Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky, máte někdo zkušenosti ze štěnicemi. Byla jsem s Natálkou na horách na chalupě od kamarádčiného přítele a spala jsem první noc v pokoji se dvěma gauči a postýlkou. Malá v postýlce já na gauči přilehající na postýlku. Druhou noc tam s náma spala kamarádka na tom druhém gauči, který je tam kratší dobu a ráno se probudila něčím pokousaná na prsu:-)
Zní ti směšně ale fakt na prsu.
No a včera jsme to řešili s manžou a dospěli jsm k tomu, že by to mohla být štěnice. Na komára a blechu to nevypadalo.
Tak jsem si něco vyhledala na netu a zjistila jsem, že by to ta štěnice mohla být. Zajímavé je, že já a malá (naštěstí) pokousané nejsme. Přitom to bylo zřejmě z toho gauče kde spala kámoška. Tak mám teď strach, že jsem si to předevčírem dovezla domů v kabeli, do které teď nemám odvahu nahlédnout. Ale to bychom už byli všichni pokusaní ne?
Bohuzel zkusenost mame
Nechali jsme u nas jednou prespat tri studenty, kteri byli nespokojeni v hostelu, kde meli spat puvodne (bylo to v ramci jedne studentske konference). Za dva az tri mesice (byla jsem v 9. mesici tehotenstvi…) nas zacali suzovat neviditelni komari… Uz jsme byli zoufali, stipance byly vzdy ve skupine a desne svedily. Jednou v noci jsme chytli neco, co rozhodne komar nebyl… Ve de v noci jsme rovnez z internetu zjistili, ze to jsou stenice. Zkratim to. Bylo to z toho hostelu, zkontaktovali jsme ty studenty a potvrdili to (tenkrat nevedeli, ze to byli stenice, jedna z nich si to ale take pozdeji vyhledala). Mysleli, ze byli „cisti“, kdyz k nam prisli. No, stenic jsme se zbavovali VELMI tezko. Manzelskou postel jsme vyhodili, koupili novou. Asi petkrat jsme vydedesinfikovali kazdou jednotlivou knihu v knihovne. Tenkrat nam musela prijet pomoct moje mama, ja z toho byla uplne hotova. Bylo to dsny, ale zvladli jsme to pred porodem. Uff.
Blaba zprava je, ze to ze ted nejste postipani vubec nic neznamena. Staci jedna (tehotna) dve stenice, nekam si zalezou a za nekolik tydnu…
Na Tvem miste bych zkusila zjistit, zda to opravdu stenice byly…
LEMI: dnesk jsem s kamarádkou mluvila. Pořád jí to děsně svědí a nechystá se to zmizet. Četla jsem, že to trvá devět dni. Na tom prsu to měla taky tak ve skupince.
Jaktože to poštípalo kamarádku a ne mě čí malou už tu první noc?
U nas jsem byla ze zacatku taky postipana jen ja! A to jsme spali s manzelem na jedne posteli (ve ktere taky byly), ale ja u steny, na ktere mame policku s knihami. Z nich po stene vzdycky slezly na me, napily se a vratily se do knih (par takhle nasatych jsme zavrazdily primo pri ceste zpet na stene - museli jsme to pak bilit…). Proc by se namahaly az na manzela, kdyz jsem byla bliz, asi… Na manzela zacaly lezt az pozdeji, ale ja byla postipana vzdy vic. Asi jim chutnala ma tehotenska krev 9. mesice ![]()
Taky mám bohužel zkušenost…zvedá se mi žaludek ještě dnes. Nám donesly štěnice vlaštovky. Blbý, co? Postavily si hnízdo na balkoně a z něj dolezly mršky otevřeným oknem až do naší postele. Byla jsem s tím až na hygieně, potvrdili že to jsou ptačí štěnice. Jsou malinké, asi jako klíště, ale koušou teda pořádně. Kousance byly hrozné, obrovské, bolely a neztrácely se. Byla jsem čerstvě po porodu, a když jsem jednu chytila v podprsence těsně před kojením, dostala jsem hysterický záchvat. Kousaly ale naštěstí jenom mě, malou ne… byly ale úplně všude! Vždycky se zalezly schovat a v noci řádily. A nešly zlikvidovat. Torchu pomohly nástrahy na šváby a postřiky, ale bojovali jsme s tím skoro celý rok.
Ježiši kriste..to mi ani neříkejte…to je hrůza…
manžel se mi včera smál, že jsem moc starostlivá. Tak jsem se s ním pohádala, ať si jako představí, jak to leze po naší holčičce a kouše jí to všude , kde se dá.
Pak uvidí, jak jsem starostlivá.
Strašně ráda bych poradila něco zaručeného, ale nic nemám… chytat je a zaměřit se na místa, kde se schovávají. U nás to bylo v nohách postele, pod záhyby prostěradla. A ty nástrahy nacpat všude tam, kam by mohly ty potvory chodit. Uvažovala jsem tehdy i o deratizaci, bylo to hrozné.
Strašně ráda bych poradila něco zaručeného, ale nic nemám… chytat je a zaměřit se na místa, kde se schovávají. U nás to bylo v nohách postele, pod záhyby prostěradla. A ty nástrahy nacpat všude tam, kam by mohly ty potvory chodit. Uvažovala jsem tehdy i o deratizaci, bylo to hrozné.
Já teda nemám se štěnicemi zkušenost…
Ale jak to tady čtu, tak mi lezou oči z důlků. Potvory! Vůbec jsem netušila, že se může něco takovýho přihodit…
Namape, moc přeju, aby to byla jenom domněnka a aby kabela byla čistá…
Dadla
Namape - psala jsi, ze ta chalupa je kamaradcina pritele. Tak by snad nemelo byt tak tezke zjistit, jestli to je opravdu „to“. Pritomnost stenic lze poznat napr. podle toho, ze pred vstupem do svych skulinek zanechavaji malinke cerne kulicky - hovinka. My jsme jich celkem meli nakonec asi 30 a tyhle znaky jsme uz nasli. Pozdeji lze najit pod napr. tapetami takove cesticky, ale to uz musi byt hodne zastenicovane. Je hodne malych potvor, ktere dokazi osklive postipat. Me by trosininku uklidnovalo, ze to bylo na prsu. Predpokladam, ze Tva kamaradka mela nocni kosili nebo tak neco, a stenice kousou vetsinou do odkrytych casti tela. My jsme meli nejvic postipane ruce a nohy, manzel (spi bez trika) zada a jinak temer nikdy nic. Fakt si to zkus nejdriv zjistit. Protoze kdyby to byly stenice, tak bych ted panikarila taky a desila bych se toho, co se muze za par tydnu stat…
četal jsem, že hodně hladové štěnice, koušou i přes tenkou látku a ona měla teké tričko. Bohužel ten gauč na kterém spala ta kámoška, dovezli ten týden a nikdo na něm nespal jenom on. Kabelu jsme včera, teda manžel, prokoukl a nic nenašel. Tak snad se potvory držely jenom toho gauče a do kabely nepřelezly. To by byly moc chytré, kdyby si myslely, že je s tím odvezu na lepší místo.
tak oprava. Kamarádka neměla tenké tričko, ale mikinu. Říkala mi, že ji přelezly z krku na hrudník, prý tam měla vykousanou cestičku.
Dneska jsem se zděsila. Stěhujeme se ze starého bytu a když jsem zvedla koberec - který samozřejmě luxujeme - našla jsem tu a tam světle hnědé broučky. Prťavé a moc nelezou. Dcera byla před třemi týdny poštípaná, nemohli jsme přijít na to, proč. Pak už znovu nic. Teď je aktuálně osypaný syn, ale doktorka řekla, že se jí to na štěnice nezdá. Měl teplotu, trochu průjmy a pak se osypal, přes noc a i pod pyžamem, hlavně tělo, hlava, i ve vlasech, na nohách skoro nic (má krátké nohavice, takže nejspíš by na nohy šly?). Jsem úplně šílené a brečím. Stěhujeme se do nového a strašně se bojím, že si to tam donesu
Stěhujeme tedy dřevěný nábytek a matrace do postele, tak ty nám prý ošetří a části postelí taky, že zalézají do škvír v pelesti, zbytek vyhodíme, ale těch hraček, knih a všeho, kde můžou být, já se zblázním!!!!
Holky, mám všechno vyházet???
Jsem na to sama a jsou tady věcí mraky, strašně se bojím, že přenesu něco do nového na oblečení nebo prostě jakkoli…
Nejsem si stoproventně jistá, že jsou to zrovna štěnice. Podle fotek na netu - tam jsou spíš ty napité černé, černou jsem ale nenašla ani jednu, jen světlé, pozorovala jsem i lupou, už fakt zešílím, nevím… Paní z desinsekce mi říkala, že koušou dva ďobance vedle sebe, tak 1 cm od sebe, ale děti měly pupence rozeseté, ne shluklé…
Jediná pozitivní věc - prý nepřenášejí nemoci…
tak za sebe musím říct,že mě teda kousaly po celém těle a ne hned vedle sebe.
A ono opravdu chvilku trvá než ta štěnice naroste a je k poznání,takže mi taky chvilku trvalo než jsem přišla na to že to jsou opravdu ony.Pokud je štěnice ještě malá a rozmáčkneš ji,tak tak divně páchne.A já jsem to s nimi vyřešila tak,že jsem zavolala DDD,přijel pán,nějakou speciální pistolí mi vyčoudil celý byt do kterého jsem 24hodin nesměla.Po návratu jsem všechno uklidila a bylo po těch bestiích!!!