Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne přímo na dietě, ale nedráždila bych to něčím třeba moc sladkým, moc mastným, nadýmavým, kořeněným, smaženým.
Ano, dietu, i když možná ne úplně striktní, bych nechala aspoň do zítra.
Ano dala bych na pár dní bezmléčnou dietu a spíš jen vývar, rýži z mrkví, banán, jablko, takové ty jídla co se jí při průjmech/zvracení, ale bezmléčnou máme při průjmech vždy od doktorky na týden (dcera je po rotavirech, takže jsme si s průjmama ještě dlouho po nich užili
).
Teď řádí střevní chřipky, nedávno jsme ji měli celá rodina se protočila, bylo to jednodenní
no humus.
Pokud nebude mít hlad ani bych ji nenutila, spíš hodně pít.
A dala bych lactobacily.
Nedržela bych na dietě, protože taky je u nás průjem projevem zubů. Pokud si ale stěžuje, že ji bolí bříško, tak jí třeba něco nesedlo, tak bych se vyhla sladkostem, mastnému a kořeněnému jídlu, ale jinak bych nechala jíst normálně a hodně pít.
No k obědu měla mrkev, brambor, teď jsem jí namazala rohlík lehce žervé, slabý černý čaj, tak snad jsme to nepokazily tím žervé…ale nic jí po tom není…
@Anonymní píše:šak uvidíš, jestli ji to zas prožene, tak už jí to nedávej pár dní
No k obědu měla mrkev, brambor, teď jsem jí namazala rohlík lehce žervé, slabý černý čaj, tak snad jsme to nepokazily tím žervé…ale nic jí po tom není…
Já si myslím, že jí spíše něco nesedlo, ale nevím proč, dávám si pozor co jí, vše čerstvé…domácí…včera měla jen kupovanou balenou makovou buchtu, jinak nevím…
@Anonymní píše:
to mi nepřijde nijak divoký
Jako k pití spíš čaj než mlíko a lehko stravitelné věci, ale zase pokud už jí nic není, tak netřeba to hrotit.
Ahoj,
ja bych to nehrotila. Syn ma ridci stolici pomerne casto (jednou tydne, cca). Proste mu obcas kombinace nekterych jidel nesedne. Pokud u toho nema dalsi priznaky, tak bych ji nijak neomezovala.
Ja napriklad taky nemam porad tuhou stolici.
![]()
No, právě, že je už v pořádku, měla před třemi týdny hnusnou střevní virozu, ale nejvíce zvracela, proto mě to trochu ráno vystrašilo, že jí při tom bolelo bříško, ale říkala, že jí už nic není, asi dneska zůstaneme bez mléka, sladkého, jen dietní věci a uvidíme zítra, díky moc za Vaše názory:-)…
@Anonymní píše:
Já si myslím, že jí spíše něco nesedlo, ale nevím proč, dávám si pozor co jí, vše čerstvé…domácí…včera měla jen kupovanou balenou makovou buchtu, jinak nevím…
Tohle není průjem, spíš ji něco jednorázově prohnalo. Uvidíte. Dietu nijak drastickou bych nedržela, no, jak už bylo popsáno výš, máš z čeho vybírat:-)
Holky prosím poraďte, dcerka ráno vstala, nic jí nebylo, snědla jogurt a šla kakat, normální stolice, napila se čaje a utíkala zase kakat, bolelo jí bříško, měla to řidší, dala jsem jí dietní oběd, od té doby jí nic není, má chuť na jídlo, drželi by jste jí třeba do zítra na dietě nebo né? díky za zkušenosti…