Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Eliško, já bych je nechala nejdřív identifikovat od nějakého přírodovědce. Taky za každým broukem vidím štěnici. A poradila bych se s dezinfektorem.
Příspěvek upraven 27.04.15 v 12:49
Tak jestli ještě nějakou najdu, tak rozmáčknu a čuchnu. Pokud mě do té doby neodvezou ![]()
Jak se stěhujem, tak jsem domluvená, že ve čt přijedou do nového bytu a ošetří ty matrace, ale na čem my budeme spát, jesli pak k tomu 24 hod nesmíme??? Ten starý byt přijedou ošetřit, až bude vyklizený, přijde mi zbytečné nechat ošetřovat koberec a stará křesla, když je pak stejně vyhodím…
Ale co ty hromady hraček, knih.....
Mám to nechat, aby to nějak vykouřili, no ale jak, jsou toho fakt hromady, neorztříděné, krabice, které jsem chtěla přebírat, mám to vyhodit, nebo co s tím??? Buď se zblázní děti, že to vyhodím, nebo já, když to budud přebírat…
A ještě se děsím, co příbuzní řeknou, až jim to řeknu, bydlí v druhé půlce domu, tak jim to říct musím ![]()
Danyk, já žádnou nechytila, v tom děsu jsem luxovala jako divá a teď už nemůžu nic najít, pak mi došlo, že lux nebyl nejlepší nápad, ale já měla husí kůži až na …
Medvídky a knihy vyplynovat. Oni Ti řeknou, že jako nemá cenu plynovat třeba talíř, ale jen to, kam se dá zalézt.
Na to spaní kup ty nejobyčejnější karimatky, není to tak velká investice, i kdybys je pak pro jistotu vyhodila. My se takhle stěhovali a zase jsme měli všude plísně. Třeba velké batohy (krosny) a úplně to cítíš, když je očucháš, jen nic není vidět. I knihy. Taky nevím, co s tím. Krosnu do pračky nedám, jestli zkusit čistírnu? A co s knihama?
Příspěvek upraven 27.04.15 v 12:50
Danyk, takže bys i ty ošetřené (vyplynované) matrace pak vyhodila??
Neumím si představit, jak vyplynují všechny naše věci… To musí brát jednu věc po druhé? To tady budou měsíc ![]()
Podle toho, jaé bych měla. Třeba teď máme asi za 25 tisíc a to by mě hráblo. Ty z původního bytu bych poslala na smeťák určitě.
Jinak nevím jak jsou štěnice životaschopné, ale třeba v nemocnici se rezistentní bakterie mořily Persterilem. Odešel pacient, vše se vydezinfikovalo, rozvrstvilo a dezinfektor tam udělal sprchu Persterilem. Musely se utěsnit dveře dole mokrýma hadrama a 24 hodin se tam nesmělo. Pak se odvětrávalo.
Prostě bych chtěla vědět, co je to za preparát, jak jsou štěnice odolný. Ty karimatky jsem myslela na to jedno přespání, když to nepůjde na matracích.
oni kdyžtak vyplynují celý byt a ten plyn má schopnost ty potvory vytáhnout z úkrytů a usmrtit je.A co se týká matrací,tak bych je nejlíp vyhodila pokud se prokáže že jsou to opravdu štěnice.Plyn je dobrý,ale není 100%. problém je i s gaučema a podobnejma velkejma věcma,ale nevyhazovala bych vše bezhlavě.Nejdřív se ujisti že jsou to ty štěnice a po poradě z DDD.
Napsali mi, že ty matrace po zaschnutí přípravku - asi dvě hodiny - můžem použít. Takže plyn to asi není. Je to firma Ekosan, má být prý dobrá. Je celkem drahá.
Už jsem nahromadila plyšáky v pytlích, budu prát a postupně přesouvat vyprané do nového. ěkli mi, že vyprání by na hračky mělo stačit. Ale víc než na 40 st plyš prát nemůžu.
Matrace máme latexové, byly celkem drahé, 25 tis určitě ne, jsou už pár let staré, no ale že bych měla hned na nové, je nás 6… Plánovali jsme koupit nové nám dospělým, 2 děti je mají asi 5 let, druhé 2 děti asi 2-3 roky.
Já mám plyšáky ještě po mým tátovi (tomu je přes 60) a medvídci jsou nepratelní, protože mají v sobě piliny nebo co. A co pak po usušení dát plyšáky do mrazáku? Se jich zeptej, zda je štěnice termolabilní?
Příspěvek upraven 27.04.15 v 12:51
Muž se na desinsekci chce vyprdnout, že to stačí vyluxovat, umýt, vyprat… Já bych odtud nedokázala odejít, bude po nás bydlet rodina, i kdyby to nebyly tyhle potvory, tak co kdyby…
Hele kamarádce se to stalo už po druhé…přijel pán všechno jí prolil takovým sajraijtem…říkal že to ještě není schválený ale běžnýma a dosud používanýma se toho nezbavíš..takže prolil a pak vypustil plyn…tím plynem oni vylezou a jakmile nalezou do té látky tak umřou..24h nesmí do bytu…sebou vzít jen to nejnutnější,zpravidla se musí dělat celý panelák,leze to všude,stoupačkama,dírkama v panelech…prolil jí i hračky,oblečení na mimi,garnyže,kuchyn,koupelnu prostě všechno a musí být poctivej nikde nic ošidit pak to stačí jen vyprat a omýt!..vyplynování moc nepomůže…tady je zamořeno půlka sídliště,jelikož ten kdo to má to hodí k popelnicím a druhej to sebere-hlavně cikáni!!! ![]()
Mně řekli, že plyšové hračky a oblečení stačí vyprat.. V té desinsekční firmě. právě jsem hodila do pračkjy první peřinu.