Těhotenství a rekvalifikace
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
těhotenství a rekvalifikace
Ahoj všichni,
mám dotaz. Zažádala jsem si o rekvalifikaci na kadeřnici, jelikož jsem vedená na úp. Zítra mám jít, jelikož si mě pozvali kvůli té rekvalifikaci, ani nevim proč, co chtějí řešit. Zjistila jsem mezi tím, že jsem těhotná. Teď 25.mám dostat těhot. průkazku. Nevím, jestli jím to mám hned přiznat, nebo mlčet nechat to schválit a nastoupit na kurz a pak jim to říct, abych z toho neměla nějáký problém a nedoplatila na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak stejně budeš na UP i během těhotenství, tam se podle mě nic nemění, tak nevidím důvod, proč by sis nemohla udělat rekvalifikaci ![]()
Když na to přijde, tak je ještě i moc brzo a nikdo neví, co se může stát.
Já bych jim nic neříkala.
- Citovat
- Upravit
Ptala jsem se manžela, dělá na up přímo na rekvalifikacích a říkal, že nevidí žádný problém v tom, že jsi těhotná, že klidně na rekvalifikaci můžeš jít..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala rekvalifikaci na nehtařku v sedmém měsíci a nic, ale nebyla jsem vedena na úp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarinkaCu Mě jde právě o to aby když to zapřu a neřeknu, aby pak až to dodatečně přiznám, aby mi neřekly, že si to mám uhradit sama nebo tak něco. Takže teda se nic nemění a můžu to klidně říct? Nechci přijít o tu možnost si to udělat, dokud tam jsem zaevidovaná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@horkam Těhotenství není překážka v rekvalifikaci, nechtějí tam po tobě ani zdravotní prohlídku, takže toto se vůbec nemůže stát, aby to po tobě chtěli proplatit, to se neboj! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemají nějakou podmínku ohledně rekvalifikace? Jakože když ti zaplatí rekvalifikaci, tak v tom oboru musíš určitou dobu pracovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem byla vedená na úřadu práce v době těhotenství a u mě bylo těhotenství překážkou pro rekvalifikaci (měla jsem napsáno u nich v počítači, že jsem těhotná, a proto mi nedali v práci, kterou jsem měla vykonávat, místo - učitelka), takže bych nic neříkala. Stejně na tobě ještě nejspíš nebude nic vidět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady jde o to ze kurz je vypocitan na 4 mesice diky tomu, ze mam ukincene jenzakladni vzdelani a uz jsem skoro ve 3 mesici. A pracovat nemusim to podminka neni.Me jde o to abych tam nenastoupila kdyz to schvali, pak rekla, ze jsemtehotna a oni rekli, ze se to tim meni a konec. A na lekarskou prohlidku jsem musela.To jsem musela dokozit k te zadosti, potvrzeni od doktora.To jsem ale jeste nebyla tehotna.To jsem zjistila az po sleze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@horkam stejně - asi bych to řekla. Už několikrát jsem četla, že kadeřnice právě nebyly schopné pracovat, protože jak stály, tak jim natékaly nohy, bolely záda…Co když to bude stejné i u tebe. Přerušíš kurz? Nebo ho se zaťatýma zubama doděláš? Nehledě na to, že mi přijde naprosto mimo jít na rekvalifikaci, kterou se holky učí pár let, ty to zvládneš za pár měsíců a pak to stejně 3 roky dělat nebudeš, takže to nebudeš procvičovat… Za mě to jsou vyhozené peníze státu a tvůj strávený čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax píše:
@horkam stejně - asi bych to řekla. Už několikrát jsem četla, že kadeřnice právě nebyly schopné pracovat, protože jak stály, tak jim natékaly nohy, bolely záda…Co když to bude stejné i u tebe. Přerušíš kurz? Nebo ho se zaťatýma zubama doděláš? Nehledě na to, že mi přijde naprosto mimo jít na rekvalifikaci, kterou se holky učí pár let, ty to zvládneš za pár měsíců a pak to stejně 3 roky dělat nebudeš, takže to nebudeš procvičovat… Za mě to jsou vyhozené peníze státu a tvůj strávený čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes rano jsem byla na pracaku a kurz kadernice mi rozmluvili, ze delat kadernici pri dvou detech je pry nerozum, ze tezko sezenu praci a nabidli mi tam kurz soc. pracovnik, ze to mi rovnou schvali bez problemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@horkam píše:
Dnes rano jsem byla na pracaku a kurz kadernice mi rozmluvili, ze delat kadernici pri dvou detech je pry nerozum, ze tezko sezenu praci a nabidli mi tam kurz soc. pracovnik, ze to mi rovnou schvali bez problemu.
Hm, tak to je docela vtipný… Dneska už se blbě schání i práce v sociálních službách, ale další věc je ta, že je to práce téměř vždy v nepřetržitém provozu, soboty, neděle, svátky, noční,,, za minimum peněz, prostě zdá se mi to ještě míň vhodná práce pro maminku od dvou malých dětí. Řekla bych, že to toho kurzu „strkají“ snad každýho, kdo je na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cpal mi tohle a prodavacku. Jenze podle me prodavacku nepotrebuju, tim jsem se ucila a to zvladne kazdy. Kazdy se zaui.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit