Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěla bych se Vás zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s tzv. druhotnou placentou? Na utz. byl vidět nějaký výrůstek z placenty nebo něco takového, dr. říkal, že je to druhotná (možná přídatná) placenta, že to nic není. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli to třeba některá neznáte? Děkuji.
Nevím, jak se to přesně jmenuje a zda je to biloba. Jde prý o to, že placenta nemá pravidelný tvar (asni není učebnicová) a má nějaký výrustek, ale prý jde o variabilitu. Tak asi ok. Jen jestli na tom nění někdo stejně. A nebo zda třeba máte zkušenosti s přepážkou v pochvě? Zase specialita ![]()
@kacaba666 ahoj, muzu se zeptat jak to dopadlo? Zjistili mi taky ze mam dve placenty ale nic moc mi k tomu nerekli… Jen ze muzu krvacet. Tak nevim, jak je to vážné.
Diky J.
Ahoj, reaguji sice pozdě, ale snad ještě pomůžu. Žádné obavy, lékař mi řekl, že je to méně obvyklé ´, ale že je to varianta,není to nic nebezpečného. Žádný stres, vše bylo ok.
@kacaba666 ahoj, moc děkuji, tak to jsem rada ze vse dobre dopadlo, me prave nic moc neřekli, jen ze teda biloba a do toho previa placenta, ze je spadla dole v rodidle, takze nejspis císařský rez. Prave jsem byla zmatená kolik druhů placent muze bejt a kord kdyz mi rekli ze mam hned takhle dve jakoby vady nebo jak to nazvat. Tak jeste jednou diky
![]()