Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s dřívějším odchodem z nemocnice po porodu. Manžel bude od nás v době porodu mimo EU a nemá mi kdo hlídat staršího prcka, jen staří sousedi a ty to opravdu nevydrží ![]()
Myslis ambulantni porod? Zajistis si pediatra ktery okamzite prevezme dite do pece a 2 hod po porodu muzes jit domu
@kaca.zagi Ahojky já podepisovala v porodnici revers ale s tím že mi dětská dr řekla že je malá ok, jinak v hodně porodkách už je možno po domluvě jít domů už po 72 hod od porodu ale musí se to domluvit předem
To existuje? Já si tu lámu hlavu, jak jim vysvětlím, že chci revers. No přeci jen u prvního jsem takovéhle věci řešit nemusela ![]()
Také jsem chtěla jít domu na revest, ale doktorka mi řekla, že já jít můžu, ale malá zůstane v porodnici
také jsem měla problém s hlídáním dvou dětí. Ale nakonec jsem ukecala doktora, domluvila vše s pediatrem a šli domu o 2 dny dříve bez reverzu. Byli sme tak 5 dní..
@kaca.zagi píše:
To existuje? Já si tu lámu hlavu, jak jim vysvětlím, že chci revers. No přeci jen u prvního jsem takovéhle věci řešit nemusela
Jsou tu diskuze i deníčky na téma ambulantní porod, pohledej.
Předpokládá to, že budeš v pořádku ty i miminko. Musíš zajistit doktora pro dítě, který ho vezme do péče dřív a ideálně i vybrat porodnici, kde s tím třeba mají zkušenost.
@kaca.zagi, moc se ještě neraduj, záleží na porodnici a některé umějí dělat velké problémy! A nakonec milostivě pustí tebe, ale děcko nepropustí a kdybys s ním přesto odešla, zavolají na tebe policii. Jediná cesta je se snažit domluvit a mít pediatra, který dítě tzv. převezme do péče a vezme si ho na triko. Držím palce na vstřícné doktory, tam kde se chystáš rodit a hladký porod.
@terezka24 tyjo tam my šli tetokrát domů taky 5 den ale stím že nás ještě drželi déle bo malá nepřibírala
Sla jsem domu po trech dnech od porodu, kdyz je dite i matka OK, je mozne odejit 72h po porodu, zalezi na personalu.
@lekarnicka28 píše:
@kaca.zagi, moc se ještě neraduj, záleží na porodnici a některé umějí dělat velké problémy! A nakonec milostivě pustí tebe, ale děcko nepropustí a kdybys s ním přesto odešla, zavolají na tebe policii. Jediná cesta je se snažit domluvit a mít pediatra, který dítě tzv. převezme do péče a vezme si ho na triko. Držím palce na vstřícné doktory, tam kde se chystáš rodit a hladký porod.
ale o tohle se uz i nekdo soudil ne? a vyhral…nebo se pletu?
@brumi
Nás nechtěli pustit ze samého důvodu, jenže blbá porodnice, malou mi nechali řvát hlady
Nechtěla ode mě, prostě to nešlo, zkoušeli sme úplně vše, ale malá byla zebejčená a prostě nechtěla..První 2 dny skoro nejedla,3 den jí nechali vyhladovět, kr**y jedny a mohla jsem za nima chodit jak jsem chtěla a až ten den večer jí dali mlíčko přes stříkačku a jak krásně dlabala, ráno jsem zkoušela znova kojit, ale nešlo to, tak papala přes stříkačku a hned krásně za jeden den přibrala, tak jsem přemluvila doktora a 5 den sme si to trádovali domu ![]()
Ještě je možnost když opravdu nemá kdo hlídat, domluvit umístění staršího sourozence na dětské oddělení nemocnice.
Z Liberce a v souvislosti se zdejší porodnicí jsem o AP neslyšela, ale je pravda, že jsem ani nevěděla, že něco takového je možné si domluvit ![]()
@kaca.zagi mě jeste napadlo zaplatit nejakou studentku…já třeba v olomouci mam dobre kontakty…ale v liberci nee ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.