Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prostě na vaši spádovou hygienickou stanici (bude to nějaká krajská, oni to postoupí příslušnému územnímu pracovišti a odboru, kontakt určitě najdeš na internetu). Vlastně i kdyby jsi tam jen zatelefonovala, tak oni to musí zaznamenat jako podnět a reagovat.
Hygiena by se k vám přišla podívat, ví na co (místa, stopy po štěnicích), zjistí, co a jak, jak dlouho tento problém řešíte (jestli jste se nastěhovali, cestovali - prostě zvážit, odkud se vám tam štěnice vzaly), poradili by vám, případně kontaktovali majitele (ale pokud jste dlouhodobě v nájmu, tak nevím).
Dezinsekce se dělá opakovaně právě proto, že něco může přežít nebo se dolíhnout. A fakt nejde jen o to vystříkání, ale pokud zůstanou na zdích obrazy, lišty, na zemi koberce…, tak to jen zvyšuje pravděpodobnost, že nějaká havěť přežije.
Ahoj, zkus se podívat sem, zde jsem našel nějaké dobré info. www.stenice.org
Muzu se zeptat? Take mame stim bohuzel zkusenostv:( jsme po prvnim postriku od deratizatora ale je to tyden a ja uz jsem zase postipana..sice min ale jsem. dalsi postril bude za 14 dni mam byt vklidu nebo tem prvni postrik nezabral?? Uz jsem z toho na nervy obleceni mame na balkone v pytlich a ted ani neamim 3 tydny vytirat kvuli tomu postriku.naky tipy jak se toho zbavit?
Co vyzkoušet toto:http://www.pasti.cz/…yzu-147-html
My jsme tyto dýmovnice použili na mravence, blechy a perfektní.
Ahojky, docela dobře je to popsaný tady http://www.stenice.org/?p=11 , řeším teď úplně stejný prolbém, muž jezdí na montáže a přítáhl je z nějaké ubytovny, takže hledám kde můžu, jak na ně…někdo také radil ocet. ne, máte s tím někdo zkušenost? ![]()
Tak a máme je také
, jsem zoufalá ted před vánocema, zítra nám to budou doma vystříkávat a dost mě zajímá co potom? prádlo ložní vyprat na šedesát a raději i deky a pak převlékat aspon jednou za 4 dny a prát deky celý jednou za týden? a co oblečení které máme ve skříni? To asi na 60 nemůžu prát ne? mám tedy vyprat co nejvic prádlo snese a pak vyžehlit? myslíte že žehlička to vše zničí? i když myslím že pokud jsem prádlo měla jen vyndané a položené na psoteli že doprádla se nic dostat nemohlo, skříně jsem přebírala přes den a na matracích nikde žádná vajíčka nic jsem nenašla, a jak řešíte plyšáky? na 60 se mi asi zničí že a žehlit je také nemohu, prosím poradte jsem zoufalá, mám dvě malé děti ale naštěstí oni pokousaný nejsou
Holky, můj bratr má doma štěnice, bydlí kousek od nás, už k němu nechci pustit děti na návštěvu a synovce si taky k nám domů nepustím. Nastěhovali se nedávno do bytu, do osob. vlastnictví a zřejmě si i se stěhováním přinesli i štěnice. Koupili si do obýváku stěnu někde z bazaru, takže asi ty štěnice byly v tom. V bytě bydlí 2měsíce, je to týden do našli v gauči ložisko štěnic(vajíčky, larvy) ten gauč vyhodili, uklidili doma a mají hotovo! Ještě já bych spíš řekla, že mají problém, oni nám stále tvrdí, že nic už doma nemají, že tam v klidu můžu děcka pustit. Nechci a nepustím! Nehodlají vůbec volat deratizační jednotku, prostě stále tvrdí, že s tím gaučem vše vyhodili, že i hledali po bytě a nikde nic, jenže co jsem četla na netu, jaké mají lidi s tím problémy, že se ty potvory schovají i ve vypínačích a podobně, mají v celém bytě plovoucí podlahy a ve dvou pokojích koberce. Nedávno byl jejich syn dost doštípaný po těle a švagrová mi tvrdí, že má alergii, dokonce i ona měla něco na obličeji, prý od komára. No teď je můj bratr na mě uražen, že tam nechci pustit děti, já se jen modlím, a doufám, že jsme to nedotáhli k nám domů..Co si o tom myslíte? jak je mám přesvědčit, že to sami nevyčistí savem, prý denně vytírají savem atd..vždyť to je naprostý nesmysl. Děkuji za názory
Dobrý den, klidně už mohou být i u sousedů, je třeba zavolat deratizéry.
Kdyby nás, nedej bože, něco takovýho potkalo, tak bych to řešila jedině s odbornou firmou. Nedivím se Ti, že nemáš důvěru k tomu, že problém vyřešili jen vyhozením gauče.
Savo fakt nepomuze no..deratizeri jsou kolikrat taky na prd a jeste k tomu se za to plati nehorazny prachy. My jsme si tim prosli diky memu dedovi…no rozepisovat to nebudu, kazdopadne jsme pozvali deratizera. Pritel se mu juknul do otevrene tasky, co pri postriku nechal na chodbe a pak jsme koupili tu samou vec proti stenicim v baumaxu asi za 70kc. Muzu rict, ze po dukladnem pravidelnem strikani vseho, stenice opravdu zmizeli nebo se alespon stahli. My se odstehovali a deda k nam jezdi obcas na navstevu..abych pravdu rekla, taky se furt dost bojim, aby sem neco nedotahl..ale cim vicekrat u nas byl a vse je ok, tim strach postupem casu mizi.. je to 2 a pul roku, co jsme se od nej kvuli tomu stěhovali a pozor! Nic si kupodivu nepritahli do noveho bytu! Ale bojim se furt.. hlavne kdyz vim, ze on to bral celkem na lehkou vahu a vsadim se, ze co jsme sli pryc, uz to pravidelně nestrikaj..no..doufam, ze je po vsem a ze nam nikdy nic nepritahme. Kazdopadne kdyz maji stipance, urcite bych se jim vyhybala obloukem!! Skoda ze nevim uz ten název toho pripravku. Fakt zabral a fakt stal par kacek. A to ten deratizer chtel samozrejme majlant za postrik! ![]()
Příspěvek upraven 27.04.15 v 12:37
Jedině deratizéry. je to od nich nezodpovědnost. k nám přilezli od sousedů. prohledala jsem celý být, dokonce jsem manžela donutila rozebrat vypínače a ty mrchy jsme nenašli, ale byli tam
![]()
Hele ale je fakt, ze pokovad meli hnizdo fakt jen v gauci, tak se jich vyhozenim mohli zbavit! Fakt mohli, ale… pises, ze jsou podobani..takze bych tomu moc neverila..