Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, omlouvám se za anonym ale dnes jsem si dělala test pepino a chci se zeptat, zda je falešně pozitivní, duch a nebo je třeba špatně použitý. Vím, že se tak dělat nemá, ale proužek jsem pomočila a byl tam duch, nebo aspon já ho vidím (viz foto). Dále mi to nedalo a udělala jsem test intime, který je jasně negativní a ten jsem už ponořila do kalíšku s močí. Mimi nechci a tak se ptám, zda se mám spíše přiklonit k intime. Zítra budu dělat test clearblue a intime znovu ať mám jasno. Takové nervy jsem nikdy neměla a doufám, že pozitivní nejsem ![]()
@Anonymní píše: Více
za mě falešné, pokud jsi to nedala do kalíčku ale počůrala tak jsi mohla jít i mimo vyznačenou rysku a tudíž byl třeba přemočený, tím pádem ti to udělalo falešně pozitivní. Jednou se mi to taky stalo, omylem jsem ho přemočila a viděla tam druhou čárku.
@miamia142 dobře děkuji za odpověď, snad to tak opravdu je…ještě mě napadlo, jestli neni na test brzy, ms mám nepravidelné ale vždy mám okolo 34-37 dlouhý cyklus a dnes je 39. den, není ještě brzy? Jsem hrozně vystresovaná a dělala jsem si i ovu test protoze se mi zdalo ze mi přišlá ovu práve opozdene 37. Den kdy test ovu vyšel pozitivně. Ale prý ovu test indikuje i těhotenství, tak mám opravdu strach ![]()
tak pokud vám 2 dny zpátky vyšel pozitivní ovulační test tak jsou jednom 2 možnosžni - buď jste měla ovulace a tufíž těhotenství ještě nelze poznat, na to je opravdu moc brzy, ale je divné že přišla tak pozdě (2 dny před ms?) a nebo ovulační test dokázal zachytit počátek těhotenství. Protože ovulační LH hormon je dost podobný HCG těhotenskému hormnou. Takže zítra zkuste znovu z ranní moči. Doporučuji mamatest a nepřemočit. Jinak jistota je krev, ale pokud byla ovulace 2 dny zpátky tak to ještě nepůjde zachytit ani z krvi.
@miamia142
Já teda ovulaci poznám podle výtoku a tenhle cyklus jsem ho nezaznamenala a právě jsem si ho všimla až kdyz jsem dělala ten ovu test. Napadlo me zda nemohla ovu vynechat kvuli stresu (jsem hodne stresujici clovek, kveten byl hodne stresovy mesic pro me a jsem na stres citliva) a jestli prave nemam zpozdenou ms i kvuli zpozdene ovu. No uvidime zitra az se otestuju. Omlouvám se za takové diskutování, jsem jen zoufalá a jsem moc vděčná, za vaše odpovědi ![]()
Určitě
Ovulace být nemusela, nebo byla posunutá. Stres dokáže hodně, třeba i o týden posunout Ms.
Já hlásím update ohledně toho jak jsem psala včera. Snad negativní, nic nevidím 🥳
Ano negativni, ale pokud by jste měla ovulaci opravdu před 3 dny, tak by se ještě nestihlo zahnízdit. Těhotenství se dá poznat nejdřív po 7 dní po ovulaci.
Slabá čárka jde vidět na všech tester, netřeba tolik denně testovat. Zkus třeba až za 2-3 dny.
Přidávám se, duch, nebo slabá čárka? 🙈