Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moc prosim o radu - jak odebirate sterilne moc u holcicek? Mala mi ve vane place, o curani nemuze byt ani rec, boji se tam. Na nocnicek chodi, ale i kdyz ho vydrhnu, tak mame vzdy hranicni nalez e coli. Zkousela jsem ji dat do nocnicku vyvarenou sklenicku, ale nalez byl stejny. Je fakt, ze u curani vzdycky tlaci. Tu vanu ale neda.Jak na to? A mate take nekdo zkusenosti s hranicnim nalezem - opakovane- e coli v moci? Diky vsem za rady:-)
V lekarně prodavaji takové pytlíčky, ten ji nalepiš na pipku daš plinu a pohlidaš aby byla v klidu chvili až se vyčura tak přimo do toho, kup si jich vic ptž to může protect vedle. Jinak držim palce at je ok. ![]()
Já jsem si pořídila ty sáčky na odběr moči, ale ne vždy se to povede na první pokus. U holčiček je to složitější. Ani ty sáčky nejsou sterilní, ale nikdy nebyl problém.
Ahoj, v lekarne prodavaji takove nalepovaci sacky. dokrorka by ti ho ale mela dat ![]()
@petasekd ja mam teda chlapecka 12m a taky ted odchytavame moc kvuli e-coli, ale nalez mame uz potreti tak nizky, ze to doktorka nechce lecit, ale zkusi se to pry zase za mesic.
Mame to po norovirech, ktere jsme meli v prosinci. Jinak to resim tak, ze za nim proste beham se sterilni zkumavkou, protoze je pry potreba stredni proud moci. Takze sacek nemuzu pouzit. On tu beha nahaty po byte a ja za nim se zkumavkou, nekdy to trva i hodinu a je to fakt psychicky narocne.
Sice se vycura treba na podlahu, nebo jednou i na koberec, ale proste umyju a neresim. Jinak to nejde ![]()
Jinak kdybys chtela ten sacek, tak mne ho teda neprodali v zadne lekarne (byla jsem ve 3) a vsude me odkazali na zdravotnicke potreby.
Příspěvek upraven 24.01.14 v 13:56
5 Kč platím za jeden ten sáček z lékárny, ale mám chlapečka, to jde lépe ![]()
Já mám teda zkušenost jenom u kluka a čuráme do zkumavky, ale jak byl menší tak pomáhalo klubíčko-to ale k tomu ještě někoho potřebuješ aby ti ji podržel, anebo ji nedávej do vany-třeba jí je zima na nožky, ale na zem na ručník, pak utřeš.. opakované nálezy jsme měli párkrát, většinou jsme pak opakovali odběr po nějaké době a pokud to bylo pod 10/5 tak se nedělo nic, pokud vyšší, řešili jsme dále.. ale fakt jsme to měli 1-2
Ja si taky koupila ty sacky a v zivote se mi to nepodarilo
neco delam spatne?
pak uz jsem to vyresila tak, ze jsem ji rychle osprchovala prcku a nechala ji nahatou v tricku litat v obyvaku, ja drepela a cekala az to prijde…nesmis ji ale nechat sednou
no pak to prislo, ja strcila zkumavku pod proudek
a nabrala…dceru znovu osprchovala, vytrela a hura se vzorkem k Dr ![]()
Pytlicky NEJSOU sterilni.
Zkusenosti bohuzel mam, jenom nas hlidaji, kontrola moc co mesic. Mela to od 13 m, kdy ji to zpusobilo zanet ledvin, od te doby vetsinou negativni, ale parkrat hodne moc pozitivni, ale nastesti ten zanet uz to znovu nezpusobilo.
Jinak me sebrane poznatky (zarucene tipy ruznych doktoru a sester), ale upozornuji, ze u nas nefunguje nic krome nahaneni ditete se zkumavkou po byte, pak vetsinou do dvou hodin stredni proud moci odchytim :roll
Zvuk tekouci vody - pustit vedle kohoutek.
Ve sprse vlaznou vodou sprchovat nozicky.
Dat nocnik do vany (do nej vyvarenou sklenicku) a nechat ji na nem sedet s nozickama ponorenyma do vlazne vody.
Nalit do ni hodne moc oblibenych tekutin.
A za me - pevne nervy ![]()
Pytlíček není sterilní… sterilně je to přímo do červené zkumavky.
V tomto věku veeelmi problematické. Nutno vychytat kdy čurá (nejlépe hned po probuzení), položit, do ruky třeba flašku, mlíko, zvednout nohy, připravit zkumavku a čekat. K ruce do zásoby velké množství zajímavých hraček, typu mobil apod.
nebo někoho na zabavení.
Užila jsem si bohatě u nejstarší. Teď je nejmladší právě tolik a moč se nám několikrát chytnout prostě nepodařilo. Nepustila ani kapku třeba za hodinu a půl, dýl jsem ji neudržela. Pak jsem ustoupila na sáček, ale podteklo to spodem, takže taky nic…
Nebo pokud ti chodí na nočníček, tak zkusit nějak naštelovat tu zkumavku tam. V tomto věku fakt hrůza.
Jo a mi(malému
) ještě pomáhá čurat zásadně ráno, bud hned po probuzení, nebo po vypití mlíka
Diky moc za rady, zajdu pro ty pytlicky:-) byla jsem dost prekvapena, ze tam ten nalez byl i z te vyvarene sklenicky. Je fakt, ze na zacatku ledna mela virozu a pak sestou nemoc, ale tim to snad byt nemuze, nevim, proste dvakrat stejny nalez. Prece ji nemuzu dezinfikovat zadek a pipku pred odberem…Zkusim ty pytlicky, snad to bude ok…
@Radunka píše:
V tomto věku veeelmi problematické. Nutno vychytat kdy čurá (nejlépe hned po probuzení), položit, do ruky třeba flašku, mlíko, zvednout nohy, připravit zkumavku a čekat. K ruce do zásoby velké množství zajímavých hraček, typu mobil apod.nebo někoho na zabavení.
Užila jsem si bohatě u nejstarší. Teď je nejmladší právě tolik a moč se nám několikrát chytnout prostě nepodařilo. Nepustila ani kapku třeba za hodinu a půl, dýl jsem ji neudržela. Pak jsem ustoupila na sáček, ale podteklo to spodem, takže taky nic…
Nebo pokud ti chodí na nočníček, tak zkusit nějak naštelovat tu zkumavku tam. V tomto věku fakt hrůza.
S tim nastelovanim zkumavky do nocniku je to docela dost dobry napad:-) do nocniku curame v pohode.jen mi ta zkumavka prijde docela dlouha…do toho nocniku.ale bylo by to idealni, mala by z toho nemela zadne stresy a vycurala by se myslim v pohode… ![]()
@Radunka píše:
V tomto věku veeelmi problematické. Nutno vychytat kdy čurá (nejlépe hned po probuzení), položit, do ruky třeba flašku, mlíko, zvednout nohy, připravit zkumavku a čekat. K ruce do zásoby velké množství zajímavých hraček, typu mobil apod.nebo někoho na zabavení.
S tim nastelovanim zkumavky do nocniku je to docela dost dobry napad:-) do nocniku curame v pohode.jen mi ta zkumavka prijde docela dlouha…do toho nocniku.ale bylo by to idealni, mala by z toho nemela zadne stresy a vycurala by se myslim v pohode… ![]()
@Radunka píše: