Štěnice kousnutí - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
damien
1.12.13 11:09

Hubení štěnic

Ahoj všem co řeší problém s těmito malými bestiemi.Taky jsme zjistili že k nám dorazily. nevím jak a nevím odkud.kluk měl po sobě samé červené flíčky a my pořád mysleli že je to alergie na nějaký druh ovoce. předevčírem jsem na sedačce chytil jednu tu potvoru a už jsem googlil co to je. podle obrázku bylo vše jasné. druhý den ráno jsme rozebrali malého postel.Cca 30 kusů v posteli schované v rozích, záhybech a prostě na místech kde je nejde vidět. vše jme vyluxovali a prohlédli všechny postele včetně sedačky. v sedačce asi 15 brouků, ale stovky bílých vajíček. vše se vysálo a pytlík z vysavače jsem polil benzínem a venku zapálil. ted čekám na objednaný přípravek a jdem do likvidace těch sviní. vyčetl jsem že nejůčinnější je „atak fumigator“ který se ponoří do vody a začne vypouštět bílý kouř který se dostane všude. pak ještě kolem postelí a do spár stříkat „Othrine 25 SC“ který by měl dorazit zbytek.http://www.youtube.com/watch?v=xgGeFzylSqo to je ukázka toho kouře jak to funguje. Musím uznat, že komár je proti těmto zmetkům slabý odvar a že bych nečekal, že budu muset někdy toto řešit. domácnost máme čistou a udržovanou, takže se špínou to nemá nic do činění. nastěhovali jsme se před půl rokem a ty bestie tu už musely být. bez krve žije ta potvora i rok, může být zalezená ve spáře a čekat na oběť. Takže jdu bojovat. posléze napíšu jak to dopadlo a jestli je prostředek ůčinný. přeji všem hodně štěstí při likvidaci těch zrůd :pocitac:.není to prý vůbec jednoduché.

• Citovat
  • Upravit
1118
1.12.13 11:24

Preji hodne stesti ja tenhle problem resila taky a pomohla nam firma ktera vsechno vystrikala. Zadne prioravky nezabirali. Vse jsem pak musela vyprat ve vysoke teplote a vyzehlit. Ty mrchy nici i vysoka teplota.
Tak preji hodne stesti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.2.14 21:44

konečné vyhubení štěnic

Dobrý den :(,mám jeden velkej problém, Před necelým měsícem jsme s přítelem nechali od jedné firmy vyhubit byt kvuli štěnicím a platili jsme 4000,– kč což nás vyšlo na hodně draho, jenže to nepomohlo a štěnice jsou pořát. Takže jsme ted ve fin, tísni a nového deratizera si dovolit nemužem, chtěla bych se zeptat co mám dělat a jak se navždy zbavit těch hnusných štěnic? Každý den se probouzím stím že mám poštípané celé nohy nebo ruce, už nevím jak dál a bojím se že se toho nikdy nezbavíme. Předem děkuji za odpověd. K. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
5.2.14 22:06

Holky myslíte, že když jsem doma našla 1 štěnici v kuchyni a zahubila ji (teda možná to byl jen nějaký brouk k ní podobný) tak, že jich mám v bytě taky někde schované? Jako poštípaní nejsme, ani jsem nikde jinde žádné neviděla, ale jak to tak čtu tak kde jsou nejčastěji zalezlé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.2.14 22:09

wildcats

Ahoj, nejčastěji zalezlé většinou jsou pod postelí a podél zdi. Já je osobně doma mám a nevím jak se jich zbavit, každou noc mě štípají a někdy i přez den je to hrozné, nikomu nepřeji :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
5.2.14 23:04

@wildcats ahoj, my je měli i za obrazem. Jinak v čemkoliv čalouněném, takže sedačky, postele apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.2.14 23:07

Katie02

Ahoj a mohu se zeptat jak ses štěnic zbavila? my stim bojujeme už dva měsíce a furt nic. Děkuji :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
5.2.14 23:21

@wildcats nejčastěji jsou zalezlé ve spárách postele a v nočních stolcích. Je to první místo kam jdou. Do blízkosti spáčů. Pokud máte v rámu postele byť jen milimetrové škvírky nebo i dírky od šroubů, tak jsou pravděpodobně tam. My je měli od února a až v červenci jsme je objevili. A to jsme žádnou neviděly, začala jsem hledat na základě toho, že mě léčili na těhot. vyrážku. Byla jsem poštípana cca od března, manžel poprvé až v červnu. V červenci jsem našla zmínku, že na rámu postele můžeš najít milimetrové černé tečky, které se rozmažou, když po nich přejedeš. Je to natrávená krev. No a já tři malé našla. Pak jsme vzali list papíru a projeli škvíru v rámu postele a jedna vylezla. Byla jsem v 7. měsíci a myslela, že porodím. Do té doby jsem neviděla jediného broučka a na kožním mě léčili na ekzém. Videli to tři různí doktoři a nikdo to nepoznal. Až naše bylinkářka se zmínila, ale protože mě nechtěla urazit, tak řekla, že to asi nebudou štěnice, protože bydlíme v poměrně lukrativní části města. Já do té doby slyšela o štěnicích jen v detektivkách.
Jediné co pomohlo byla odborná firma. Dělali nám dva postřiky, kombinace tří přípravků a já to musela sdělit na byt. družstvu, aby prohlédli celý barák. Přistěhovali se k nám od sousedů. Pokud jsou už mimo postel, např. za obrazem, v knížkách, v jiném pokoji, atd., tak neváhej a volej firmu.
My je teda měli v rámu, nočních stolcích a na mém křesle, protože jsem v noci nespala a chodila sedat do křesla a přenesla je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
5.2.14 23:26

@Klára19 nezbavíš se jich. Firma musí přinést kvalitní přípravky. My měli v prvním postřiku kombinaci (jeden se prodává jako Protect, ale vyjde tě draho a ten druhý kombinovaný neznám) a v druhém postřiku byl nějaký nový přípravek dostupný jen profíkům (Mysthic), který chránil byt 7 týdnů a nesměli jsme ani vytřít. Dýmovnice prodávaná v eshopech nepomáhá.

Jinak já čerpala zkušenosti zde http://forum.pasti.cz/…avit-stenic/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
5.2.14 23:35
@Klára19 píše:
Ahoj a mohu se zeptat jak ses štěnic zbavila? my stim bojujeme už dva měsíce a furt nic. Děkuji :,(

koupili jsme parní kachnu a půl roku jsme rozebírali veškerý nábytek, po půl roce byl klid. Deratizátor je k ničemu. Pokud máte možnost, tak vše co jde strčte ven. Štěnice zabíjí mráz nebo horko. Bylo to hodně práce, hodně potu, ale zbavili jsme se jich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
6.2.14 05:50

Děkuji

Mockrát děkuji za radu. S přítelem jsme se rozhodli takto:v dubnu už bude více peněz tak lino co máme po celém bytě tak sundáme ( jelikož se schovávají pod linem a mají tam svuj ukryt, koupime protect a vystříkáme to pořádně celý byt i nábytek. Snad to pomuže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
6.2.14 06:24

@Klára19 Nedělëj si iluze, že se štěnic zbavíš postřikem svépomocí. Maximálně někam zalezou, počkají, až přestane postřik působit a pak zase vylezou - takže to budete řešit pořád dokola.
Zcela běžně se provádí dezinsekce dvakrát (takže pokud u vás byli před necelým měsícem, je čas na druhý postřik), ale to vám měla říct ta deratizační firma. Bohužel i odbornost firem se liší a při likvidaci štěnic je opravdu důležité připravit „terén“ - rozložit, co se dá (třeba i skříně, stolky), odmontovat podlahové lišty, zásuvky, sundat obrazy, matrace/koberce nejlíp vyhodit (vím, že je to hrozné).
(A ne, neměli jsme doma štěnice, ale pracuji v oboru ochrany veřejného zdraví a tam toto - nejvíce na základě podnětů - řešíme.)

@wildcats Předpokládám, že to nebyla štěnice, protože kdybys ji našla v kuchyni, měli byste už zřejmě pořádně zamořený byt. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
6.2.14 06:50

Alichi

Jenže na deratizační službu na podruhé už nemáme tolik peněz! máme hodně placeního tak co máme použít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
6.2.14 07:59

@Klára19 Já nevím, co. Nejsem zaměstnanec DDD firmy. Napadá mne jedině zkusit se poradit právě u deratizační firmy, třeba něco doporučí, ale ty „jejich“ prostředky zřejmě laik do rukou nedostane. Jen vím, že volně dostupné spreje problém nevyřeší, jen prodlouží/oddálí.
Nebo se zkuste obrátit na nějakou instituci (hygienu třeba). Ten byt je ve vašem vlastnictví (pokud ne, mohl by to dostat příkazem majitel bytu)? Nemají podobný problém i sousedé? A vy v soušasné době nacházíte doma živé štěnice?
Jak proběhla dezinsekce (co si připravili, co úložné prostory…)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
6.2.14 09:30

Alichi

Sousedé si zatím nestěžují, problém je vtom, že nevím na jakou hygienu se mám obrátit, kde vzít kontakt a co mi hygiena poradí. V současné době jsme zatím našli jen mrtvé, ale zajímavé je že mě pořát štípou. Dezinfekce proběhla v pořátku 14 dni jsme nesměli vytírat podlahu ani luxovat a 14 dní mě ani jedna štěnice nekousla až ted poslední 3 dny mě koušou malé štěnice ale koušou. DDD vystříkali celý byt prej něakym plynem.Byt v našem vlastnictví není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný