Druhá mateřská a Dpč
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Druhá mateřská a Dpč
Ahoj holky potřebuji poradit. Jsem na RD u zaměstnavatele na HPP hlášeno 3roky(do rijna 2015) peníze my budou chodit jen do dubna(2015). Jsem ted zaměstnaná u stejného zaměstnavatele na DPČ. Problém je v tom že čekáme miminko termín(srpen2015).
A nevím jak to udělat tak abych měla stejnou MD jako u prvního dítka. Jestli mam skoncit DPČ v tom dubnu a nastoupit na HPP zpět či zůstat na DPČ jestli se to vypočítavá ta MD z HPP a DP4. Tak snad jsem to napsala dobře a vyznáte se v tom. Děkuji moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Původně jsem chtěla napsat Rodičák+Dp4+mateřská, ale napsalo to že to nejde tak jsem to napsala takto…:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi měla výdělek takový, že se z té dohody platilo sociální, tak to sníží průměr a bude PPM nižší (pokud teda peníze z DPČ byly nižší než průměr z HPP), bohužel, s tímto případem jsem se už setkala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminečky můžu taky s dotazem.. Rodičák jsem měla do 3 let věku.. v práci mi ho ale prodloužili na 4 roky s tím že budu ten 4. chodit u nich na brigádu.. teď čekáme neplánovaně 3 dítko..Budu mít nárok na mateřskou když sem na nï u prvních 2 dětí nárok měla?? měla bych na ni nastoupit než budou dceři 4 roky tudíž před koncem rodičáku.. podle mě ta brigáda s tím nemá nic společného a bude to jak u prvních dvou dětí.. že jsem u druhého přešla z rodičáku na mateřskou.. nebo se pletu??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vydělám si určo méně než na HPP ale platí se sociální a zdravotní…takže je lepší bud skončit dříve nebo nastoupit na hpp?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barbora88 píše:
Pokud jsi měla výdělek takový, že se z té dohody platilo sociální, tak to sníží průměr a bude PPM nižší (pokud teda peníze z DPČ byly nižší než průměr z HPP), bohužel, s tímto případem jsem se už setkala…
Je otázkou kdy ses s tím setkala… aktuálně něco takového neplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ancicacekk : tak pokud se dítě narodí do 4 let věku dítěte a smlouva je na neurčito a mezitím jsi si přivydělávala, tak ppm bude stejná a nebo vyšší než u prvního dítěte, nižší rozhodne nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka ano smlouvu mam na dobu neurcitou, tak to jsem rada, tak ze si ponecham asi smlouvu na dpč. Děkuji ti moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Loni resp. 2014, paní byla byla na HPP na dobu neurčitou, na RP s prvním chodila do stejného zam. na brigádu a bohužel PPM jí tímto klesla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit