Sociální pedagogika VOŠ

970
26.4.13 13:04

Sociální pedagogika

Studujete nebo studoval jste někdo denní formou VOŠ? Jaké je po škole uplatnění? Co všechno za profese může absolovent dělat? Jsou v rámci studia nějaký povinný kurzy - lyžařský, plavecký atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4635
26.4.13 13:38

Ahoj, ono asi bude záležet a tom na jaké škole (podlše toho se bude asi odvíjet ta konkrétní náplń, jako třeba nějaké ty kurzy apod).
Já mám sociální pedagogiku, ale VŠ a můžu asi tohle:

• pedagog volného času (kroušky, tábory, družina)
  • sociální pracovník (v zásadě ve všech možných zařízeních a organizací od úřadu počínaje, po domov důchodců konče)
  • pomocný pedagog
  • vedoucí různých projetků (hlavně v neziskovém sekrotu se toho dá sehnat docela dost na koordinátorských pozicích,..)

ohledně toho obsahu zjistíš asi nejvíc v té konkrétní škole. Stejně tak by měli mít vypracovaný profil absolventa, kde by mělo být uvedeno, jakého uplatné pak absolventi dosahují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
26.4.13 13:52

Studovala jsem VŠ obor sociální pedagogika a na magistra jsem šla raději jinam…s bakalářem z tohodle oboru se třeba neuplatníš v tolik žádané prfesi jako je sociální pracovník, jelikož nesplňuješ ods. 11O zákonu č. 108/2006 Sb. a nemáš dostatečnou kvalifikaci pro výkon tohoto povolání. Pedagog volného času je profese tak málo placená a nevděčná, že se na to nehodí studovat. POmocného pedagoga můžeš dělat i s kurzem asistenta pedagoga (výjde to levněji a třikrát rychleji) a jako vedoucí projektů no nevím nevím…každopádně současná česká pedagogická, mimopedagogická a sociální scéna není na absolventy programu sociální pedagogika připravena natolik aby pro ně sehnala odpovídající uplatnění na trhu práce, stejně jako odpovídající finanční ohodnocení…a s VOŠkou už nic netrhneš…titul Dis. moc lidí nezná a víceméně tě nikam neposune…jestli chceš studovat, tak to zkus na VŠ… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.4.13 14:10
Nemůže dělat sociálního pracovníka? Jak to? Já myslela, že ano, protože právě na stránkách školy je to uvedeno v profilu absoloventa. Chtěla jsem ale znát názory ostatních - z praxe. To má potom ale absolovent týhle školy děsně malý uplatnění. Není potom lepší jít na VOŠ - sociální práce?
@Stigma píše:
Studovala jsem VŠ obor sociální pedagogika a na magistra jsem šla raději jinam…s bakalářem z tohodle oboru se třeba neuplatníš v tolik žádané prfesi jako je sociální pracovník, jelikož nesplňuješ ods. 11O zákonu č. 108/2006 Sb. a nemáš dostatečnou kvalifikaci pro výkon tohoto povolání. Pedagog volného času je profese tak málo placená a nevděčná, že se na to nehodí studovat. POmocného pedagoga můžeš dělat i s kurzem asistenta pedagoga (výjde to levněji a třikrát rychleji) a jako vedoucí projektů no nevím nevím…každopádně současná česká pedagogická, mimopedagogická a sociální scéna není na absolventy programu sociální pedagogika připravena natolik aby pro ně sehnala odpovídající uplatnění na trhu práce, stejně jako odpovídající finanční ohodnocení…a s VOŠkou už nic netrhneš…titul Dis. moc lidí nezná a víceméně tě nikam neposune…jestli chceš studovat, tak to zkus na VŠ… :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
26.4.13 14:22

@aprazanda Přečti si zákon 108/2006 Sb. o sociálních službách…absolvent sociální pedagogiky nesplňuje podmínky. Každopádně jestli VOŠ, tak sociální práci…to je daleko rozumnější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.4.13 14:29
@Stigma píše:
@aprazanda Přečti si zákon 108/2006 Sb. o sociálních službách…absolvent sociální pedagogiky nesplňuje podmínky. Každopádně jestli VOŠ, tak sociální práci…to je daleko rozumnější :-)

Našla jsem v zákoně toto, kopíruju:

§110 (4) Odbornou způsobilostí k výkonu povolání sociálního pracovníka je
a) vyšší odborné vzdělání získané absolvováním vzdělávacího programu akreditovaného podle
zvláštního právního předpisu[40] v oborech vzdělání zaměřených na sociální práci a sociální
pedagogiku, sociální pedagogiku, sociální a humanitární práci, sociální práci, sociálně právní činnost, charitní a sociální činnost,

Nemohla bys mi sem prosím hodit tu část paragrafu, kterou myslíš? Nemělo by cenu studovat něco, kde by bylo jen tak úzké uplatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
26.4.13 14:31

@aprazanda tak to promiň, ale musí to být novelizované,,, jelikož já když jsem to studovala, tak to kvalifikaci neodpovídalo…omlouvám se za mylné info :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.4.13 14:39
@Stigma píše:
@aprazanda tak to promiň, ale musí to být novelizované,,, jelikož já když jsem to studovala, tak to kvalifikaci neodpovídalo…omlouvám se za mylné info :-(

Aha, no raději si to někde ověřím, aby to pak neskončilo takhle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.6.16 18:09

Dobrý den, ahoj,
ráda bych se pokusila o obnovení diskuze :mavam:, v pondělí 20.6. mě čeká přijímací řízení na tento obor, školu a tak bych se ráda nejen s někým seznámila „za včasu“, abych si tam nepřipadala jak osamocený kůl v plotě, ale případně i požádala již studující o jakékoilv info, materiály apod., abych se taky mohla začít bát.
Děkuji! Zdraví Pájita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.6.16 18:13

Ne sociální pedagogiku, ale tu předškolní a mimoškolní, děkuji 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze