Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den. Koupila jsem si v lekarne droseru 5 ma byt nejslabsi, protoze ji chci davat dceri 4roky na casto se opakujici kašel. Bohuzel mi tam presne nerekli jak casto a kolik kulicek se ma davat. Nepouzivate nekdo a neznate davkovani? dekuji
@emicka22 My mame homeopatika osiclo a k tomu mame vitaminky kulickovy, jmenuji se Silicea 15CH a Sulfor Iodatum 9 CH, a oboji davame stridave mam k tomu letacek, a oboji davame po 5 kulickach.
Tak treba to je stejny.
No mala dobrala pred 14 dny atb a uz opet kasle ta skolka je fakt na nic je vic doma nez ve skolce akorat tam chyta hnusy ktere nejdou ani poradne vylecit dostupnyma sirupama na kasel. Nebo mozna ty sirupy jsou na nic. Drosera by mela byt ma nocni drazdivy kasel ale davam ji i pres den zatim 2 kulicky rano a 2 vecer ale treba potrebuje vic nevim. Na netu jsem se take nic nedocetla o davkovani.
@Jaja87 jen velmi zkráceně. Silicea je pro velmi zimomřivé pacienty a sulfur Iodatum pro extrémně horkokrevné pacienty, to jen tak pro srovnání. A do toho to Oscilo. Pro boha který „šaman“ vám tohle poradil??? Všechny léky si vzájemně odporují. Takhle homeopatie bohužel nefunguje a ze zkušenosti vím, že ani fungovat nebude. Hlavně to nedávejte dlouho. Lepší je se poradit s homeopatem než s lékárníkem či to vyčíst z brožurky od Boironu.
@emicka22 - věk a potence u homeopatik vůbec nesouvisí. Zrovna u drosery platí čím vyšší tím lepší. 30 a 200ch je ideální při akutním suchém kašli, 5 a 9 ch při vlhkém. Kašel Drosery je podobný černému kašli a většinou je to nejhorší v noci, v momentě, kdy si dítě lehne, tak to začne - dítě kašle a kašle, někdy i zvrací, dusí se a může být až cyanotické. Indikace „dráždivý kašel“ není pro Droseru dostatečná, může to být zrovna tak další z mnoha léků. na množství kuliček nezáleží, dvě jsou v pořádku, spíš je to otázka výběru léku a potence a četnosti podávání.
@Bubina Tohle nam dala primo homeopaticka!!A reknu ti ze malej je lepsi uz si hraje neco malo sni.
@emicka22 píše:
No mala dobrala pred 14 dny atb a uz opet kasle ta skolka je fakt na nic je vic doma nez ve skolce akorat tam chyta hnusy ktere nejdou ani poradne vylecit dostupnyma sirupama na kasel. Nebo mozna ty sirupy jsou na nic. Drosera by mela byt ma nocni drazdivy kasel ale davam ji i pres den zatim 2 kulicky rano a 2 vecer ale treba potrebuje vic nevim. Na netu jsem se take nic nedocetla o davkovani.
To s tebou souhlasim, malej co zacal chodit do skolky je nachlezenej, a vubec to nemuzeme vylecit…
Je taky vice doma nez ve skolce. A ja uz nastoupila do prace takze je to na prd.
@Jaja87 tak ona záleží, co mu bylo - pokud je po nějaké viroze, tak mu jeden z těch léků mohl zabrat, nejspíš to Oscilo. K paní doktorce - takhle dělají homeopatii většinou lékaři - se vyjadřovat nebudu, je to prznitelka homeopatie, ale na druhou stranu to je vlastně jedno. Hlavně, že je na tom malej už dobře. Ale jestli se považuje za homeopatku, tak ti doufám poradila, že toho oscila stačí jen pár kuliček a ne celá tuba…
Oscilo mam davat pul tubicky rano a pul vecer..A az bude v pohode staci cela tubicka jednou tydne.
Malej je od rijna nemocny, ma neustale rymu, jde do skolky na par tydnu/dni, a je pak doma! Nemuze se rymy zbavit a kdyz rymu nema ma ucpany nos. Takze pak jdeme jeste na ORL aby se jukli na dutiny.
@Jaja87 Tak chtělo celkovou konstituční léčbu, aby se toho zbavil. Nevím jestli toho Oscilem dosáhnete. A fakt toho oscila stačí jen pár kuliček, jedna tuba na zimní sezonu…
Nevime co uz s nim, nic mu nezabira..A az ted po tom co ma od homeopaticky, prijde mi lepsi, ale ucpany je porad.Rymu ma.