Drogy a soud o dítě

Anonymní
9.10.22 22:35

Drogy a soud o dite

Dobrý večer, čeka mě soud s otcem dítěte o svěření do výlučne péče. O syna se staram už 7 rokem, před 5 lety jsme se rozešli a měli pouze dohodu mezi námi bez soudu. Jelikož již dohoda není možná, neplatí od měsíce července ( prý nemá peníze, je OSVČ), chci to jít soudně. Další problém nastává v tom, že mám podezření, že užívá tvrdé drogy- heroin. Po rozchodu byl půl roku na odvykacce na psychiatrii. Dá se u soudu či před soudem požadovat prošetření zdravotní stavu, zda ex nebere opět drogy? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13197
9.10.22 22:41

On chce sve dite do stridavky? do vlastni pece? pokud chces jen alimenty, on o styk nestoji, na nejake prosetrovani jeho stavu, bych se vybodla. v opacnem pripade bych na nem trvala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.22 22:57

@markytka3 rozšířeny styk s tím, ze chce být se synem i ve všední dny.. Např od středy do patka, další týden od patka do pondělí. S čím nesouhlasím, protože pokud je opět uživatelem drog, tak ho ani řádně do školy nepřipraví. Otce vidím jen před barákem minutu, kdy mi syna předá a už jen od pohledu vypadá jinak, hrozně hubený, čehož jsem si vsimla už driv, vlastně od té doby, co najednou nemá peníze na výživné od léta.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
9.10.22 23:00

Neřeš to na internetu, ale s právníkem. Jako vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.22 23:09

@Ou řeším, právník sepsal návrh, ale co dělat, kdyby byl opět uživatelem drog mi nerekl, prý jen že by to měl on na sebe říct ( jasně jako závislý se určitě pochlubí). Na OSPOD před 3 roky jsem řešila, zda mohu nepredat dítě otci, když bere drogy a převáží ho. Tak jsem povinná ho otci dát, max nahlásit na policii, že řídí pod vlivem..

• Citovat
  • Upravit
13197
9.10.22 23:13
@Anonymní píše:
@markytka3 rozšířeny styk s tím, ze chce být se synem i ve všední dny.. Např od středy do patka, další týden od patka do pondělí. S čím nesouhlasím, protože pokud je opět uživatelem drog, tak ho ani řádně do školy nepřipraví. Otce vidím jen před barákem minutu, kdy mi syna předá a už jen od pohledu vypadá jinak, hrozně hubený, čehož jsem si vsimla už driv, vlastně od té doby, co najednou nemá peníze na výživné od léta.

jejej, tak to je jina! to bych zadala provereni jeho stavu a jak pises nize, volala i cajzly, kdyby ho vzal do auta… on zacal brat drogy az kdyz byl maly na svete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.22 23:26

@markytka3 a to prověření stavu se žádá u soudu či u ospodu? Bral i předtím ( což jsem se dozvěděla až po rozchodu od jeho rodičů), kdy jsme řešili to, že syn k němu nesmi (jeho táta byl na něho tenkrát naštvaný, tak mi vyklopit vše a já koukala). I to že byl několikrát v léčebnách, o tom jsem neměla ani páru. Proto mám zvýšený strach, aby v tom nebyl zase.

• Citovat
  • Upravit
422
10.10.22 07:24
@Anonymní píše:
@markytka3 a to prověření stavu se žádá u soudu či u ospodu? Bral i předtím ( což jsem se dozvěděla až po rozchodu od jeho rodičů), kdy jsme řešili to, že syn k němu nesmi (jeho táta byl na něho tenkrát naštvaný, tak mi vyklopit vše a já koukala). I to že byl několikrát v léčebnách, o tom jsem neměla ani páru. Proto mám zvýšený strach, aby v tom nebyl zase.

Zakladatelko, asi te zklamu, ale soud nema moznosti, jak mu takovou kontrolu zdravotniho stavu naridit. Ospod by mohl udelat test, kdyz by u neho byl problem, ktery by aktulne resil a mel podezreni, ze je pod vlivem drog a on by souhlasil s testem. Zkoumani drog je dost omezene, bohuzel. Ale muzes navrhnout zpravu od policie, pokud je znama firma, tak soudu sdeli, ze je jich zmano, ze je uzivatel drog, nebo budou mit zaznam, ze treba ridil pod vlivem drog. Muzes pozadat o vyzadani zpravy od jeho lekare, navrhnout svedky… ale pokud bude zapirat a bude jen skryty uzivatel, tak se to blbe prokaze 😒

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 08:24

@Murutin v lékařské zprávě rozhodně záznamy mít bude, myslím, že byl i bez řidičáku, kdy ho nahlásil otec. Byl skrytým uzivatelem, nekradl ( vydelaval si jako OSVČ hodně peněz). Moc možnosti opravdu není, pak kdo by nesl vinu, kdyby nedej bože havaroval v autě se synem pod vlivem drog? Bral by to již OSPOD v potaz?

• Citovat
  • Upravit
422
10.10.22 09:14
@Anonymní píše:
@Murutin v lékařské zprávě rozhodně záznamy mít bude, myslím, že byl i bez řidičáku, kdy ho nahlásil otec. Byl skrytým uzivatelem, nekradl ( vydelaval si jako OSVČ hodně peněz). Moc možnosti opravdu není, pak kdo by nesl vinu, kdyby nedej bože havaroval v autě se synem pod vlivem drog? Bral by to již OSPOD v potaz?

Tak muzes pozdat o sdeleni jeho lekare, vyzadani vypisu od Policie, pokud se to uz nekam prosaklo, tak se to od nekud vyloupne. Kdyby havaroval pod vlivem drog, tak za to samozrejme nese odpovednost otec a nikdo jiny. Pokud by mel ale nehodu, automaticky delaji testy a z roho uz by ospod vychazel a bralo by se to v potaz u ospod a samozrejme i u soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 09:47

@Murutin musím tedy požádat soud, aby si vyžádal jeho zdravotní dokumentaci. U odspodu mne bylo řečeno, že mu syna musím dát, i když je uživatelem drog ( naštěstí naštval svého otce a ten mi dal zákaz s tím, že to potvrdi) a nastesti ex nedělal problémy, tak syna přes půl roku neviděl, než si prošel léčením.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna