Druhé jméno k Daně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2061
31.1.15 21:47

Dana Darja :pankac: a jinak znama ma dcerku Danica.. Rikaji ji Danka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
31.1.15 22:14

Osobně se mi jméno Dana nelíbí - tvrdé a fádní. Ale o mě nejde..Jenže pokud se nelíbí ani Tobě, tak ho partnerovi odmítni :nevim: Na to máš jako budoucí máma právo. Pak by tě mohlo dlouho mrzet, že svou holčičku oslovuješ jménem, které ti nezní.
Daniela je určitě hezčí, jemnější, elegantnější - akorát je dlouhé. Navíc počítej, že někdo ji na tu Danu může zkracovat…
Pokud bych k Daně měla přiřadit druhé jméno, tak nějaké s koncovkou -ie, ať to dodá švih. Marii ne, to fakt zní jak Panna Marie. Ale třeba Julie, Lucie, Sofie…
Nebo vymyslete jméno úplně jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.15 23:08

Ježkovi to je zase názorů, že prej tvrdé, fádní, nemoderní jméno… No a?
Ve škole je aspoň rozeznají a nebudou vymýšlet různé přezdívky, aby všechny ty Honzíky, Aničky, Natálky, Tomášky, Nelinky, Vanesky, Melisky, Vojtíky, Nikolky vůbec rozeznaly, když je jich tolik, bo je to zrovna moderní. :)

Každé jméno se dá pohanět a každé jméno se dá říct hezky. :) Můj manžel také vybíral jméno pro dceru a mě se Hana moc nelíbila, ale dala jsem ji druhé jméno, které se líbilo mě a zvykla jsem si na Haničku a jméno se mi začlo líbit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
31.1.15 23:11
@LUCIPERKA-ddub píše:
Ve škole je aspoň rozeznají a nebudou vymýšlet různé přezdívky, aby všechny ty Honzíky, Aničky, Natálky, Tomášky, Nelinky, Vanesky, Melisky, Vojtíky, Nikolky vůbec rozeznaly, když je jich tolik, bo je to zrovna moderní. :)Každé jméno se dá pohanět a každé jméno se dá říct hezky. :) Můj manžel také vybíral jméno pro dceru a mě se Hana moc nelíbila, ale dala jsem ji druhé jméno, které se líbilo mě a zvykla jsem si na Haničku a jméno se mi začlo líbit. :)

S prvním odstavcem naprosto souhlasím, určitě lepší Dana než Eliška nebo Natálka. S druhým nesouhlasím, nedala bych svému dítěti jméno, které se mi nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.15 23:20

@terien Tak moje sestra je Hana, manželova máma je Hana, tak se mi to zdálo už dost, na druhou stranu ani mi nijak extra nevadilo, nebylo oblíbené a nebylo vyloženě co se mi nelíbí. A když sem si to spojila na Hana Daniela tak se mi to začlo moc líbit, že je to takové melodické a nevšední. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.15 15:02
@alig píše:
Prosím porad tě, jaké dát druhé jméno ke jménu Dana(manžel chce Danu, mě se to moc nelíbí tak bychom dali dvě, jenom nevím co by se hodilo)děkuju :mavam:

Já navrhuju jméno Danica či Danaé. Co ty na to?

Jinak druhé jméno, pokud se vám nebude líbit Danica.
Danaé Luna, Danaé Liv, Danaé Běla, Danaé Rosa

Dana Agata, Dana Alanis, Dana Alex(is), Dana Amanda, Dana Anežka
Dana Beata, Dana Bertha, Dana Brigid
Dana Dafne, Dana Diana, Dana Doubravka, Dana Drahomíra, Dana Dobromila
Dana Edyta, Dana Elen, Dana Elfryd, Dana Elodie, Dana Emilie, Dana Erin, Dana Ethel, Dana Evelin
Dana Finn, Dana Fiona, Dana Franka, Dana Georgia, Dana Helen, Dana Hedvig
Dana Ingrid, Dana Iris, Dana Ivona, Dana Isolde
Dana Jarmila, Dana Jenovefa, Dana Justina
Dana Kiara, Dana Květa
Dana Leonie, Dana Libuše, Dana Liběna, Dana Lilie, Dana Lilian, Dana Louisa, Dana Lydia
Dana Malvína, Dana Mathilda, Dana Medea, Dana Melanie, Dana Milada, Dana Miluše, Dana Milena
Dana Niké
Dana Odeta, Dana Olivia, Dana Olga
Dana Radana, Dana Regina, Dana Rosalind
Dana Sabina, Dana Saskia, Dana Silvia, Dana Slávka, Dana Stella, Dana Svatava
Dana Šárka
Dana Timea
Dana Valerie, Dana Věnka, Dana Věra, Dana Vesna, Dana Viola, Dana Vivien, Dana Vlaďka, Dana Vlasta
Dana Wilma
Dana Xenia
Dana Zdenka, Dana Zorja, Dana Zlata, Dana Zoe, Dana Žofia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.15 18:11

@Marjorie_Simpson Danica či Danaé, boha co to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
1.2.15 19:53
@LUCIPERKA-ddub píše:
@Marjorie_Simpson Danica či Danaé, boha co to je

Tak Danaé taky neznám, ale Danica je třeba slovenská herečka Danica Jurčová…Snad se nepletu ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
1.2.15 22:00
@LUCIPERKA-ddub píše:
Ve škole je aspoň rozeznají a nebudou vymýšlet různé přezdívky, aby všechny ty Honzíky, Aničky, Natálky, Tomášky, Nelinky, Vanesky, Melisky, Vojtíky, Nikolky vůbec rozeznaly, když je jich tolik, bo je to zrovna moderní. :)

Víš jak to je, názor je jako zadek, každej má nějakej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.15 11:36
@LUCIPERKA-ddub píše:
@Marjorie_Simpson Danica či Danaé, boha co to je

Danica je slovanské jméno a Danaé je z řecké mytologie, matka hrdiny Persea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.15 12:25

@Marjorie_Simpson no jo ale neumím si představit oslovení, a když už, stejně to bude zase Dana, Danuška, Danča…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze