Bakalářka - neuvedený zdroj vzadu v seznamu literatury

232
27.4.13 07:50

Bakalářka - neuvedený zdroj vzadu

Aho Holky, zjistila jsem, že jsem odevzdalla bakalářku a www, autory a pod. mám sice uvedené všude v textu ale zjistila jsem několik odkazů co mám sice v textu ale už ne vzadu v seznamu literatury. Nevím jak moc je to velký problém, stalo s to někomu? A řešili jste to? Jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5502
27.4.13 07:56

Nestalo se mi to, ale viděla bych to jako docela velký problém… chápu správně, že v textu máš očíslované, ale vzadu seznam není kompletní? a už máš po termínu odevzdání? že bys opravila a odevzdala znovu :D jinak bych to asi zkusila říct konzultantovi, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.4.13 08:01

Kdyz to nekdo bude cist a bude hledat podle odkazu, z ceho jsi cerpala, a ono to tam nebude, je to problem. Ale pokud budes mit jinak praci ok, tak to na vyhozeni od obhajoby nebude ;)

• Citovat
  • Upravit
232
27.4.13 08:09

Právě že já jsem si žádost o prodloužení odevzdání ale to mi neschválii a proptstě jsem to už MUSELA odevzdat…řeším jestli třčeba není možné to tam dodatečně vepsat ještě…nevím no co s tím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
27.4.13 08:15

Dodatečně vepsat nemůžeš, ale i tak pokud jsi odevzdala třeba v pátek, zkusila bych ještě rychle upravit, vytisknout znovu, nechat svázat a v pondělí odpoledne donést. Někde ti to svážou expres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11863
27.4.13 08:25

Myslím, že si toho nikdo ani nevšímne. Hlavně, že cituješ v textu, žes to někde neokopírovala a nepřiznala to. Max. si toho může všimnout oponent a zmínit to v posudku, ale bude to v poho, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
27.4.13 08:30

Jde o bakalarskou praci, je to prvni velka prace studenta. Oponent Te na to upozorni a u nas se to resi vlozenim poznamek do prace. Jinak jiste si toho vsimne, je to prvni, co me zajima. Tato prace ma v prve rade naucit studenta pracovat s literaturou a spravne pouzivat citace a usporadani textu.

Pokud jsi to neodevzdala pred dlouhou dobou, zkusila bych se zeptat na katedre, zda to nejde jeste opravit, pokud je prace draze svazana, vlozila bych tam papir. Ale doporucuji praci uz zavrit, zastrcit do supliku a nekoukat do ni. Najdes tam jeste mraky chyb, ale to skolitel i oponent ve svych odevzdavanych pracech take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
27.4.13 08:31

Sovicka1 - to mě napadlo taky jenže tam musí dát razítko na studijním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
27.4.13 08:38
Myslím, že práce se mi obsahově a stylisticky povedla (líbí se mi a to se opravdu často nestává)Chyb tam mám minimálně, spíš jen dvojité mezery na konci řádku jinak ani ne, ae nechápu že jsem na tohle mohla zapomenout, když jsem to přece kontrolovala, asi se opravdu zeptám jestli to tam nejde ještě vložit, je mi trapný to tak nechat když o tom vím, mám to odevzdané 2 dny…
@Cuddy píše:
Jde o bakalarskou praci, je to prvni velka prace studenta. Oponent Te na to upozorni a u nas se to resi vlozenim poznamek do prace. Jinak jiste si toho vsimne, je to prvni, co me zajima. Tato prace ma v prve rade naucit studenta pracovat s literaturou a spravne pouzivat citace a usporadani textu.Pokud jsi to neodevzdala pred dlouhou dobou, zkusila bych se zeptat na katedre, zda to nejde jeste opravit, pokud je prace draze svazana, vlozila bych tam papir. Ale doporucuji praci uz zavrit, zastrcit do supliku a nekoukat do ni. Najdes tam jeste mraky chyb, ale to skolitel i oponent ve svych odevzdavanych pracech take.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
27.4.13 09:22

Já bych se spojila s tvým vedoucím práce, s tím, že jsi na to včera večer přišla a asi bych si připravila novou verzi, pokud by to šlo ještě vyměnit nebo dodat. To co píše @Cuddy je pravda a její návrh zní rozumně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.4.13 09:41

@Tužtička a co vedoucí práce? ten to nekontroloval? jinak pokud ještě není v temínu odevzdání, tak bych to vzala zpět a předělala.. problém to být může, pokud u obhajoby narazíš na šťourala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
27.4.13 09:53

@Tužtička Máš ti možnosti. 1- vedoucí práce či oponent si toho všimne a dostaneš práci k přepracování, 2- vedoucí práce či oponent si toho všimne a asi ti sníží hodnocení BP nebo 3- ani jeden si toho nevšimne. Pokud si odevzdala teď někdy, asi bych zkusila poprosit o možnost předělání, bude to menší zlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
27.4.13 10:06

Řešila bych to cestou vložení poznámek do práce. Jinak budeš mít nervy až do obhajoby. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
27.4.13 10:12

Já bych v tom až takový problém neviděla. Pokud jsi myšlenky správně odcitovala, jen zdroje nejsou uvedené v seznamu literatury, tak to není plagiátorství ani jiný prohřešek, jen formální chyba, která ti bude nejspíš vytknutá v posudku (pokud si toho někdo všimne), maximálně ti bude o stupeň zhoršená známka (ale i o tom pochybuju). U nás by se to řešilo nejpíš takhle a zrovna my jsme fakulta, kde se plagiátorství sakra řeší. Hodně štěstí u obhajoby a dej vědět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11863
27.4.13 11:49
@jessikka píše:
Já bych v tom až takový problém neviděla. Pokud jsi myšlenky správně odcitovala, jen zdroje nejsou uvedené v seznamu literatury, tak to není plagiátorství ani jiný prohřešek, jen formální chyba, která ti bude nejspíš vytknutá v posudku (pokud si toho někdo všimne), maximálně ti bude o stupeň zhoršená známka (ale i o tom pochybuju). U nás by se to řešilo nejpíš takhle a zrovna my jsme fakulta, kde se plagiátorství sakra řeší. Hodně štěstí u obhajoby a dej vědět!

jj, přesně tak! hlavně nevyšiluj- je to „jen“ bakalářka a vyučující jsou většinou shovívaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze