Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak nám začal druhý rok ve školce a pevně věřím, že bude lepší, než ten první
první rok naprostá katastrofa, stále nemocný
tak budu věřit, že už má imunitu trošku vyvinutější a bude ve školce víc jak doma ![]()
Já taky v to doufám. Zrovna dneska jsem přemýšlela kdy přijde s rýmou
Chodíme do soukromý o to víc mě to bude štvát, když bude muset být doma.
U nás byl první rok přímo otřesný, týden chodil, 3 týdny doma a pořád dokola. Další rok měl jednou kašel a to bylo všechno..
určitě se to zlepší, protože děti nástupem do kolektivu získávají imunitu proti běžným bacilům ![]()
@martina.se píše:
U nás byl první rok přímo otřesný, týden chodil, 3 týdny doma a pořád dokola. Další rok měl jednou kašel a to bylo všechno..určitě se to zlepší, protože děti nástupem do kolektivu získávají imunitu proti běžným bacilům
Přesně jak píšeš, mi to měly to samé, týden ve školce a tři týdny doma, ale všichni říkají i doktor, že první rok ve školce je vždy nejhorší a pak je to rok od roku lepší ![]()
A co dáváte dětem na imunitu? Já dávala imunoglukan a nic moc. Nedávno jsem začala dávat multiimun baby kapky. Máte s tím někdo zkušenost?
@petra79 nedávali jsme vůbec nic, dr nedoporučil. Ono se to nějak samo vyvrbilo. Na začátku druhého roku jsem trnula hrůzou, ale marodil mi jen jednou. Minulý rok měl neštovice a průdušky, jinak nic… ![]()
@wamp píše:
Tak nám začal druhý rok ve školce a pevně věřím, že bude lepší, než ten prvníprvní rok naprostá katastrofa, stále nemocný
tak budu věřit, že už má imunitu trošku vyvinutější a bude ve školce víc jak doma
Jjj, ten samý problém. Ale nechce se mi do malého rvát nějaké prášky na zvýšení imunity, myslím, že stačí ovoce, zelenina, jogurty. Probiotika jsem dávala mé nyní 11měsíční dcerce, která v 6 měsících na tom byla fakt zle, měla astma a zvýšenou reaktivitu průdušek, chytla všechno, co kolem ní proletělo… Ale dávat je i zdravému dítěti? To se mi moc nechce, ať si raději vypěstuje nějakou imunitu sám…(samozřejmě je to jen můj názor, nikomu to nevnucuju…
)
@wamp píše:
Tak nám začal druhý rok ve školce a pevně věřím, že bude lepší, než ten prvníprvní rok naprostá katastrofa, stále nemocný
tak budu věřit, že už má imunitu trošku vyvinutější a bude ve školce víc jak doma
Já taky doufala a dopadli jsme tak, že kluk v neděli večer dostal 40cítky, takže se nikde nešlo
minulý rok děs a letos taky pěkně začínáme
![]()
@mag píše:
Taky doufám…dáváme rybomunil.
Prosím tě můžu se zeptat jak dítko ten rybomunyl snáší? nám ho předepsala mudr pro mladšího, ten 3/4 marodil v kuse, věčně špitály atd atd, bral před tím imunor, ale pokaždé jak ho dostal, tak šíleně onemocněl
takže se bojím, že když dám ribom. že se to bude opakovat
![]()
@Katka86 píše:
Prosím tě můžu se zeptat jak dítko ten rybomunyl snáší? nám ho předepsala mudr pro mladšího, ten 3/4 marodil v kuse, věčně špitály atd atd, bral před tím imunor, ale pokaždé jak ho dostal, tak šíleně onemocněltakže se bojím, že když dám ribom. že se to bude opakovat
![]()
bere ho třetí týden a snáší ho dobře. Teď ještě kdyby zabral…
Loni jsme taky dost stonali, každých 14 dní doma-hrůza, ani Imunoglukan nezabral. Pak jsme zkoušeli ještě Echinaceu a taky nic. Nakonec jsme začaly někdy v dubnu brát OK Alfu a zatím dobrý, funguje.
@mag píše:
bere ho třetí týden a snáší ho dobře. Teď ještě kdyby zabral…
no právě, asi mi nezbývá nic jiného, než mu to zkusit dát, ale jestli mi omarodí
tak to bude poslední lék co mu strčím do pusy
![]()
@Katka86 píše:
no právě, asi mi nezbývá nic jiného, než mu to zkusit dát, ale jestli mi omarodí![]()
tak to bude poslední lék co mu strčím do pusy
![]()
![]()
Malý taky bral rybomunil, ale u nás teda žádná změna nenastala, spíš si myslím, že po něm to bylo horší, pořád dokola kašel, rýma a nakonec zánět středního ucha…ale každé dítě je jiné a třeba vám zabere ![]()