Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
máme doma roční kočičku. Je kastrovaná a je pouze doma. Ven chodí jen občas a na vodítku. Je celkem hodná.
Těď bychom si chtěli pořídit ještě jednu. Nejspíš malé kotě, taky kočku. Vybráno ještě nemáme.
Bojím se aby spolu nezačali zlobit. Když si spolu budou hrát, tak jedině dobře. Ale spíš aby se nepodporovali ve vymýšlení lumpáren ![]()
Když jste si pořídili druhou kočičku, bylo to bez problémů? Všechny vaše rady ohledně kočiček vítám.
Díky
Bez problému. Jednoduše proto, ze se tvářily, ze ta druhá neexistuje. Pak jsem dostala treti kotě a situace zůstala stejná. Totální vzájemná ignorace. V životě jsem je neviděla si spolu hrát nebo spát. I žrát chodily každá jinak. Všechno to byly kočky, časem kastrovane
Počítej s tím, že dvě kočky udělají všechno proto, aby jsi z bejváku měla kůlničku….. ![]()
Jestli máš strach o byt, tak druhou kočku nepořizuj. Ale pokud máš tu kočku ráda, tak jí parťáka dopřej, samotné jí musí být smutno.
Naši si pořídili kocoura a s naším kocourem tráví dost času. Ovšem ten černej smrad je teda číslo
neustále za naším leze, skáče po něm, kouše ho. Chce si prostě hrozně moc hrát, ale ten náš (Mainská) by rád s ním ležel a mazlil se.
Povahu koček prostě neodhadneš. Může to být úplně super, ale můžou si jít taky po krku celý život.
My to toho černého musíme prostě učit a dávat pozor. On už ví, že nesmí, jen to pořád zkouší.
Jo a taky se ten černej od našeho učí spoustu věcí - skákat na střechu, na okno, parapety,… Náš kocour se to učil metodou pokus omyl a tenhle po něm kopíruje jeho kvalitní vyšlapané a zjištěné trasy. Náš kocour se zase od něj učí spát na různých místech a hrát si s jinýma hračkama.
Vlastně je to všechno asi v pohodě, jen se musí černej vyklidnit.
Bacha na to, je to nebezpecne, my jsme takhle z puvodniho planu jedne kocky na trech ![]()
Puvodne jsme chteli jednu. Znamym z prace se do baraku nastehovala toulava kocka a porodila jim tam. Meli dve nezadane kocicky, tak jsme si rekli, ze je nebudeme rozdelovat, aspon si spolu holky vyhraji.
O cca rok pozdeji se sousedum stalo to same a zustala jim jedna kocicka, hrozne se nam libila, tak jsme se ji nakonec ujali. Cirkus je s nimi teda obcas festovni ![]()
Paradoxne si ty dve sestry spolu prakticky nehrají, vetsinou se ignoruji, obcas se prozenou. Obe maji lepsi vztah s tou mladsi, cert vi proc. ![]()
Jinak se to nezda, ale naklady jsou pak taky nekde jinde. Kastrace x3, ockovani a odcerveni x3, spotreba kockolitu, granule zerou jak kyselina. Ale sledovat je, jak mezi sebou interaguji a jak ma kazda uplne jinou osobnost, je k nezaplaceni.
Neboj je. Budou si hrát spolu. S více kočkami je velká legrace. Alespoň u nás. ![]()
@Tereza Terez píše:
Ahoj,
máme doma roční kočičku. Je kastrovaná a je pouze doma. Ven chodí jen občas a na vodítku. Je celkem hodná.Těď bychom si chtěli pořídit ještě jednu. Nejspíš malé kotě, taky kočku. Vybráno ještě nemáme.
Bojím se aby spolu nezačali zlobit. Když si spolu budou hrát, tak jedině dobře. Ale spíš aby se nepodporovali ve vymýšlení lumpáren
Když jste si pořídili druhou kočičku, bylo to bez problémů? Všechny vaše rady ohledně kočiček vítám.Díky
Jasně, že budou lumpačit. Roční kočička je ještě děcko, takže malou kámošku uvítá. Mě ted přibyla třetí kočička (nalezenec) moje dvě cca 8let si už tolik nehrají, takže si s tou půlroční hrajeme převážně my. ![]()
Všude leze, divočí, skáče, chytá nás…ale to k tomu patří! prudí, ale je to fajn
stejně jako děti.
My máme dvouletou kočku a před týdnem k ní neplánovaně přibyl ctyrmesicni nalezenec. Kočka je v pohodě, přes den je zalezla před dětmi, večer vyleze na hraní a pomazleni. Kocour je nerizena střela, přesně ten kocour z vtipných videí, co všude naráží, padá, shazuje. A taky vyhrabava hlínu z kytek.
Nejdřív na sebe prskali a vrceli, teď se většinu času ignorují, výjimečně se prozenou. Přijde mi, že kočka se ho bojí. Když na sebe zaprskaji, okamžitě mezi ně skáče pes a usmernuje si je. ![]()
S náklady souhlasím, kocour žere snad za tři a nestíhám doplňovat misky. O kockolitu ani nemluvím.
Obecně se doporučuje pořídit věkově podobně staré kočky, ale i roční si na nový přírůstek určitě ještě zvykne.
Jinak my máme dvě kočky (kočku a kocoura), ze začátku se nemuseli, kocour (ač kastrovaný) byl agresivní, bez oddělování první týden bychom to nezvládli. Tohle oddělování a postupné zvykání se taky mimochodem často doporučuje, ale to strašně závisí na povaze obou koček; někdy stačí je vypustit a skamarádí se, někdy tenhle přístup vede k celoživotní nesnášenlivosti. To musíš odhadnout sama.
A co se týče zlobení, to stoprocentně budou
. Zvlášť, pokud vezmete malé kotě. Jenže u nich je to zlobení forma hry, kterou jim člověk vynahradit nemůže. Hračky jsou fajn, ale porvat se s kamarádem a prohánět se po celém bytě, to je jiná liga ![]()
Z mojí zkušenosti vím, a to mám koček 8, že víc zlobí míň než jedna. Obzvlášť pokud jsou chované uvnitř. Jedna se sama může nudit, ve dvou budou samozřejmě lumpačit, ale ne takovým tím destruktivním způsobem. Měla jsem najednou 6 koťat a nezničili nic, zato má první kočka, která byla dlouho jedináček, zničila kde co (právě z nudy).
Jinak doporučuji seznamovat pomalu. Já vždy držela novou kočičku týden odděleně a seznamovala přes dveře. Kotě se bude chtít kamarádit hned, ale roční kočička už bude potřebovat trochu času.