Holčičí jméno Anděla

9358
20.1.15 18:20

Holčičí jméno Anděla

Zdravím všechny diskutující a prosím o názor, ač s našim rozhodnutím pojmenovat holčičku Anděla to nic neudělá.
Proč zakládám téma, když už jsem o jméně rozhodnutá? Zatím jsem měla reakce na jméno vesměs kladné nebo neutrální, ale dnes mě rozhodil jeden člen rodiny, který na jméno reagoval slovy: „Jéžišmarja, to snad ne“ a ještě s patřičnou intonací. Tak se chci zeptat, zda se Vám to jméno zdá opravdu tak divné? Nechci slyšet, že byste tak dítě nepojmenovaly, ale jestli vám přijde hodně divné nebo normální. :D Příjmení máme běžné české. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tímeaaa
20.1.15 18:22

@zerezmijka upřímnou nebo společensky přijatelnou odpověď? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1224

@zerezmijka
ahoj, já jsem na tohle jméno zvyklá, máme ho v rodině dědičný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385

Moc se mi libi ;) Kdyby ho tehdy manzel odsouhlasil, tak bychom meli take Andelku ;) Moc krasne jmeno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
20.1.15 18:23

Divné, ale když jseš rozhodnuta. Je to ovlivněno taky tím, že znám jen starou paní Andělu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
20.1.15 18:25

Mně se nelíbí, ale to je moje věc, tím bych vás od něj nijak neodrazovala. Divné určitě není, je neobvyklé, specifické tím, že tak zjevně „něco znamená“, ale nechápu, co je na něm divného. A hlavně věř, že okolí, které ho bude slýchat pořád, ho za chvíli bude brát jako naprosto běžné (zvykli by si i na Kunhutu :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
20.1.15 18:26

Líbí se mi. :palec:
Je to milé jméno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261

@zerezmijka vykašli se na příbuznýho, pokud se vám jméno líbí, tak ho dejte. Mě se Andělka líbí, ale já jsem divná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

Měla jsem babičku- Andělu. Vlastně Angelu. Byla Polka.
Pro mne byla je a bude do konce mých dní anděl. Se vším všudy. To jméno má pro mne vyšší význam.
Je to velice neobvyklé, zastaralé a krásné jméno.
Navíc dnes se dá skolonovat i do modernějších forem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
20.1.15 18:27

Jméno se mi líbí. Ale připadá mi divné a sama bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
20.1.15 18:27
@jenika1 píše:
Divné, ale když jseš rozhodnuta. Je to ovlivněno taky tím, že znám jen starou paní Andělu.

Ale ta paní byla taky jednou mladá :mrgreen:
Lepší Andělka než Boženka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
20.1.15 18:29

@zerezmijka
Anděla je pro mně v pohodě. V rodině jsme taky měli podobnou reakci „to jí jako nemůžete dát normální jméno??“ :mrgreen:. Tak jméno vybírají rodiče, co na to tetičky, strýčci a synovci je mi tak nějak šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
20.1.15 18:30

Krásné jméno. Jestli jednou budu mít holčičku, tak ji tak pojmenuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
20.1.15 18:30

Jo a neznám žádnou Andělu středního věku, ale znám asi 3 malé Andělky, takže to si nemyslím, že to je úplně pasé jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
20.1.15 18:33

Děkuju za odpovědi. ;) Je mi jasný, že každému se líbí něco jiného. Nejde mi o to, zda se to někomu líbí, ale zda to působí normálně nebo fakt divně. Na mě i na manžela to působí jako normální, ač dnes málo dávané, jméno. A samozřejmě se nám tuze líbí. :pankac: Mimochodem, my na ta stará, resp. dříve dávaná, jména prostě jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze