Štěnice kousnutí - zkušenosti

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
437
12.4.13 00:45

Nejhorsi je, ze ty mrchy muzou byt vsude. V nabytku, v madracich, v podlaze..my museli vystehovat uplne vsechno, kazdou vec zkontrolovat a postrikat, obleceni vyprat na co nejvyssi stupen, uklidit do pytlu a pak prazdnej byt nechat poradne vystrikat nejakym roztokem. Hlavne nabytek, vsechny mozny dutinky, kazdej ruzek, i matrace…ty sv..e jsou strasne odolny a mnozej se rychlosti blesku :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
12.4.13 00:48

Uf, jsem ráda, že jediným problémem u nás byly rybenky… Nebo jsou pořád, ale já si na ně za ta léta zvykla :-D

• Citovat
  • Upravit
67
12.4.13 00:51
@Kateřina 15 píše:
Dobrý Večer, prosím vás chci se zeptat řeším štěnice. Včera jsem si všimla že je moje dcera poštípaná na ručičce. Říkala jsem si že od komára to být nemůže tak jsem pátrala po internetu a na konec jsem dvě potvory našla živé v ložnici. Teď čekám na přípravek s internetu zatím jsem vše nastříkala biolitem,
Prádlo ze skříní žehlím párou a ostatní peru nad 60. stupňů. Jenže žiji v pronajatém v bytě v panelovém domě rozloze 3. plus jedna chci se zeptat může mě majtel bytu vyhodit za to že tam štěnice jsou nikde jsem v bytě hnízdo nenašla, a mám podezdření že se k nám dostali někde od sousedů, měl by na to právo, a co mám dělat bude stačit prostředek protest co jsem si obědnala. Děkuji za odpověď

Ahoj Katko. Viděla jsem o těch potvorach Jednou dokument. Jen tvoje snaha nestaci, pokud mas podezření, ze jdou od sousedů. Musi byt vymycene i u nich, protože ty svinky si vždycky cestu najdou a přijdou zpatky. Takze bych promluvila i se sousedy. A s tím vyhozenim..nemyslim si, ze by vas vyhodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina 15
12.4.13 01:09

No každopádně to udělám, ale jsem zoufalá ptž na nás budou koukat jak na ní špíny. Zvlášť v paneláku, do této doby jsem snima v životě neměla žádnou zkušenost až tady, a pokud to jeden soused odmítne, tak se to bude říšit i nadále divím se jen že o tom nikdo nemluví. Ptž je zvláštní že lidé v paneláku si nejdou uplně vstříct. :(

• Citovat
  • Upravit
67
12.4.13 02:28
@Kateřina 15 píše:
No každopádně to udělám, ale jsem zoufalá ptž na nás budou koukat jak na ní špíny. Zvlášť v paneláku, do této doby jsem snima v životě neměla žádnou zkušenost až tady, a pokud to jeden soused odmítne, tak se to bude říšit i nadále divím se jen že o tom nikdo nemluví. Ptž je zvláštní že lidé v paneláku si nejdou uplně vstříct. :(

No jo. Anonymni panelaky. Treba se sousedi stydi s tim vyrukovat a snazi se toho zbavit sami, ale jak uz je napsano vys ty mrchy se drzi vsude a rychle se mnozi. Vzpomela jsme si, ze deda vypravel, kdyz jeste zednicil, ze sli s partou na nejaky zamek a strhavali tam tapety a co jich pry pod nima bylo, mely tam nejake hnizdo. Takze mohou byt opravdu vsude. Ja ziju v UK a tady je to teda bezny, v Cechach jsem se s tim nesetkala nebo spis o tom neslysela. V tom dokumentu je hubily tak, ze kompletne vyklidili barak a pustili tam nejaky hadice s horkym vzduchem. nepamatuju si kolik stupnu. Udrzovali to ve vysoky teplote asi 48 hodin a stenice mely po ptakach. Pan co tam mluvil rikal, ze chemii pouzivaji az jako posledni moznost. A taky prave o tom, ze jakmile je to i u sousedu tak sousedi musi podstoupit tu proceduru taky, protoze stenice prijdou zpatky. Tak drzim palecky aby ty mrchy byly co nejdriv mrtvy a uz se neobjevily.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina 15
12.4.13 03:29

Moc vám vše děkuju, doufám že to všechno dobře dopadne :-D Měj te se hezky :D

• Citovat
  • Upravit
5631
12.4.13 07:01
@Kateřina 15 píše:
Dobrý Večer, prosím vás chci se zeptat řeším štěnice. Včera jsem si všimla že je moje dcera poštípaná na ručičce. Říkala jsem si že od komára to být nemůže tak jsem pátrala po internetu a na konec jsem dvě potvory našla živé v ložnici. Teď čekám na přípravek s internetu zatím jsem vše nastříkala biolitem,
Prádlo ze skříní žehlím párou a ostatní peru nad 60. stupňů. Jenže žiji v pronajatém v bytě v panelovém domě rozloze 3. plus jedna chci se zeptat může mě majtel bytu vyhodit za to že tam štěnice jsou nikde jsem v bytě hnízdo nenašla, a mám podezdření že se k nám dostali někde od sousedů, měl by na to právo, a co mám dělat bude stačit prostředek protest co jsem si obědnala. Děkuji za odpověď

Vy - dospělí - pokousaní nejste? Prohlídli jste úložné prostory postelí (hlavně i matrace zespod) a věci doléhající na zeď? Necestovali jste (že by jste si štěnice odněkud přivezli)? Ale je možné, že zdrojem je sousední byt.
Tak hlavně - pokud máte v bytě štěnice, sami se jich opravdu nezbavíte. Nastříkání biolitem byla chyba, ačkoli se to momentálně tak nejeví. Štěnice se „leknou“ a zalezou, vyhubit je to nevyhubí. O přípravku dostupném na internetu si myslím svoje. Mimo jiné - vyhozené peníze. Solidní DDD firma by ho nikomu neprodala. Vystříkat se musí prostě všechno, co nejvíce věcí rozložit, odmontovat/rozmontovat, sundat (skříně, postele, obrazy, lišty, zásuvky…). Pokud máte čalouněné postele/válendy - často pak nejsou k dalšímu užívání. Textilie vyprat na co nejvyšší teplotu, pokud to není možné, pak do pytle, ošetřit deratizačním prostředkem, nechat zavřené 24 hodin.
Postřik proti štěnicím by měl být opakovaný - teď a asi za 4-6 týdnů znovu. Tohle všechno vám zajistí DDD firma.
Máte možnosti: buď se na firmu obrátit přímo, třeba budete mít štěstí a připraví si vše sama; nebo si můžete stěžovat na výskyt štěnic na spádovou hygienickou stanici, stížnost musí prošetřit, prohlídnou vám byt (s vaším souhlasem), možná i byty okolní a nařídí majiteli bytů zajistit odbornou deratizaci.
PS: Nejsem dealer DDD firmy :lol: a naštěstí nemáme doma štěnice, ale řeším právě ty stížnosti… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.13 12:32

Kateřina 15 my jsme štěnice měli, nechtěný suvenýr z dovolené :pocitac:. Biolit nezabere. Máme městský byt nahlásili jsme to na úřadě a poslali k nám firmu. Ta nám rozebrala postel všechno přejela parním čističem gauč taky, pak všechno postříkali něčím a nemohli jsme dva týdny vytírat. Stříkali ještě byt nad a pod námi. a za 2 týdny všechno zopakovali a už je po problému.

• Citovat
  • Upravit
Kateřina 15
12.4.13 14:51

Dobrý den, my dospělí jsme pro zatím neměli žádné známky, ale sestra která u nás přespala poštípaná byla. Jenže to řekla až dnes, na dovolené jsme nikde nebyli a nevím jak se tady vzaly ptž kvůly malé samozdřejmně kupuji savo, jak na plísně tak na podlahy. A dělám generální uklid každý půl roku. Biolit jsem použila jak jsem psala myslela jsem jako první pomoc, dnes se chystám informovat majtele který nám byt pronájimá. Jak jsem se dozvěděla od sousedky se štěnice měli problém v prvním patře. Ale divím se že pro jistotu nenastříkaly celej panelák komplet. Máme tady jeden společnej vchod a dvanáct pater k tomu. Každopádně pokud nebudou, spolupracovat můžu dát výpověď s pronajatelní ho bytu bez toho abych čekala na vypršení výpověďní lhůty. Jsem ještě 20. týdnu těhotenství a představa že by štěnice mohli líst i nanovorozeně mě těsí s stejně jako u mé malé dcerky :-(

• Citovat
  • Upravit
3787
14.4.13 02:18

Taky s tim mame bohuzel zkusenost, na byte kde jsem bydlela ve spolubydleni se objevili a resili jsme to odstehovanim se, ja pak pul roku trpela paranoiou, ze po me neco lozi, byla jsem totiz dostipana uplne cela, moje mama si to ode me dotahla domu a byl to boj. Deratizace byla neuspesna, tak poridila parni strojek a tim se jich zbavila. Stenice jsou svine, muzou se schovat a pul roku vydrzet bez jidla (krve) a az pak se ukazat, plati na ne bud mraz nebo horko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patulinka
4.7.13 14:23

Bohuzel mam skusenost zjistili sme to asy pred tydnem zavolala :nevim sem okamzite firmu DDD. vistrikal mi to,,,ale taky sem byla postipana jen ja ze zacatku sem mislela ze komari se name viradili ale sla sem stim k lekari a ten mi rekl ze to muzou byt stenice,,,az deratyzator mi rekl ze sou to ty mali bestyje a nasel mi ji v sedacce tak bych se rada dozvedela jestli po dvou vystrikani firmou to zmizy a kdyz se hned po osetreni odstehuji do noveho bytu jestli si to nedonesu sebou mohli by mi nekdo poradit prosim. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Evaa1974
4.7.13 14:41

Omlouvám se, vím, že budu za rýpalku, ale 15 chyb ve dvou větách, to se nedá neokomentovat :zed: :nevim:. A to jsem počítala jen ty vážně hrubé chyby. Cos holka dělala ve škole, vždyť to je něco PŘÍŠERNÉHO :zed:! Úplně se mi z toho šoku vykouřilo z hlavy, co jsem chtěla napsat k tématu :think: :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7376
4.7.13 15:02
@Evaa1974 píše:
Omlouvám se, vím, že budu za rýpalku, ale 15 chyb ve dvou větách, to se nedá neokomentovat :zed: :nevim:. A to jsem počítala jen ty vážně hrubé chyby. Cos holka dělala ve škole, vždyť to je něco PŘÍŠERNÉHO :zed:! Úplně se mi z toho šoku vykouřilo z hlavy, co jsem chtěla napsat k tématu :think: :roll: :mrgreen:
:pankac: :pankac: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
4.7.13 15:06

Patulinka, není to žádné vážné téma, takže se ti taky musím trochu zasmát a doporučit lekce českého jazyka. Ke štěnicím: v drogerkách se prodávají pastičky. Jsou to lepivé papírky s návnadou. Rozmísti po bytě, např pod postel a pod pohovku… pokud se nic nechytne, tak štěnice nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
4.7.13 16:06

Pokud bydlite v panelaku tak v prvni rade obehnout sousedy jestli to nemaji i ostatni. k nam prelezli, po dvou vystrikani byl klid, ale vystrikali opravdu cely panelak od zhora az dolu. k nam do domu to pritahli spiny co tam byly v podnajmu a vybiraly popelnice. opravdu bych to nikomu neprala. nejdriv stipou deti, zeny a posledni muze, pokud jim nic jineho nezbyva. Rozhodne nepouzivat biolit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný