji. Klimatizaci přenosnou jsme měli v práci a ta fakt docela ochladila, ale zase dělala pěknej randál. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
27.6.06 19:32

Ahoj holky

tak mi koupili mobilní klimatizaci - ale nepochopím, proč se jmenuje mobilní, když tu výfukovou rouru musíme „zasekat do zdi“, protože u otevřeného okna je to blbina… Je hlučká jak kráva, jediný pozitivum je, že opravdu chladí… Takže dokáže „vychladit“ místnost na 23st, ale dle papírů až na 19…

Vik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
27.6.06 19:59

Vvik, jaká je to prosím značka?? Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
9.7.06 09:42

Také jsme vybírali v těch vedrech klimatizaci.Máme podkrovní byt, 2 střešní okna v obývacím pokoji, 1 v kuchyni. V těch vedrech jsme tam měli i kolem 33 stupňů! Rozhodovali jsme se mezi mobilní klimatizací a klimatizací zabudovanou (s jednotkou vntiřní a venkovní).Zvítězila klimatizaci zabudovaná typu SPLIT- HAIER, má spoustu funkcí jako chlazení, odvlhčování, provětrávání, vytápění, funkci Health (úprava kvality vzduchu) tzv. ionizátor ..... Jsme maximálně spokojeni hlavně kvůli malému. Klimatizace se ovládá dálkovým ovladačem, kde si nastavíme požadovanou teplotu a požadovanou funkci. V bytě je teď v těchto vederech fantasticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
10.7.06 12:51

Šli jsme taky do zabudované klimy a je to paráda. Navíc tím můžeme v zimě přitápět a máme levnější zazbu na el. proud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
19.6.13 23:10

Holky, prosím Ty, co máte zabudovanou klimatizaci, jak je to velká investice? Aktuální obnovená diskuze :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
19.6.13 23:25

Cena je funkce Chladiciho výkonu, učinosti (kolik ta klimatizace žere ) a značky. Já to zvládám i bez klimatizace ale je potřeba přes den zatáhnout a zavřít všechny okna a dveře a celou noc větrat.

Podle velikosti místnosti, a velikosti a orientace oken si nech spočítat potřebnej chladící výkon, ale ještě před výpočtem tepelných zisků místnosti redukuj příjem tepla například předokeníma roletama pergolou, reflexní fólii… tím se sníží potřebný výkon klimatizace a provozní náklady, a nakonec si vyber klimatizaci s co nejlepší účinnosti (A++ ), která nevyrábí toxický ozón.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
20.6.13 00:04

Máme klimku 3 roky a stála 120 tis. Máme venku na fasádě jednu tu krabici (nevím jak se to jmenuje odborně :lol: ) a doma 3 samostatně ovládané jednotky. V ložnici, v pokoji starší dcery a chodba, ze které se zároveň ochlazujǐ i 2 malinké pokoje když jsou otevřené dveře. Máme ji tedy jen ve druhém patře kde spíme protože už se to nedalo vydržet.
Cena byla dost vysoká i proto že manžel chtěl určitou značku a také designové jednotky. Jsou krásné, zrcadlové (zbytečně). Dalo by se tak 20 tis. ušetřit za obyčejnější. Nějaké technické údaje ti neřeknu, protože je nevím a manžel není doma.
Ale jsou to už 3 roky a zařizoval to všechno manžel takže jaké byly ostatní nabídky jiných firem bohužel nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
20.6.13 08:34

Holky, máte někdo zkušenosti se stropním ventilátorem? Uvažujeme teď o něm, tak doufám, že to k něčemu je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
20.6.13 09:48

Jo stropni ventilator je super. Ja bych ho chtěla do obýváku. Používáme ho na hotelech v zahraničí když nemají dobrou klimatizaci. I ted doma mam zapnuty takovy ten ventilátor co stoji na zemi a otáčí se ze strany na stranu a je to v místnosti mnohem snesitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný