Asistent pedagoga a půl úvazku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
156
1.9.17 12:08

Asistent pedagoga a 0.5 úvazku

Zdravím všechny,

po neděli jdu na pracovní pohovor do základní školy. Týká se pozice asistenta pedagoga.

Máte někdo zkušenost? Je mi, zhruba, jasné co je náplní práce.

Vím, jen to, že pracovní doba je od 11:30, tak že zřejmě půjde o 0.5 úvazku.

Jak je to tedy potom se zdravotním pojištěním? Případně, znáte finanční ohodnocení? Dočetla jsem se, že je rozmezí mezi 5-8 tisíci +/-, ale ne na této škole - > nikde jsem inzerát nenašla.

Navíc místo bylo obsazené a řádně proběhlo výběrové řízení a nyní na začátku školního roku mi volá spolužák, že se mu doneslo, že ve škole shání asistenta… Nic víc nevěděl. Zavolala jsem a hned mě pozvali na pohovor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2422
1.9.17 12:28

Ahoj, já nastupuji v pondělí. Co se financí týče tak na každé škole je to jinak, záleží ná platové třídě kam tě zařadí-částky jsou tak jak píšeš. Dozvíš se určitě na pohovoru. Máš udělaný kurz asistenta? Jinak ot. ta doba je od 11:30 nebo do?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
1.9.17 12:29

@Bike L Odpovím jen na část o zdravotním pojištění. Pokud budeš mít mzdu za ten půl úvazek nižší než minimální mzdu (aktuálně 11 tis. Kč) a nejsi z nějakého důvodu státní pojištěnec (např. nepobíráš rodičovský příspěvek), tak ti zaměstnavatel odvede jednak zdravotní ze skutečné mzdy a pak ti ještě strhne doplatek do minimálního zdravotního, tedy tak, aby to v součtu bylo 1485 Kč (od ledna více, protože se zvýší minimální mzda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
1.9.17 12:30

@Bike L, od nebo do11:30? Jinak plat dle tabulek…( vzdělání, kompetence, praxe) + někde osobní hodnocení…jinak co vím, většina asistentů má 0,5 až 0,75 % úvazek… já budu tuto práci hledat příští rok, právě kvůli zkrácenému úvazku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9014
1.9.17 12:31

Ono je to podle mě dáno hodinově v týdnu, jako úvazek např. min. 20 hodin týdně. Doporučuji počíst inzeráty na ÚP, tam bývá i rovnou vyčíslená hrubá mzda. Pak se to odvíjí, jestli už máš kurz a nebo pedagogické vzdělání :think: Ale mám za to, že u 20 hod. úvazku je to 9000 kč hrubého. Je to dáno tabulkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9014
1.9.17 12:34
@Lendeš píše:
@Bike L Odpovím jen na část o zdravotním pojištění. Pokud budeš mít mzdu za ten půl úvazek nižší než minimální mzdu (aktuálně 11 tis. Kč) a nejsi z nějakého důvodu státní pojištěnec (např. nepobíráš rodičovský příspěvek), tak ti zaměstnavatel odvede jednak zdravotní ze skutečné mzdy a pak ti ještě strhne doplatek do minimálního zdravotního, tedy tak, aby to v součtu bylo 1485 Kč (od ledna více, protože se zvýší minimální mzda).

To je poučné, děkuji za info, byť nejsem zakladatelka diskuze :think: Takže prostě, pokud bude moje mzda na částečný úvazek menší než ta dnešní minimální, tak strhne faktický odpočet ze skutečně vydělané mzdy + plus z té mojí mzdy ještě doplatek do výše, který jsi psala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
1.9.17 12:37

@alisekR Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
1.9.17 12:40

@alisekR Ano, tak aby odvedl tu minimální částku (aktuálně těch 1485 Kč), pokud za tebe neplatí zdravotní stát nebo ho neodvádíš třeba ještě z jiné práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9014
1.9.17 12:45
@Lendeš píše:
@alisekR Ano, tak aby odvedl tu minimální částku (aktuálně těch 1485 Kč), pokud za tebe neplatí zdravotní stát nebo ho neodvádíš třeba ještě z jiné práce.

Jasně, ale zaměstanavatel to odvání ve dvou dílech, je to tak? Jako půl za sebe a půl za zaměstnance? Jako, že mi na vyplatní pásce uvidíme jen půl z těch 1485? Myslím, na mzdě normální? Chápu to dobře. Napíšu to asi úplně pitomě, ale příklad…mám nějaký plat a můj zdravotní odvod činí 560 kč, zaměstnavatel tedy strhne mě z platu 560, za mě ze svého odvede taky 560,to sečtu a pokud mám tedy jen částečný úvazek, tak ještě musím doplatit zbytek do těch 1485?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101525
1.9.17 12:50

@alisekR Ne, ty, zaplatí to zaměstnavatel, ale strhne to z té tvé části, takže v tom tvém modelovém případě bys neměla na pásce odečet 560, ale nějakých 900,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
1.9.17 13:20

A jak by to bylo v případě, že budu pobírat rp, minimální výše je 50 Kč/ měsíc? A lze pobírat do 4 let věku dítěte? To pak platí pojištění stát ( tedy tu část do minimálního odvodu zdr. pojištění), pokud dělám na půl úvazku? Nevíte někdo? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101525
1.9.17 13:25

@MarieP Ano, pak ten doplatek do minima platí stát. a ano, rodičák jde pobírat do 4 let věku dítka a ano, minimální výše je 50,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
1.9.17 13:29

@j.a.n.i1, děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
1.9.17 14:59

Ano to budes mit pul uvazek. Plat zalezi, jake mas vzdelani a praxi, kolik da osobni priplatek.
Mam sedmou platovou tridu, stupen jedna, hezky osobni.
Nove 3/4 uvazek. Prac.dobu mam mit 7:45 - 13:30-14h. Kdyz mam mit dozor, tak 7:30 nastup. Pocitam, ze osmou platovou tridu dostanu, az dodelam Bc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9014
1.9.17 20:07
@j.a.n.i1 píše:
@alisekR Ne, ty, zaplatí to zaměstnavatel, ale strhne to z té tvé části, takže v tom tvém modelovém případě bys neměla na pásce odečet 560, ale nějakých 900,–

Tak jsem to přesně myslela, že já doplatím to chybějící do těch 1485. Děkuji za informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat