Druhá mateřská a Dpč

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101618
2.1.15 22:39
@Barbora88 píše:
@j.a.n.i1 Loni resp. 2014, paní byla byla na HPP na dobu neurčitou, na RP s prvním chodila do stejného zam. na brigádu a bohužel PPM jí tímto klesla…

Nevěřím, že to bylo tímto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
3.1.15 16:28

Děkuji holky. Takže když nastoupím zpět ještě před porodem(termín srpen) na HPP třeba v tom dubnu tak budu mít stejnou mateřskou jako u prvního dítka nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
3.1.15 16:30

@Ancicacekk : je jedno jestli na hpp nebo doc, ppm bude stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
3.1.15 16:39

@myskalucka super děkuji ti moc ;). někdo řekne tak i jiný tak tak už jsem s toho bázen :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
3.1.15 17:31

Co rekne @j.a.n.i1, tak to platí ( nebo pokud to nevyvrati ), ale tímhle jsem si jista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
3.1.15 18:19

@j.a.n.i1 nevím čím jiným by to mohlo být, ale na socku se dával ten papír /výměřovací základ pro účely PPM/ a tam měla už nižší penízky… nic jiného co by v tom mohlo hrát roli nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
3.1.15 18:21

Myslím tím to, že je jedno jestli je to hpp nebo dpč ale měla nižší příjem tak nižší ppm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
3.1.15 18:48

Mě to vše zmátlo, protože jsem někde čela v diskusi, že se jí to vypočítalo jak z HPP i když byla na RD ale i z DPČ…tak právě proto se ptám jak to je.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
3.1.15 18:54

@Ancicacekk nejjednodušší je si zavolat na sociálku, ale spíš bych volala na nějaké pracoviště větší - jako krajské město apod.tam to většinou řeknou přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
3.1.15 19:08

@Barbora88 diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
3.1.15 20:49
@Barbora88 píše:
@j.a.n.i1 nevím čím jiným by to mohlo být, ale na socku se dával ten papír /výměřovací základ pro účely PPM/ a tam měla už nižší penízky… nic jiného co by v tom mohlo hrát roli nevím…

Tak na tom papíře co se dává na OSSZ opravdu menší peníze jsou, ale zároveň se tam zatrhává kolonka - něco ve smyslu, že nástup je do 4 let předchozího dítka a na základě toho si to OSSZ porovná a pro výpočet použije to vyšší, tohle je v případě, že je to na dodatek k původní smlouvě.

Případně pokud je to na druhou smlouvu a ta druhá smlouva samostatně splnila podmínky pro nárok na PPM, tak může dojít i k tomu, že se to bude počítat z obojího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.1.15 16:49

Tak jsem volala na personální a smlouvu mám novu(dpč) a také my řekla že před mateřskou ukončíme smlouvu na DPČ a pak dám žádost o mateřskou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
14.1.15 09:11

Nakonec jsem si volala na SSSZ, protože asi budu musert taky řešit, a pokud trvá ten puvodní HPP ze ktereho byla puvodni PPM tak ta dohoda na to nemá vliv, resp. porovnává se DVZ z HPP a z te dalsí dohody a bere se to vyšší, ale pouze za předpokladu trvání toho puvodního HPP a toho že se pečuje o to dítko jak psala @j.a.n.i1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat