Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda nevíte, co může být příčinou vymizení příznaků PMS? S manželem se nijak dramaticky nesnažíme o miminko, necháváme tomu volný průběh. Tento cyklus jsem jsem měla na testu ducha a následně dostala menstruaci, proto těhotenství vylučuji, ale již druhý cyklus jsem zcela bez nějakých příznaků PMS, podle kterých si hlídám menstruaci.
Vždy mě bolela prsa třeba týden před menstruací a dva dny před se k tomu přidal podbřišek, díky tomu jsem věděla, kdy to dostanu.
Minulý cyklus mě menstruace nemile překvapila, naštěstí doma
a tento měsíc mě tedy už od plodných dnů bolel podbřišek úplně jinak, než normálně, ale prsa absolutně vůbec.
Nevíte prosím, co by to mohlo způsobovat? Žádné léky neberu a žádná zásadní změna v mém životě se také nestala. Děkuji za případné odpovědi. ![]()
@Eljasa Tomu samozřejmě rozumím a byla bych ráda, kdyby mě prsa už ani bolet nezačla
jen to byl víc jak 10 let můj ukazatel přicházející menstruace, kterým jsem se řídila, tak jsem teď trochu překvapená
děkuji za odpověď
No a po tom duchovi jsi znova testovala? Nejake leky neberes?
Taky každý měsíc nemám ty stejné příznaky, někdy horší, někdy žádné. ![]()
@tini Testovala, téměř neviditelný duch, tak možná biochemické tento měsíc, nebo vadné testy
a léky neberu ![]()
@- sedmikráska Já mám právě už přes 10 let každý měsíc ty samé příznaky, ale beru to tedy tak, že je to běžné. Upřímně bych si rychle zvykla, že mám možná i lepší náladu, když mám ms než když ji nemám
jen si budu muset dávat větší pozor, kdy to dostanu ![]()
EDIT: lepší naladu při PMS i ms ![]()
Děkuji za odpovědi ![]()
To může být leccos a nemusí to být nic…
Já mám třeba MS úplně bez PMS a čehokoli od cca 35, takže to přisuzuju premenopauze, že už ty hormony prostě tolik nepůsobí… A to teda do těch 30 vyloženě peklo, porody vůbec nepomohly, pak teda 30-35 občas hrůza, občas ok, a teď ke čtyřicítce už jsem úplně bez nějakých negativních příznaků, škoda, že jsem takovou MS neměla i za mlada. ![]()
@bloklimiucet No já si to snad začnu užívat a přestanu hledat problém tam, kde není!
Bude mi teprve na 26, tak by to hormony z tohoto důvodu být nemělo, ale jak jsem tak vypozorovala, tak je to normální ![]()
Pokud je u tebe PMS běžné a teď nic, mohlo by se jednat o anovulační cyklus ***
*edit admin- smazaná reklama