Dálkové studium vs. individuální studijní plán

2377
20.4.13 16:33

Dálkové studium vs. Individ.studijní plán

Ahoj :-) Mám udělanou jen ZŠ a jsem na MD, takže bych si chtěla udělat školu, když už tak nejspíš obchodní akademii nebo ekonomické lyceum. Hodně jsem o tom četla, problém je, že školy které nabízí dálkové studium s těmito obory mám dost daleko(teda ty státní, soukromou si dovolit nemůžu),na to že člověk musí dojíždět na konzultace většinou 1× týdně. Ale četla jsem o idivid. studij. plánu..ale nevím jak to funguje. Vím že ho povolí jak která škola, ale taky asi jen těm kteří na „onu“školu chodili a jsou tedy třeba těhotné nebo mají dítě a chtějí si to na té škole dodělat, tak asi jen v tom případě je to možné že? A ne třeba kdybych o to žádala na jakékoli škole na které jsem nikdy nestudovala? Snad jste mě pochopili, blbě se mi to vysvětluje :-D Ale díky za případné rady a zkušenosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25123
20.4.13 16:40

Ahoj já si při mateřský dělala dálkově vejšku…individuální studijní plán povolí jak kde…ale řekla bych, že lepší je to dálkově (nemusíš tam tak často jezdit, já na vejšce vpodstatě byla na pár konzultacích, pak sem se všechno učila doma a jezdila tam jen na zkoušky)..ale tohle má každá škola jinak…na tvym místě bych si zjistila školy v tvym okolí a zda tam tato možnost existuje..pokud nemaj info na svých webovkách, neboj se tam napsat..vím, že tady u nás v kraji pár škol, které umožňují dálkové studium ukončené maturitou je…držim palce, s dětma studovat není sranda znám to moc dobře… chystám se na další kolo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
20.4.13 16:43

@brumdinka Takže to nemusí mít na svých stránkách napsané že nabízí dálkové studium a dalo by se to třeba nechat domluvit zda by ta možnost byla? V okolí jich pár je, ale na webovkách nabízí prostě jen denní studium.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
20.4.13 16:51

¨no většinou to tam bývá, ale nemusí to být pravidlem, záleží kdo jim dělá webovky a jak to mají či nemají aktualizované, každopádně tim, že tam pošleš pár meilů nic nezkazíš a budeš vědět na čem seš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
20.4.13 17:04

Zkus na vybrané školy napsat, nebo ještě lépe rovnou tam zajít. Individuální studijní plán je právě tou možností, na kterou se můžeš se školou domluvit, pokud nenabízí dálkové studium. Já takhle studovala VŠ - bakalářský stupeň bylo možné studovat dálkově, magisterský pak už jen prezenční formou. Takže nás pár dálkařů, kteří jsme chtěli pokračovat, jsme se domluvili na denním studiu s individuálním studijním plánem. Rozdíl oproti dálkovému studiu byl ten, že už jsme neměli ty hromadné konzultace, už to bylo čistě samostudium a jezdili jsme jen na zápočty a na zkoušky. Na středních školách to asi bude obdobné.
Tak držím palce a hodně úspěchů při studiu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.4.13 20:07

Prosím o zkušenosti s VOŠ pedagogická Litomyšl dálk. studium. Zajímá mě co se vám jako studentům jeví lépe zda předškolní vých. či speciálka. Dá se říci, že je jedno nebo druhé lehčí? děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.14 11:49

Ahoj,
je mi 18 z osob. důvodů jsem nedodělala SŠ.
Ráda bych si školu dodělala, ale na dálkový studium.
Jsem z Tábora a přítel bydlí na Vsetíně. Ráda bych nějakou školu
studovala u něj. Poradí mi někdo?
Co potřebuji na indiv. plán. Jaké důvody?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze