Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@LUCIPERKA-ddub píše:
Tak ale ženský, že se nestydíte pomlouvat tak hezký jméno![]()
![]()
Já sama jsem Dana Daniela… no také asi neshoda které
Tak ale to je dobrý!
Zakladatelko, co dát K Daně Danielu? Říkat se ji bude stejně nebo podobně. ![]()
@terinka4444 to neovlivním, a mě se to i líbí
Jsem aspoň originál ![]()
Daniela je dobry napad - muzete ji rikat Dany, Danicko, ale treba i Elinko. Moje znama ma Valentynu a rika ji pouze Tynko.
@alig píše:
Prosím porad tě, jaké dát druhé jméno ke jménu Dana(manžel chce Danu, mě se to moc nelíbí tak bychom dali dvě, jenom nevím co by se hodilo)děkuju
já jsem Dana taky, ale dítku bych to nedala… je to tvrdé jméno..
@LUCIPERKA-ddub píše:
Tak ale ženský, že se nestydíte pomlouvat tak hezký jméno![]()
![]()
Já sama jsem Dana Daniela… no také asi neshoda které
@mag píše:
Já taky nechápu, co je na tom jméně tak strašnéhoMi ho rodiče dávali s láskou. A říkají mi Danko.
což o to, mě ho taky určo dávali s láskou
Ale je to prostě jedno z těch tvrdších jmen…
pravda, mamča je se SR a říká mi Danka, kamarádi buď Dani, Dančo, Danko, můj drahý mi říká různě, většinou Danko či Dani a taky Danuško
Prostě i tvrdé jméno se dá říct hezky a mile ![]()
A co Dagmar? To je prakticky Dana…Moje mamka i babička jsou Dagmar, mamce říká spousta lidí Dano, Dášo, Danuško, Dagmarko a babičce všichni Dagmarko. Mě se to líbí Dagmar byla třeba dánská princezna, později ruská carevna
Ale asi je to o zvyku. Pořád mi to přijde lepší než Vanesky a Melisky (tím se nechci nikoho dotknout)
Jinak Dana Marie nebo Dana Sofie, proč ne…
(shodou okolností všechna jména té dánské princezny
)
Dana
Druh jména: ženské
Domácké podoby: Danuška, Danuš, Danka, Dáša, Danulka, Danička
Původ: hebrejský
Význam: soudkyně
Používá se: velmi oblíbené
Jiné podoby jména: Danuše
Jmeniny: 11. prosince
Zajímavost: ženský protějšek ke jménu Dan, hebrejské dán znamená „rozsoudil“, přeneseně „soudce (soudkyně)“
nebo
Daniela
Druh jména: ženské
Domácké podoby: Danielka, Dana, Danka, Danula, Danila, Nila
Původ: hebrejský
Význam: bůh je můj soudce
Používá se: velmi oblíbené
Jmeniny: 9. září ( Daniel )
Zajímavost: Ženská podoba k Daniel. Význam jména je „Bůh je můj soudce“.
![]()
Co je na Daně hrozného?
Mě se moje jméno líbí. Máma je Danuše.
Dana Marie, to je dvojitá nálož (bez urážky) a Dana Anna je jak z parodie na pohádku ![]()
@alig píše:
Prosím porad tě, jaké dát druhé jméno ke jménu Dana(manžel chce Danu, mě se to moc nelíbí tak bychom dali dvě, jenom nevím co by se hodilo)děkuju
Ahoj za mě také Daniela (Dája, Dájenka), jinak Dana Gabriela, Markéta Dana, Dana Marie, Lydie Dana.