Druhé dítě a dodělání vzdělání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Šla bych do školy a současně hledala práci. A dítě klidně také. Já při prvním dítku (skoro dvouleté) maturovala a pracovala, při druhém těhotenství pracovala a končila VOŠ. A pořád pošilhávám po VŠ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezz píše: Šla bych do školy a současně hledala práci. A dítě klidně také. Já při prvním dítku (skoro dvouleté) maturovala a pracovala, při druhém těhotenství pracovala a končila VOŠ. A pořád pošilhávám po VŠ
No já taky při dceři teď pracovala, jen na DPP, skoro rok. Jenže s tím nemůžu počítat. Akorát nevím jestli bych v případě druhého dítěte měla hlídání, abych mohla pracovat. Teď to bylo jednoduché, máma byla v ID, ale vypadá to, že už půjde do práce. Přítel navíc dělá na směny, takže já bych musela mít protisměny, nebo něco od 7 do 3.
- Citovat
- Upravit
Hlavně tu školu dodělej, to je důležitý. S dítkem to určitě dohromady jde. A budeš doma na RD, takže učit se lze na etapy, když mrně spí a večer. Jinak zatím nemáš práci, ani nejsi těhotná. Takže bych od září mazala do školy, hledala práci (klidně i na kratší úvazek - hlavně něco). A až se podaří mimino, tak budeš doma, zas ti odpadne práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, určitě. Škola je teď pro mě priorita. Teď bych si nejradši nafackovala, že jsem se na to vykašlala. mohla jsem to mít za sebou a zadarmo. Teď dám nějakých 60 000.Holt,chybami se člověk učí
.Jsi dobrá, že jsi to zvládla
Doufám, že to dám. Můžu se zeptat, přišlo ti dálkové studium těžší než denní?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano, určitě. Škola je teď pro mě priorita. Teď bych si nejradši nafackovala, že jsem se na to vykašlala. mohla jsem to mít za sebou a zadarmo. Teď dám nějakých 60 000.Holt,chybami se člověk učí.Jsi dobrá, že jsi to zvládla
Doufám, že to dám. Můžu se zeptat, přišlo ti dálkové studium těžší než denní?
Proc 60tisic?? Pokud nejdes na soukromou. Statni skoly jsou zdarma. A dalkove studium je 5let.LEda by ti uznali nejaky roky predchozi.Coz na soukrome by zase mohli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka píše:
Proc 60tisic?? Pokud nejdes na soukromou. Statni skoly jsou zdarma. A dalkove studium je 5let.LEda by ti uznali nejaky roky predchozi.Coz na soukrome by zase mohli.
No, já hledala všechny školy s dálkovým vzděláním ve svém okolí a našla jsem v Praze(to mám 60km)je to soukromá, Cestovní ruch, dojíždí se jednou měsíčně a tento obor je na 4 roky, pak tam je hotelnictví na 5 let. Jiné školy do 100 km, s tímto oborem jsem nenašla. Ale kdyby někdo věděl o státní, tak bych byla moc ráda ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No, já hledala všechny školy s dálkovým vzděláním ve svém okolí a našla jsem v Praze(to mám 60km)je to soukromá, Cestovní ruch, dojíždí se jednou měsíčně a tento obor je na 4 roky, pak tam je hotelnictví na 5 let. Jiné školy do 100 km, s tímto oborem jsem nenašla. Ale kdyby někdo věděl o státní, tak bych byla moc ráda
Tak to potom jo. Jinak ja hledam na www.atlasskolstvi.cz .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka píše:
Tak to potom jo. Jinak ja hledam na www.atlasskolstvi.cz .
Jé, ty stránky vypadají zajímavě, díky. Zkusím ještě pohledat. Já bych ráda nějakou státní, ale tenhle obor jsem zatím nenašla. Přítel mi pořád nutí ekonomku nebo podnikatelskou, že jsou to lukrativnější obory, ale pro mě to prostě není. Čísla nejsou moje parketa a tenhle obor mě fakt baví a líbí se mi, že není jednotvárný.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jé, ty stránky vypadají zajímavě, díky. Zkusím ještě pohledat. Já bych ráda nějakou státní, ale tenhle obor jsem zatím nenašla. Přítel mi pořád nutí ekonomku nebo podnikatelskou, že jsou to lukrativnější obory, ale pro mě to prostě není. Čísla nejsou moje parketa a tenhle obor mě fakt baví a líbí se mi, že není jednotvárný.
Tak podnikatelka rozhodne lukrativni obor neni. A trh je studentama obchodnich akademii presycen ale zas uchytit se muzes s maturitou kamkoliv v zasade…Nekde se da najit obory dle prespektivy bohuzel nevim kde. A asi bych rekla ze porad hodne lidi chybi ve strojirenstvi konstrukteri a nejen ti atd…I dle toho co jsem koukala na praci…Ono stejne to bude chtit neco jeste navrh…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka píše:
Tak podnikatelka rozhodne lukrativni obor neni. A trh je studentama obchodnich akademii presycen ale zas uchytit se muzes s maturitou kamkoliv v zasade…Nekde se da najit obory dle prespektivy bohuzel nevim kde. A asi bych rekla ze porad hodne lidi chybi ve strojirenstvi konstrukteri a nejen ti atd…I dle toho co jsem koukala na praci…Ono stejne to bude chtit neco jeste navrh…
No, já bych se chtěla zaměřit na jazyky. Vždycky mi šli humanitní předměty. Akorát umím jen Německy, s Aj teprve začínám, ale doučuje mě kamarádka, která chodila k rodilé mluvčí, tak nějaké základy snad mít budu. Vyhovuje mi i to, že matematika je až v druhém ročníku v prvním si lze zopakovat základy. Taky si myslím, že podnikatel není žádné terno, to už spíš IT, ale na to nemám buňky. Na těch stránkách jsem našla ještě jednu školu v Praze, ale tam je školné ještě vyšší.
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko, já dodělávala gympl. Určitě byl lehčí, ale je to i tím, kam jsem chodila dřív. Navíc mi naštěstí uznali 2 roky, tak jsem dodělávala jen 2 (tzn. opakovala 1). Rozmysli, co chceš dělat. Pokud chceš jen maturitu, najdeš i státní školu bez placení. Ale lepší je odborná, z gymplu neumíš nic praktického.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezz píše:
Zakladatelko, já dodělávala gympl. Určitě byl lehčí, ale je to i tím, kam jsem chodila dřív. Navíc mi naštěstí uznali 2 roky, tak jsem dodělávala jen 2 (tzn. opakovala 1). Rozmysli, co chceš dělat. Pokud chceš jen maturitu, najdeš i státní školu bez placení. Ale lepší je odborná, z gymplu neumíš nic praktického.
No já chci hlavně tento obor. A na státní školu s tímto oborem jsem nenarazila.
- Citovat
- Upravit
Tak co jsem tak narychlo koukla ceny jsou cca 16 tis. ročně. Tak to není zadarmo, ale zase se to snad ještě dá. Zvlášť pokud lze platit školné např ve dvou splátkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodne drzim palce. Ja si treba slibila, ze ze skoly sama neodejdu, ze to nevzdam. Museli by me vyhodit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
V první řadě se omlouvám za anonymitu, ale chodí sem dost lidí co mě zná a nechci, aby mě hned probírali. Chtěla bych znát vaše názory, nebo zkušenosti s touto situací…Máme s přítelem dítě 3 roky, v září půjde do školky a já nemám práci, ani dodělanou střední školu. Vím, že bez ní jsem nic, byla jsem blbá a děsně toho lituju, proto si jí chci dodělat a od září nastoupit k dálkovému studiu.Budu muset začít znovu, takže 4 roky. A teď hlavní problém, chceme druhé dítě a já nevím kdy je,,nejlepší čas".Z mého pohledu by to bylo nejlepší při škole, pak už bych to měla,,odbité",třeba za 2 roky.Nebo dělat školu a k tomu se snažit najít kteroukoliv práci. Ale pak se bojím toho, že bych po škole našla práci, která by mě bavila a nechtěla bych vypadnout z pracovního procesu.Jak by jste to řešili vy? Omlouvám se, jestli je to napsáno zmateně. Je mi 23.Moc děkuji za vaše reakce.