Práva a budoucí zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Syn by chtěl jít na právnickou fakultu, já mám strach, jestli je to pro něj to pravé. Vždy se spíše neprojevoval i ve škole byl potichu, no zkrátka nemý ráznou povahu a já znám právníky spíš jako tvrdáky anebo podvodníky. Dík
Však může dělat notáře a razítkovat papíry
. Když si to vybral, tak snad má důvod, proč to chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není už trochu dospělý na to, aby se mohl rozhodnout sám? Jde mu učení? Nemá problém se naučit věci zpaměti… vždyˇˇt nemusí být obhájce, může dělat rozvody, obchodní právo, být firemní právník…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslim, ze se musi rozhodnout hlavne on. V 19 letech uz ma svoji hlavu ![]()
Jestli je chytry a rad se uci, tak proc ne. Nemusi se zrovna hadat u soudu nebo obhajovat mafiany, muze delat firemniho pravnika nebo zabyvat se autorskymi pravy, licencemi atd.
Podle me je to jeden z oboru, kde uplatneni je siroke a pokud je sikovny tak i veeelmi dobre placene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může být i podnikový právník a chystat smlouvy, nemusí být jen tvrďákem advokátem. Třeba by ho lákala i soudničina. Využití po právech je spousta. Pokud se na to cítí on, nechala bych ho, ba naopak bych jej ještě podpořila, aby neměl pocit, že vlastní rodiče mu nevěří, že jej podceňují, nemají jej za dostatečně chytrého atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, pokud na to má buňky, tak mu nebraň. Já také chtěla jít na práva, jenže jsem neměla žádnou podporu od rodiny, měla jsem povinnosti, takže jsem práva nakonec vzdala a teď budu (snad
) dodělávat zemědělku, která se dá dělat dálkově. Ale mrzí mě to pořád. K práci titul nepotřebuji, ale obor jako takový se mi fakt líbí. Třeba se do práv ještě někdy pustím - časem…
Ale synovi v žádném případě nebraň. Je dospělý, má svůj rozum. Ty ho jen podporuj a buď hrdá na to, že máš takového syna ![]()
A neboj se. To, že vystuduje práva ještě neznamená, že to hnedka musí být tvrďák, který bude před soudem obhajovat mafiány a zabijáky. Může být třeba firemní právník, poradce… S tímhle oborem bude mít obrovskou šanci získat dobrou práci a tomu "tvrďáctví - pokud bude potřeba - se časem vypracuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam kamaradku, ktera je pravnicka a dela rozvody - ale jen ty domluvene, tzn. vse papirove lidem vyridi. Nedela spory, k soudu chodi naprosto vyjimecne (trochu mi to pripomina „mel hospodu, ale chodily mu tam lidi“
) Vyslovene mi rekla, ze hadek ma dost ze sveho vlastniho detstvi (bylo to u nich doma docela krusny, jeste si to i ja pamatuju, chodily jsme spolu na zakladku), presto se stala rozvod. pravnikem, ale takovym, za kterym se prijde s tim, ze jsou lidi dohodnuti, chteji to tak a tak - a ona pro ne vsechno zaridi.
Ma svoji praxi, lidi se dnes rozvadi ostosest kvuli kazdy blbine, ani si nestezuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co bys chtěla aby si syn vybral za školu??? A proč? Jinak právníci nejsou všichni drsňáci a podvodníci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
já znám právníky spíš jako tvrdáky anebo podvodníky
děkujeme
![]()
to je takové klišé, že právník musí být tvrďák. U našich soudů to fakt nevypadá tak, jak v amerických seriálech. Já jsem určitě spíše introvert (skoro bych řekla, že většina mých kolegů) a soudy mi jdou. Myslím si, že dobrý právník potřebuje hlavně analytické myšlení (vnímat věci v souvislostech, umět domyslet, že když se udělá krok A, co asi tak bude za dalších 10 kroků, kombinovat, logicky uvažovat) - jde mu matematika? Dobrý je mít slušnej písemnej a ústní projev, ale to se dá určitě naučit. Škola není zas tak náročná, zvláště po tom, co zavedli kreditní systém to podle mě zvládne každej průměrně nadanej gymplák. Druhá věc ale je, že právníků už je hodně. Pokud ale bude šikovnej, dá se tím perfektně uživit a pokud bude hodně dobrej, schopnej a ochotnej pracovat pod velkým stresem, dlouho do noci, víkendy atd., tak si v advokacii může vydělat už brzo po škole pohádkové peníze (ale fakt to není sranda, většina lidí v takové kanceláři vydrží pár měsíců, vím o čem mluvím, pracovala jsem 70 - 80 hod. týdně). Na druhou stranu, pokud bude jen průměrnej, může být po škole zklamán. Máme 4 právnický fakulty, každá ročně vypustí třeba tisíc absolventů, průměr mzdy pro začínajícího koncipienta v Praze je tak okolo 18 - 20 hrubého v průměrně velké české kanceláři a bere se jako samozřejmost, že se pracuje od rána do noci, sem tam víkend, svátek, na nějaké proplácení přesčasů apod. se samozřejmě nehraje. Není to určitě tak, že mu titul z práv automaticky zajistí skvělé živobytí.
Ale když to člověku jde a baví ho to, je to opravdu skvělá práce. A právní vzdělání se hodí v každém případě, i kdyby pak dělal něco úplně jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn by chtěl jít na právnickou fakultu, já mám strach, jestli je to pro něj to pravé. Vždy se spíše neprojevoval i ve škole byl potichu, no zkrátka nemý ráznou povahu a já znám právníky spíš jako tvrdáky anebo podvodníky. Dík