svrny od mrkve

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2959
21.4.06 11:36

svrny od mrkve

ahoj holky,jak prosím čistíte fleky od mrkve,zkoušela jsem Vanish,ale nepomohlo to,díky Wingec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
841
21.4.06 17:41

Ahoj, já zatím nečistím, ale brzy mě to taky čeká :-)
Kamarádce se na skvrny od zeleniny nejvíc osvědčil prací prášek Merkur.
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
21.4.06 17:41

Čerstvé tekutým žlučovým mýdlem z DM drogerie, zaschlé a zaprané mi z bílého zatím vytáhlo sluníčko, ale barevné kusy, to fakt nevím :? . My spíš provádíme prevenci a krmím Dalise v mém triku s gumkou u výstřihu a na rukávech - takový megabryndák. E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
21.4.06 19:11

Pověs to tak, aby na to svítilo sluníčko a je to neuvěřitelné, ale skvrny mizí. Taky jsem tomu nevěřila. Nevím, jestli to jarní má stejnou sílu jako to letní, ale minulé léto to takhle fungovalo. Jinak barevné a bílé před praním namáčím na noc do kýble s vodou a nějakým oxi přípravkem, pokud skvrna nepustí napoprvé, tak po druhém vyprání už není. A to holky nechávám jíst vše samotné, venku na ně někřičím, že vlezly do bláta atd., takže máme skvrn požehnaně. Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
21.4.06 19:19

martinka - máš nějaký tip na oxi přípravek, po kterém barevné prádlo nebledne? Nerada bych zbytečně experimentovala a megabryndák nebude navždy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
21.4.06 19:22

Ahojda,
kamarádka mi doporučila na skrvny všeho druhu sprej od Amway. Prý před praním postříká a po vyprání po nich není ani památka. Má tři děti - 2, 4, a 7 let, takže prádlo dostává zabrat. Takže teď momentálně sháním dealera… :roll: Jinak sluníčko coby vybělovač si taky nemůžu vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
21.4.06 20:54

Ahoj!

A dávalas ten Vanish přímo na skrvnu před praním? Já to místo vždycky namočím na to naliju Vanish a je to pryč. Ani ho už nepřidávám do pračky. Pá P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
21.4.06 20:58

Ahojky,

tak má rada zní : Je nejlepší vytvářející se skvrně předcházet… Tudíž, jakmile je „TAM“, okamžitě svléknout a namočit…

Takhle to praktikuji den co den, večer jen lehce přemáchnu a skvrny zmizí s jakýmkoliv pracím prostředkem…

Takže asi tak :lol: :lol: :lol:

Peťula + Pavlík 10,5měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
21.4.06 21:00

Mě kupuje manžel v Německu v aldi pravděpodobně jejich vlastní přípravek. Dříve jsem kupovala vanish, ale jen v akci, protože máme velkou spotřebu, pak ho v akci neměli, nechtělo se mi dávat tolik peněz za vanish, tak jsme zkusili tohle a už u toho zůstali. Prádlo nebledne, alespoň to nevidím. Já bych ti poradila, ať zkusíš nějaký koupit a vyzkoušet. Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
21.4.06 22:06

Ahoj,
souhlasím s Petula_ :D Nejlepší je hned to svlíknout a do studené vody. Já to ještě
lehce přejela kartáčkem a obyčejným toaletním mýdlem.
Ale teď používám na fleky žlučové mýdlo, sehnala jsem ho normálně v drogerii. Nepáchne tedy žlučí, ale hezky voní :lol: Když se s tím skvrna ještě ten den namydlí a nechá nějakou dobu působit, pak skoro úplně zmizí. Chce to ale dát na čerstvé skvrny, ne tedy na už několikrát vyprané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
22.4.06 08:11

No kdybych měla hned když je flek oblečení namočit, tak večer nemá co na sebe :? Verča je ublinkávací už odmala, takže tak 10× denně i víckrát ublinkne po malinkých množstvích, tak nemusím hned převlíkat, ale jak je po zelenině nebo ovoci, tak to jsiu barevné mini flíčky. Já už se smířila s tím, že ty fleky hold budou, má domácí oblečení, no bohužel s flíčky. :?
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
22.4.06 08:19

ahojky tak já mám super spray od Amway, ale pozor musí se to nastříkat a potom teprve vyprat, pokud již máte skvrny zaprané tak úplně nezmizí, jen po tomto přípravku zesvětlají. Dělám to tak, že každý den co svléknu z Lukáška a je od mrkvičky či ovoce tak rovnou nastříkám tímto sprejem mimochodem stojí kolem 290,–Kč a používám ho opravdu často a přijde mi, že rychle nemizí:-)) ale to jsem odbočila, takže nastříkám a dám do koše s prádlem- peru tak jednou za 2-3 dny a skvrna z toho vždy zmizí a to se umí Lukajda pořádně „zadělat“ od všeho:-(
Vanish nepomohl ani rovnou na skvrnu, jinak ho mám vyzkoušený na všechno víno, hodně špinavé věci z venku, ale na zeleninku a ovoce je bohužel krátký:-(
A to sluníčko prý taky zabírá, ale já nemám na balkoně šnůry suším doma,takže to radit nemůžu:-(
Tak skvrnám zmizec papa Hana a malé prasátko Lukášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
22.4.06 08:25

Holky,
jeste tedy nemam vyzkouseno - kojime stale - ale zde na emiminu jsem cetla jednu zajimavost. Vzhledem k faktu, ze je betakaroten - to co barvi - rozpustny v tucich, je dobre skvrnu od mrkve nejdriv polit olejem. Tim padem by se melo pustit to barvivo a olejova skvrna se pak vypere.
Vyzkouseno nemam, ale zni to logicky.
Tak to zkuste a pak dejte vedet, zda to opravdu pustilo.

Jinak, vycetla jsem to tusim nekde zde.....

Nicol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
22.4.06 08:28

… jeste, nasla jsem tu diskuzi o tom potirani olejem :D:D:D

https://www.emimino.cz/modules.php?…

N

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
22.4.06 08:31

Holky,

my mame hodne skvrn, kdyz maly papa, ale vubec nenamacim, do kazde pracky davam Vanish, peru v arieli

No a kdyz tam po prvnim prani flicek zustene, po druhem je vzdy pryc........
Kdyz sme zacli s prikrmy, tak jsem se zdesila, jak byli pleny oranzove ale vetsina skvrn zmizela po prvnim prani, ty ostatni po druhem

Je ale fakt, ze Vanish taky kupuju v akci, kdyz stoji 59Kc, j inak bych se asi nedoplatila

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný