Sociální pedagogika VOŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sociální pedagogika
Studujete nebo studoval jste někdo denní formou VOŠ? Jaké je po škole uplatnění? Co všechno za profese může absolovent dělat? Jsou v rámci studia nějaký povinný kurzy - lyžařský, plavecký atd.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, ono asi bude záležet a tom na jaké škole (podlše toho se bude asi odvíjet ta konkrétní náplń, jako třeba nějaké ty kurzy apod).
Já mám sociální pedagogiku, ale VŠ a můžu asi tohle:
- pedagog volného času (kroušky, tábory, družina)
- sociální pracovník (v zásadě ve všech možných zařízeních a organizací od úřadu počínaje, po domov důchodců konče)
- pomocný pedagog
- vedoucí různých projetků (hlavně v neziskovém sekrotu se toho dá sehnat docela dost na koordinátorských pozicích,..)
ohledně toho obsahu zjistíš asi nejvíc v té konkrétní škole. Stejně tak by měli mít vypracovaný profil absolventa, kde by mělo být uvedeno, jakého uplatné pak absolventi dosahují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem VŠ obor sociální pedagogika a na magistra jsem šla raději jinam…s bakalářem z tohodle oboru se třeba neuplatníš v tolik žádané prfesi jako je sociální pracovník, jelikož nesplňuješ ods. 11O zákonu č. 108/2006 Sb. a nemáš dostatečnou kvalifikaci pro výkon tohoto povolání. Pedagog volného času je profese tak málo placená a nevděčná, že se na to nehodí studovat. POmocného pedagoga můžeš dělat i s kurzem asistenta pedagoga (výjde to levněji a třikrát rychleji) a jako vedoucí projektů no nevím nevím…každopádně současná česká pedagogická, mimopedagogická a sociální scéna není na absolventy programu sociální pedagogika připravena natolik aby pro ně sehnala odpovídající uplatnění na trhu práce, stejně jako odpovídající finanční ohodnocení…a s VOŠkou už nic netrhneš…titul Dis. moc lidí nezná a víceméně tě nikam neposune…jestli chceš studovat, tak to zkus na VŠ… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stigma píše:
Studovala jsem VŠ obor sociální pedagogika a na magistra jsem šla raději jinam…s bakalářem z tohodle oboru se třeba neuplatníš v tolik žádané prfesi jako je sociální pracovník, jelikož nesplňuješ ods. 11O zákonu č. 108/2006 Sb. a nemáš dostatečnou kvalifikaci pro výkon tohoto povolání. Pedagog volného času je profese tak málo placená a nevděčná, že se na to nehodí studovat. POmocného pedagoga můžeš dělat i s kurzem asistenta pedagoga (výjde to levněji a třikrát rychleji) a jako vedoucí projektů no nevím nevím…každopádně současná česká pedagogická, mimopedagogická a sociální scéna není na absolventy programu sociální pedagogika připravena natolik aby pro ně sehnala odpovídající uplatnění na trhu práce, stejně jako odpovídající finanční ohodnocení…a s VOŠkou už nic netrhneš…titul Dis. moc lidí nezná a víceméně tě nikam neposune…jestli chceš studovat, tak to zkus na VŠ…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda Přečti si zákon 108/2006 Sb. o sociálních službách…absolvent sociální pedagogiky nesplňuje podmínky. Každopádně jestli VOŠ, tak sociální práci…to je daleko rozumnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stigma píše:
@aprazanda Přečti si zákon 108/2006 Sb. o sociálních službách…absolvent sociální pedagogiky nesplňuje podmínky. Každopádně jestli VOŠ, tak sociální práci…to je daleko rozumnější
Našla jsem v zákoně toto, kopíruju:
§110 (4) Odbornou způsobilostí k výkonu povolání sociálního pracovníka je
a) vyšší odborné vzdělání získané absolvováním vzdělávacího programu akreditovaného podle
zvláštního právního předpisu[40] v oborech vzdělání zaměřených na sociální práci a sociální
pedagogiku, sociální pedagogiku, sociální a humanitární práci, sociální práci, sociálně právní činnost, charitní a sociální činnost,
Nemohla bys mi sem prosím hodit tu část paragrafu, kterou myslíš? Nemělo by cenu studovat něco, kde by bylo jen tak úzké uplatnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda tak to promiň, ale musí to být novelizované,,, jelikož já když jsem to studovala, tak to kvalifikaci neodpovídalo…omlouvám se za mylné info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stigma píše:
@aprazanda tak to promiň, ale musí to být novelizované,,, jelikož já když jsem to studovala, tak to kvalifikaci neodpovídalo…omlouvám se za mylné info
Aha, no raději si to někde ověřím, aby to pak neskončilo takhle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, ahoj,
ráda bych se pokusila o obnovení diskuze
, v pondělí 20.6. mě čeká přijímací řízení na tento obor, školu a tak bych se ráda nejen s někým seznámila „za včasu“, abych si tam nepřipadala jak osamocený kůl v plotě, ale případně i požádala již studující o jakékoilv info, materiály apod., abych se taky mohla začít bát.
Děkuji! Zdraví Pájita
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne sociální pedagogiku, ale tu předškolní a mimoškolní, děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit