Zdravověda v testu autoškola

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1057
29.4.13 20:00

zdravoveda v testu autoskola

Ahoj, dnes jsem byla na skoleni ridicu a zajimalo by me, zda byste na tuto otazku odpovedeli spatne jako ja.jsem zdr. sestra a logicka odpoved na tuto otazku se mi nezda :mrgreen:
jak budete postupovat u zraneneho v bezvedomi, ktery nedycha a opakovane se vam nedari uvolnit dychaci cesty:
a)zahajim srd. masaz
b)budu pokracovat v pokusech, dokud se mi to nepodari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
29.4.13 20:03

Řekla bych B :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
29.4.13 20:05

No já myslim, že B i když v testech jsou chytáky takže možná i C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
29.4.13 20:05

Samozdřejmě A :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.4.13 20:06

Ahoj, správná odpověď je A ne? Nedavno jsem se učila na testy a odpověděla jsem B a pak jsem se hodně divila, jak to že to mám špatně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
29.4.13 20:06

A.
Co je podle autoškoly správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
29.4.13 20:08

Jaká je ta správná odpověď :lol: možná budu za blba, ale mám za to, že k čemu mi bude srdeční masáž bez umělého dýchaní, které nebude možno provést :nevim: Třeba se pletu nejsem zdravotník :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
29.4.13 20:10

Dala bych A, ale jen proto, že nám teď bezpečák na posledním školení v práci říkal, že už se při první pomoci nedává dýchání z úst do úst, ale dělá se pouze masáž srdce. ani áčková odpověď na otázku ani jeho informace mi osobně nepřijdou super logické, ale asi to tak teď prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.4.13 20:12

Podle autoškoly je to A.. co si pamatuji.Ale když bude mít člověk neprůchodný dých. cesty a nedostane se mu tak kyslík, tak už masáž je vcelku k ničemu..bylo by to spíš jen takový udržování. Mám sice zdrávku, ale doktor nejsem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.4.13 20:15

Dělá se masáž srdce, aby zůstala krev v oběhu… to je důležitější, aspoň tak si pamatuju, že jsem slyšela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
29.4.13 20:17

A ne? podle nových směrnic je důležitější masáž, než dýchání z úst do úst. Aspoň tak nám to tvrdili :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ka-tcha
29.4.13 20:18

Ahoj, taky zrovna dělám autoškolu… Správná odpověď je, myslím, za A. Paní zdravotnice nám to vysvětlovala tak, že srdeční masáž často rozproudí i dýchání, navíc zde odpadá starost o přenosné choroby, proto se prý dokonce dneska doporučuje dýchání vynechat rovnou a hned masírovat 8o. Ale pravdou je, že nad touhle otázkou mi také zůstává rozum stát, protože zde se mluví o uvolnění dýchacích cest… to přece srdeční masáž asi neovlivní… :nevim:

Příspěvek upraven 29.04.13 v 20:20

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
29.4.13 20:19

Google mi vyhodil odpověď, že to mám zkusit tak 3× - 4× a pak zahájit masáž. Nemá cenu dělat něco, se se nedaří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
29.4.13 20:20

@Spellinka tak lepší udržovat v oběhu aspoň trochu okysličenou krev a dostat min O2 do mozku, než zkoušet dalších 5 min pročistit DC, a mezitím umřou miliony mozkových buněk, a stejně se to nemusí povést :nevim: ale už před lety ve škole i v práci sjem se tohle dozvěděla. A mám pocit že v novinkách PP se snad už doporučuje pouze masáž bez umělého dýchání, ale nejsem si jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
29.4.13 20:21

Dovolím si vysvětlit…
Je to tedy A, dík za info, autoškola to má teda správně. :mrgreen:
Uvolnění dýchacích cest spočívá v prostém záklonu hlavy (ne při podezření na poranění krční páteře), když se daří, tak ještě otevřít ústa.
Ale není nutno.
Co vím „novinky v první pomoci“, tak na um. dýchání se už nebazíruje, stačí, když zachránce provádí nepřímou srd. masáž (když dobře masírujete, tak tím tisknutím a uvolňovaním hrudníku děláte i trochu um. dýchání. Dýchání málokdo dělá správně (ne že by masáž na tom byla líp), ale navíc nikdo nevěděl v jakém poměru se má dýchat a masírovat, pořád se to měnilo, různé poměry podle počtu zachránců, dle věku atd, takže se to takhle zjednodušilo. Navíc i z hygienických důvodů… kdo má u sebe resuscitační roušku…

A ještě jinak- pokud někdo nedýchá, automaticky velmi rychle dojde k zástavě srdce, takže prostě masírovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze