"Druhá rodina" pro šestiletá dvojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.6.14 20:01
@Anonymní píše:
Ahoj všem,

zatím jen anonymně, na toto téma jsem nikde nic nenašla, takže ani nevím, s jakými reakcemi počítat.

Jedná se o to, že se mi v hlavě vyrojil takový nápad „druhé rodiny“. Co tím mám na mysli? Máme téměř 6ti letá dvojčata, kluky. A přemýšlela jsem nad tím, že by bylo fajn, kdyby měli možnost trávit čas i v jiné rodině než v té naší. Jsme dost přátelští, ale díky naši pracovní vytíženosti máme velmi málo času na přátele, protože se o víkendu snažíme být spolu sami jako rodina. A bohužel babičky nemáme žádné, takže co se týče do vzoru mají opravdu jen nás. A tak jsem přemýšlela nad tím, že by jim možná prospělo, kdyby mohli trávit čas i jinde, s jinými dospělými a jinými dětmi.

Líbilo by se mi najít fungující a milující rodinu se zhruba stejně starými dětmi (nejlépe někde z vesnice, protože my jsme měšťáci, tak aby se propojily i „kultury“ a děti poznaly jiný styl života), se kterou bychom se spřátelili a naše děti by u nich trávili třeba jeden týden z měsíce a jejich zase třeba pak u nás. Myslím, že by to mohla být velká pomoc jak pro posílení sociálních vztahů dětí, vzájemné důvěry v lidi, poznání jiného stylu života a i pro duši všech. Děti by poznaly jiné prostředí, jiné hodnoty, trávily čas s kamarády a rodiče by mohly volný čas využít pro regeneraci a věci, které třeba s dětmi nestíhají nebo přípravou na příjezd smečky :) Každý podle svého.

No, zajímal by mě váš názor na něco takového. Co si o tom myslíte? Šly byste do toho?

Díky všem za názory

Takže vlastně shánítě hlídání :mrgreen: :mrgreen:…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
24.6.14 20:01

Alá výměna manželek, co? Pouze s tím rozdílem, že manželky do toho šly samy, svobodně, kdežto vy děti zmanipulujete a budete to opakovat co měsíc. A ještě chcete hledat rodinu s odlišným životním stylem, aby to bylo echt konfliktní.
Místo toho, abys vymýšlela, jak s dětmi trávit více času, socializovat je standardními způsoby, tak vymýšlíš kreace, jejichž výsledkem je odsunutí dětí co měsíc z domu a užít si týden klidu, což ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
24.6.14 20:48

Nejste s manželem jedinačcí? Mě to přijde že tak jak lidé hledají pro své dětí prarodiče vy hledate tetu a strejdu, protože tetu a strejdu nemají..není to špatný napád, ale nejduležitější najít rodinu s kterou si budete rozumět a kterým budete moct důvěřovat..nemáte třeba nějaké znamé s dětmi? že by jste se takhle navštěvovali

• Citovat
  • Upravit
4624
24.6.14 22:00

@anubis25 Nojo, ale ani k tetě a strejdovi nedáváš dítě na týden co měsíc a že se máte rádi a jste zcela v souladu co se výchovy týče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
24.6.14 22:15

@LadyLada jak kdo znám takové rodiny i když tam je to spíš týden i víc o prázdninách a během školy třeba jen víkendy nebo volno přes menší prazdniny

• Citovat
  • Upravit
4624
24.6.14 22:24

@anubis25 no právě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.14 18:12

Myslím, že to celé bylo pochopeno špatně, možná jsem to spíš špatně napsala, ale z odpovědí vyplývá, že jste ani jedna nepochytila podstatu a hloubku celého toho sdělení a díváte se na to pouze povrchně jako že se chceme dětí „zbavit“. To opravdu ne, my naše děti milujeme a jsou pro nás prvním posledním. Vysvětlovat to už ale nechci, protože to tady nemá smysl. Je to má chyba - dělit se s tím někde na fóru, kde nás nikdo nezná osobně, neví jací jsme a kde jen hrstka z vás se k tomu opravdu vyjadřovala za sebe bez toho, aniž by hodnotila naše způsoby, rodinu nebo nám doporučovala, ať chodíme méně do práce a více se věnujeme dětem. To bychom si vážně přáli, věřte mi. Nebo už jen to, že srovnáváte s výměnou manželek značí, že to prostě nebylo vůbec pochopeno. Nechtěla jsem si s nikým děti měnit :nevim:

Každopádně děkuji těm, které opravdu sdělily svůj názor zda by do toho šly nebo ne, bez toho, aniž by se snižovaly k tomu hodnotit druhé. Takových lidí na fórech opravdu ubývá a je to velká škoda. Pak by ty diskuze byly kultivovanější a dalo by se i rozumně diskutovat o všem možném.

Mějte se všichni fajn :mavam:

• Citovat
  • Upravit
bamba
27.6.14 18:20

Docela by mě zajímalo, odkus jste. Klidně mi napiš SZ. Myslím, že lepší by bylo hledat babi s dědou. I tady je možnost pro děti poznat jiný styl života a podle mě, by jim toto řešení prospělo víc, neý jiná rodina ve stejném věku s vámi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi