Dům na klíč v roce 2025, vejdeme se do 7mil.?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.8.25 20:15

Dům na klíč v roce 2025

Ahoj, inspirovala mě diskuze vedle tak se chci zeptat na nazor těch co teď staví/stavěli.

Momentálně jsme vyřešili pozemek a doufejme že příští rok začneme stavět v MS kraji.

Chceme bungalov 4+kk ( asi 130 metrů). Nějaká klasická střední třída, ale rozhodně chceme rekuperaci, dva záchody ( možná i druhou malinkou koupelnu, podle financí), hs portál a nejspíš krb.
Myslíte že je reálné se vejít do 7 mil? Čistě za dům, nepočítám tam plot, terasu a věci kolem.. to se bude dodělávat časem podle financí.

Já doufám že jo a že nemám jen růžové brýle, co myslíte? 🤔

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5673
27.8.25 20:20

Budete stavět sami, pomocí řemeslníků nebo na klíč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.25 20:28

@Lil Kitkatt ideálně na klíč.

• Citovat
  • Upravit
27594
27.8.25 20:35

A elektriku, vodu, kanalizaci máte na hranici pozemku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
27.8.25 20:36
@Anonymní píše: Více

Ne.

Jak jsem psala tam, 160 metru cca, nevyskakujeme si, normalni veci mame. Rozpocet na dum 5,5 micu. Aktualne dokoncujeme, bez veskerych venkovnich uprav jsme na 11 milionech. Na 7 micu jsme brali hypoteku… ze budeme mit milion rezervu. Kazdej nam rikal, ze presahneme, neverili jsme. Tak uz verime. Vsechno je strasne drahy… z uctu treba od elektrikare se mi protacej vzdycky oci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
27.8.25 21:07

Pokud to bude na klíč, tak těch 7 míčů přesáhnete jako nic.

Ty ceny v inzerátech berte hodně s rezervou. Kdyby vám někdo napsal, že vysněný dům bude za 13 milionů, tak až se proberete z mdloby, tak ho šlahnete po hlavě.

Položkový rozpočet je napočítán nějak, ale pak zjistíte, že okna nestojí 300 tisíc, ale 550 tisíc. WC seženete za 20 tisíc, ale i za 200 tisíc (např. Geberit Mera Comfort s keramikou, SoftClosing, lesklý chrom; takovým já říkám elektrické křeslo :mrgreen: ).

Když stavíte na klíč, hrubě orientačně vynásobte původní položkový rozpočet 2 a jste na finální ceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.25 22:59

@DandátkoP tak nám to teda s položkovým rozpočtem sedělo a něco jsme měli levněji, rozpočet byl 8mil na 200m zastavěné plochy, půjčovali jsme si 4mil…něco ještě doděláváme…máme vše rekuperaci, tepelné čerpadlo, 2 koupelny, tři záchody, prádelnu, 5 kk, 5m hs portál a 5× balkonové dveře…nemáme hotový krb se zadním přikládáním uvnitř a venku teď budeme dělat terasu, chodníky, stavět garáž…

• Citovat
  • Upravit
10921
27.8.25 23:04

Tak si treba vyskakuju vic nez je bezny. :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.25 23:07

@DandátkoP nevím no, taky jsme nebrali nejlevnější, asi nám pomohly slevy přes známé a platby na ruku, nákupy v Polsku…:mavam:

• Citovat
  • Upravit
10921
28.8.25 07:10

Takhle jsme staveli taky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
28.8.25 07:12

Jaky jste kraj? To je jediny, co me napada. Nestavet stylem, co pises, tak je cena uplne jinde jeste no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.25 08:04

@DandátkoP kralovehradecký

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat