Druh smlouvy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
1.9.17 15:05

druh smlouvy

Zdravím, chci radu…
Končí mi rodičák…malá jde do školky…nastupuju zpátky do práce…
potřebuju aby za mě platily soc. zdravotní, a nemám hlídání pro malou když budou ve školkách prázdniny atd.. takže plny uvazek je pro mě nejspíš nereálny… když bych zustala brigádně musela bych si platis soc,.zdravotní že? to nechci… ale chci mít normalní praconí dobu nechci dělat 4hod denně..to by mě ani zpátky nevzaly…jaka smlouva je idealni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.9.17 15:16

Tak když budou prázdniny, tak vzít klasicky dovolenou nebo neplacené volno. Anebo pak co je ideální mít živnost. Tam si můžeš odvádět minimální měsíční odvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
1.9.17 15:31

Tak máš možnost DPP, DPČ nebo pracovní smlouvy. Další možností je pak podnikání.

Na dohodu o provedení práce (DPP) můžeš odpracovat max. 300 hodin za rok, sociální a zdravotní se odvádí až od výdělku vyššího než 10 tis. Kč měsíčně.

Na dohodu o pracovní činnosti (DPČ) můžeš odpracovat max. v průměru 20 hodin týdně, sociální a zdravotní se odvádí od výdělku 2500 Kč.

Když píšeš, že chceš normální pracovní dobu a ne 4 hodiny denně, tak DPP ani DPČ zřejmě pro tebe nejsou vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.9.17 15:41

@Lendeš a neda s3 treba do smlouvy dat dodatek ze. misto tech 20hod treba vic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
1.9.17 15:52
@NiikolQa píše:
@Lendeš a neda s3 treba do smlouvy dat dodatek ze. misto tech 20hod treba vic?

U DPČ je 20 hodin týdně maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
1.9.17 15:53

V pracovní smlouvě můžeš mít pracovní dobu jakou chceš, takže klidně něco v rozmezí 20-40 hodin týdně, klidně i méně ne 20 hodin. V dohodě o pracovní činnosti nemůžeš mít nikdy více než průměrně těch 20 hodin týdně (ale klidně můžeš dělat jeden týden 10 h a další týden 30 h).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat