Druhe dite kolem 40?

20
22.9.08 07:40

Druhe dite kolem 40?

Ahoj maminky, rada bych se zeptala, ktera z vas byla tehu a rodila v pozdejsim veku, kolem 40 let. Jak probihalo tehotenstvi a porod? Je to znat, ze je telo uz starsi a hur se to zvlada nez ve 20? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
388
22.9.08 08:42

Ahoj, já rodila loni o vánocích třetí dítě. Bylo mi 37 a mám ještě skoro 17 letou dceru a 14 letého syna. Těhu bylo skvělé, byla jsem doma celou dobu - mám chronický zánět slinivky-ale bez problémů. Jen nevolnost do 16 týdne(což je normal) a trochu bolest kyčlí. Porod byl v pohodě, epidural a bez problému. Mohla jsem jít ihned domů, nic mi nebylo. Mimi je klidné, pohodové a bezproblémové. Zatím je to mateřství které si moc užívám a je nejlepší které jsem měla. Asi proto, že jsem starší, méně zbrklá a rozhodně vyrovnanější.
Takže, pokud se rozhoduješ, já ze své zkušenosti ti mohu jen doporučit. Je to skvělé a starší děti jsou pomocníci a vychovatelé zároveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
22.9.08 08:43

Ahoj, já rodila loni o vánocích třetí dítě. Bylo mi 37 a mám ještě skoro 17 letou dceru a 14 letého syna. Těhu bylo skvělé, byla jsem doma celou dobu - mám chronický zánět slinivky-ale bez problémů. Jen nevolnost do 16 týdne(což je normal) a trochu bolest kyčlí. Porod byl v pohodě, epidural a bez problému. Mohla jsem jít ihned domů, nic mi nebylo. Mimi je klidné, pohodové a bezproblémové. Zatím je to mateřství které si moc užívám a je nejlepší které jsem měla. Asi proto, že jsem starší, méně zbrklá a rozhodně vyrovnanější.
Takže, pokud se rozhoduješ, já ze své zkušenosti ti mohu jen doporučit. Je to skvělé a starší děti jsou pomocníci a vychovatelé zároveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.9.08 14:18

Kolegyně z práce - třetí díte ve 37 letech. Těh. na neschopence, na porod si nestěžovala (druhý prý byl horší).
Největší problém jí dělalo hrát si s malým na zemi a lézt za ním, hrozně ji bolela kolena.
Teď je tomu dítěti 13, jí už přes 50 a např. uvítala prodloužení odchodu do důchodu - poteuje být zaměstnaná, dokud se neosamostatní…
Občas měla i trochu obavy, kdyby o práci přišla, měla zdravotní prolémy - nebo manžel - jak by to dítě uživili a doufala, že by pomohli dva dospělí sourozenci.
Chválila si dovolené - že ti starší už s nimi nikam nechtějí a tak jezdí jen s tím mladším a cítí se jako mladí manželé.
Dost mě to zarazilo, vždycky jsem si myslela, že není nad to mít ve 40ti mimi.
Tak jsem Ti odpověděla na něco úplně jiného :-) ale když ty jsi nenapsala, jestli už máš děti … samozřejmě že věk je znát a to hlavně, pokud jsi nerodila, pokud už děti máš, asi to není až tak drastická změna, i když ta pružnost tkání a schopnost regenerace není taková jako ve 20ti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky