Příklad do fyziky
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
příklad do fyziky
Maminky prosím pomoc, nemůžeme spočítat příklad do fyziky, už nad tím sedíme 2 hodiny ![]()
zadání: Martina a Libor rádi jezdí na pramicích, které jsou poháněny veslováním. Proti klidné vodě vyvine pramice rychlost 0,9 m/s, rychlost vodního proudu vzhledem ke břehu je 0,5m/s.
otázka: Lodička se dá půjčit právě na dvě hodiny. Jak daleko mohou Martina s Liborem plout proti proudu (po proudu), aby se vrátili přesně včas?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vypadá to na první pohled jednoduše, ale není to taková sranda, hodně se zaokrouhlovalo, pořád dumám, jestli neexistuje nějaké elegantní a snadné řešení, ale asi nee.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rovnou rikam, ze na fyziku jsem nikdy nebyla. ale pokud musi jet prvni po proudu a pak proti proudu (nebo v opacnem poradi), tak nevynuluje se ten proud? ve smyslu, ze v jednom smeru prida, v jednom ubere z rychlosti, tudiz pocitat jenom s tou rychlostu pramice?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
Rovnou rikam, ze na fyziku jsem nikdy nebyla. ale pokud musi jet prvni po proudu a pak proti proudu (nebo v opacnem poradi), tak nevynuluje se ten proud? ve smyslu, ze v jednom smeru prida, v jednom ubere z rychlosti, tudiz pocitat jenom s tou rychlostu pramice?
jsem na tom stejně, z fyziky maximálně za tři, ale taky bych to udělala takhle a v tom případě mi vychází 4000 m tam, otočit a 4000 m zpátky
![]()
Ale vůbec bych se nedivila, kdyby to tak nebylo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci! @maruska33
ja uz jsem myslela, ze jsem na to taky prisla 2.222 periodickych
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jenny.fields
jak jsem nad tim pouvazovala znova, tak je to blbina. vysvetluje to, proc jsme nemely z fyziky za 1 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
@jenny.fields
jak jsem nad tim pouvazovala znova, tak je to blbina. vysvetluje to, proc jsme nemely z fyziky za 1
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, vyšla mi i zkouška.
Podle vzorce X:0,4 +X:1,4 = 7200
X je ta vzdálenost, nula celá čtyři rychlost proti proudu, 1,4 rychlost po proudu, 7200 jsou dvě hodiny vyjádřené v sekundách, aby to sedělo na metry za sekundu. Takže definitivně 2240.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2240m
0,4 krát x = 1,4 krát (7200-x); x je v tomhle případě čas, jak dlouho pojedou
x=5600
a v tom případě 0,4 krát 5600 = 2240m
Příspěvek upraven 10.04.13 v 17:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sestřička3 nic mi nenajelo