Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky,jak prosím čistíte fleky od mrkve,zkoušela jsem Vanish,ale nepomohlo to,díky Wingec
Ahoj, já zatím nečistím, ale brzy mě to taky čeká ![]()
Kamarádce se na skvrny od zeleniny nejvíc osvědčil prací prášek Merkur.
Monika
Čerstvé tekutým žlučovým mýdlem z DM drogerie, zaschlé a zaprané mi z bílého zatím vytáhlo sluníčko, ale barevné kusy, to fakt nevím
. My spíš provádíme prevenci a krmím Dalise v mém triku s gumkou u výstřihu a na rukávech - takový megabryndák. E.
Pověs to tak, aby na to svítilo sluníčko a je to neuvěřitelné, ale skvrny mizí. Taky jsem tomu nevěřila. Nevím, jestli to jarní má stejnou sílu jako to letní, ale minulé léto to takhle fungovalo. Jinak barevné a bílé před praním namáčím na noc do kýble s vodou a nějakým oxi přípravkem, pokud skvrna nepustí napoprvé, tak po druhém vyprání už není. A to holky nechávám jíst vše samotné, venku na ně někřičím, že vlezly do bláta atd., takže máme skvrn požehnaně. Martina a kvíďata
martinka - máš nějaký tip na oxi přípravek, po kterém barevné prádlo nebledne? Nerada bych zbytečně experimentovala a megabryndák nebude navždy…
Ahojda,
kamarádka mi doporučila na skrvny všeho druhu sprej od Amway. Prý před praním postříká a po vyprání po nich není ani památka. Má tři děti - 2, 4, a 7 let, takže prádlo dostává zabrat. Takže teď momentálně sháním dealera…
Jinak sluníčko coby vybělovač si taky nemůžu vynachválit.
Ahoj!
A dávalas ten Vanish přímo na skrvnu před praním? Já to místo vždycky namočím na to naliju Vanish a je to pryč. Ani ho už nepřidávám do pračky. Pá P
Ahojky,
tak má rada zní : Je nejlepší vytvářející se skvrně předcházet… Tudíž, jakmile je „TAM“, okamžitě svléknout a namočit…
Takhle to praktikuji den co den, večer jen lehce přemáchnu a skvrny zmizí s jakýmkoliv pracím prostředkem…
Takže asi tak
![]()
Peťula + Pavlík 10,5měs
Mě kupuje manžel v Německu v aldi pravděpodobně jejich vlastní přípravek. Dříve jsem kupovala vanish, ale jen v akci, protože máme velkou spotřebu, pak ho v akci neměli, nechtělo se mi dávat tolik peněz za vanish, tak jsme zkusili tohle a už u toho zůstali. Prádlo nebledne, alespoň to nevidím. Já bych ti poradila, ať zkusíš nějaký koupit a vyzkoušet. Martina a kvíďata
Ahoj,
souhlasím s Petula_
Nejlepší je hned to svlíknout a do studené vody. Já to ještě
lehce přejela kartáčkem a obyčejným toaletním mýdlem.
Ale teď používám na fleky žlučové mýdlo, sehnala jsem ho normálně v drogerii. Nepáchne tedy žlučí, ale hezky voní
Když se s tím skvrna ještě ten den namydlí a nechá nějakou dobu působit, pak skoro úplně zmizí. Chce to ale dát na čerstvé skvrny, ne tedy na už několikrát vyprané…
No kdybych měla hned když je flek oblečení namočit, tak večer nemá co na sebe
Verča je ublinkávací už odmala, takže tak 10× denně i víckrát ublinkne po malinkých množstvích, tak nemusím hned převlíkat, ale jak je po zelenině nebo ovoci, tak to jsiu barevné mini flíčky. Já už se smířila s tím, že ty fleky hold budou, má domácí oblečení, no bohužel s flíčky. ![]()
Alenka
ahojky tak já mám super spray od Amway, ale pozor musí se to nastříkat a potom teprve vyprat, pokud již máte skvrny zaprané tak úplně nezmizí, jen po tomto přípravku zesvětlají. Dělám to tak, že každý den co svléknu z Lukáška a je od mrkvičky či ovoce tak rovnou nastříkám tímto sprejem mimochodem stojí kolem 290,–Kč a používám ho opravdu často a přijde mi, že rychle nemizí:-)) ale to jsem odbočila, takže nastříkám a dám do koše s prádlem- peru tak jednou za 2-3 dny a skvrna z toho vždy zmizí a to se umí Lukajda pořádně „zadělat“ od všeho:-(
Vanish nepomohl ani rovnou na skvrnu, jinak ho mám vyzkoušený na všechno víno, hodně špinavé věci z venku, ale na zeleninku a ovoce je bohužel krátký:-(
A to sluníčko prý taky zabírá, ale já nemám na balkoně šnůry suším doma,takže to radit nemůžu:-(
Tak skvrnám zmizec papa Hana a malé prasátko Lukášek
Holky,
jeste tedy nemam vyzkouseno - kojime stale - ale zde na emiminu jsem cetla jednu zajimavost. Vzhledem k faktu, ze je betakaroten - to co barvi - rozpustny v tucich, je dobre skvrnu od mrkve nejdriv polit olejem. Tim padem by se melo pustit to barvivo a olejova skvrna se pak vypere.
Vyzkouseno nemam, ale zni to logicky.
Tak to zkuste a pak dejte vedet, zda to opravdu pustilo.
Jinak, vycetla jsem to tusim nekde zde.....
Nicol
Holky,
my mame hodne skvrn, kdyz maly papa, ale vubec nenamacim, do kazde pracky davam Vanish, peru v arieli
No a kdyz tam po prvnim prani flicek zustene, po druhem je vzdy pryc........
Kdyz sme zacli s prikrmy, tak jsem se zdesila, jak byli pleny oranzove ale vetsina skvrn zmizela po prvnim prani, ty ostatni po druhem
Je ale fakt, ze Vanish taky kupuju v akci, kdyz stoji 59Kc, j inak bych se asi nedoplatila
K.