Zdravověda v testu autoškola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
29.4.13 20:21

Ono když začneš masírovat srdce, tak se počítá s tím, že rozhýbeš krev (která se stihla okysličit ještě před zástavou dýchání) a tím jí dostaneš k mozku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
29.4.13 20:24

Zakladatelka si založí diskusi a zdrhne :mrgreen: jsem zvědavá jak to tedy je, myslím si něco, čtu něco, a tak by mě zajímalo jak to u ní nakonec bylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
29.4.13 20:25

Pro laiky plati, ze nemusi dychat, hlavni je masirovat. Jak uz bylo napsany driv-v krvi jeste nejaky kyslik je, tak dostat aspon ten k mozku, nez dorazi rychla a ti si to uz prevezmou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
29.4.13 20:28

@werunkaw123 ja jsem nezdrhla, koupala jsem malyho :) ano, spravna je ta masaz 8o ja dala automaticky pokracovat v uvolneni a pak cucim, ze je to masaz.zda se mi to nelogicke.bez pruchodnych cest je masaz na nic. masaz je, kdyz je zastava.tam je, ze je jen v bezvedomi.pri nepruchodnosti bych udelala chmat nebo tracheu.ja se tam s nim dohadovala, ze ten, kdo vymyslel testy byl blb :mrgreen: ja teda chyby udelat mohla, bylo to jen skoleni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
29.4.13 20:30
@gabriela82 píše:
Ono když začneš masírovat srdce, tak se počítá s tím, že rozhýbeš krev (která se stihla okysličit ještě před zástavou dýchání) a tím jí dostaneš k mozku..

to jo, ale nepruchodne cesty znamenaji treba zvratky nebo cizi teleso. a ten clovek je v bezvedomi nema zastavu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.4.13 20:31

@HankaHK Což to je jasný.5 minut bych asi nečistila DC. Prostě záleží taky na situaci, co má v ústech atd. V prváku nás učili 30:2 a pak nám řekli, že žádný dýchání nemusí být..tak nevím :nevim: V autoškole v tý první pomoci bylo 100 stlačení za min + by k tomu mělo být 6-8 vdechů. I když se nemusí dýchat, tak bych to asi stejně udělala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.4.13 20:34

@inthense však já se nehádám, to jsem vygooglila.. Oni se to snaží co nejvíce zjednodušit, aby to zvládnul laik a nenadělal víc škody. Prostě předpokládají, že když je zástava dechu, zastaví se brzo i srdce.. A předpokládá se, že část krve je okysličená a je potřeba jí dostat k mozku.. Ta otázka je špatně formulovaná, pokud je to opravdu něco „mechanického“ - zvratky, zapadlý jazyk, taky je podle mě lepší to odstranit.. Ale ty rady jsou prostě zjednodušený a v té chvíli asi člověk jede v nějakém režimu a čím jednoušší rady, tím lépe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
29.4.13 20:35

@inthense Tak pokud se Ti dychaci cesty nepodarilo uvolnit, tak je tam asi takova prekazka, kterou se Ti proste jako laikovi bez vybaveni (rozumej bez laryngoskopu) stejne odstranit nepodari… takze je spravne zacit se srdecni masazi… jak uz psala @gabriela82 tak tim „rozhybes krev“ a v plicich je od narozeni urcite mnozstvi vzduchu (s kyslikem), ktery v nich zustava i po maximalnim vydechu tzv. rezidualni kapacita z niz se taky nejaky ten kyslicek diky masazi muze dostat k mozku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.13 20:35
@inthense píše:
ten clovek je v bezvedomi nema zastavu :think:

To není tak jisté. Vzhledem k tomu, že v laické PP se pulz nehledá. Bezvědomí se zástavou dechu je důvod k masáži. Jde o to, co nejdříve rozproudit krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
29.4.13 20:43

@gabriela82 ja vim, ze se nehadas :lol: ja bych se ale hadala s tim, kdo tu otazku vymyslel :mrgreen:
@Agrion vim,ze v plicich porad neco zbyde, ale tady jde o to, ze tou spravnou odpovedi podle testu bych stejne toho pacienta nezachranila
@Hanička653 no,ja vim, ale ja bych puls hledala. kdybych nasla puls, tak pokracuju v uvolneni cest. mozna tu otazku logicky pitvam, protoze jsem zdravotnik. a tahle otazka v autoskole nema co delat, protoze okolnosti jsou natolik jine, ze tam melo byt neco o chmatu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
29.4.13 20:46

@inthense Marnymi nekonecnymi pokusy o zpruchodneni DC ale taky ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
29.4.13 20:46

@Spellinka ono porad meni zasady ozivovani.WHO porad neco vymysli a musi se podle toho delat. stejne si myslim, ze zachranari delaji porad dychani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
29.4.13 20:48
@inthense píše:
Ahoj, dnes jsem byla na skoleni ridicu a zajimalo by me, zda byste na tuto otazku odpovedeli spatne jako ja.jsem zdr. sestra a logicka odpoved na tuto otazku se mi nezda :mrgreen:
jak budete postupovat u zraneneho v bezvedomi, ktery nedycha a opakovane se vam nedari uvolnit dychaci cesty:
a)zahajim srd. masaz
b)budu pokracovat v pokusech, dokud se mi to nepodari

ja bych dala A, protoze se to muze teoreticky vymacknout tim tlakem ven. Co je spravne, uz nepamatuji.

za me v tom testu byla otazka co delat, kdyz najdu v aute bezvedomce - a spravne bylo „zahajim okamzite resuscitaci“, pricemz moznost „vytahnu ho z auta“ tam byla taky a byla spatne. Cili jakoze mam poskytovat KPR primo v aute!!!
S testem se nepolemizuje, na test se nauci spravne odpovedi a hotovo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
29.4.13 20:48
@Agrion píše:
@inthense Marnymi nekonecnymi pokusy o zpruchodneni DC ale taky ne :nevim:

no, tak z tehle otazky vyplyva, ze raneny tak i tak umre :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
29.4.13 20:49

@werunkaw123 ted uz se rika ze neni potreba do pacienta dychat. No kdo by taky bez pomucek dychal do ciziho cloveka :nevim: pry je duletitejsi delat masaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze