Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@pikola píše: Více
Podle mě ne. Ona má svou půlku. On má tu druhou na kterou on platí hypotéku.
Poraď se s právníkem, z popisu vyplývá, že vůbec nevíš, která bije. Nebude to zadarmo, ale nevyjdeš z toho oškubaná.
Co znamena hypoteka je psala na nej, ale figurujes v ni ty? Ses rucitel nebo co? Musis si ujasnit pojmy. Ze to byla pekna blbost nema cenu uz rikat. Takze varianty jsou takove, ze bud jeden druheho vyplatite a nebo to prodate. Kdyz se nedohodnete, podate zalobu na soud, ten udela to same, zjisti, ze nemate prachy a naridi prodej
To hypotéka je na něj a figuruješ v tom ty co to znamená? Že bance ručíš za jeho hypotéku svojí polovinou domu? Jestli ano, tak…
Co poradit? Vem všechny podklady, domluv schůzku s právníkem, nebo aspoň finančním poradcem a reš u nichž a ne na emiminu. Bude to stát pár tisíc ale dostaneš relevantní informace.
Takže jde o spoluvlastnictví domu s partnerem, se kterým se chceš rozejít. Společnou hypotéku, kterou on platí, ale ty za ni zřejmě ručíš. A na prodeji domu se neshodnete. Tak tady asi nezbývá nic jiného, než dobrý právník - mít všechny podklady, důkazy. Spoluvlastnictví zruší většinou jen soud a to je docela běh na dlouhou trať. ![]()
Tak neni z toho popisu moc jasne jak to vlastne je. Ale pokud mas ty pulku a on druhou, tak nezbyde nez jeden druheho vyplatit, nebo dum prodat. Ale urcite to chce pravnika.
Jste dva cizí lidé, kteří vlastní každý polovinu nemovitosti. To, že jeden má na své polovině dluh a druhý mu za něj ručí bance, je druhořadé. Máte čtyři možnosti. První vyplatí druhého, druhý vyplatí prvního, nemovitost prodáte a peníze si rozdělíte rovným dílem nebo se budete o nemovitost dál starat jako podíloví vlastníci. Pátou možností je obrátit se na právníka, jít do nekonečných sporů a nemovitost prosoudit. Dovolím si před právníkem varovat, protože ve sporu lidé ztrácejí soudnost a když se dva perou, tak se třetí směje. Volba řešení je výhradně vaše soukromá věc, kterou za vás nikdo neudělá. Tohle chce chladnou hlavu s kalkulačkou v ruce.
Pokud se neshodnete, nemáte na vyplacení, tak jiná možnost než prodat není.
Přítel je v katastru. Ano půlka je jeho, ale bance ručím aj svoji půlkou. Jde o ten prodej. Jak může mít nárok na peníze??? Ano já netušila, že mu jde o to lehce dostat půlku a vydělat na tom.
ale já myslela, že za moji půlku nedostane peníze. Že se barak prodá, a doplatí se hypotéka, a peníze za moji půlku jsou moje..on tady nic neinvestoval. Bydlí tu rok..jeho půlka je půl roku.
já vůbec nevím, zda to zvládnu, on si bere právníka. Slyším o tom každý den. Že já nic nedostanu. ![]()
@Anonymní píše: Více
Když je v katastru, tak máte nějakou smlouvu, ne? Diky ktere mohl být proveden zápis
Známá se taky nastěhovala k příteli do RD. Prodala svůj byt, za peníze proběhla v domě rekonstrukce s tím, že si jakože tu půlku tím zaplatí a tak jsou na katastru oba, každý má půl domu ![]()
Dobrý den. Potřebuji radu, pomoct. Je to spíš na právníka, ale třeba někdo má podobnou zkušenost.
Se sestrou jsme sdělili rodinný dům. Já v něm žila sama, starala se o barák. Našla jsem si přítele. Sestra chtěla vyplatit. Přítel navrhl, že si vezmeme půjčku a bude mít tu její půlku. Ok, souhlasila jsem. Hypotéka je psána na něj, ale figuruji v ní aj já. Ale platí ji jen on. On peníze odemne nechce.Co přítel získal půlku, změnil se, a ja uvažuju nad rozchodem. Jenže jak to řešit???
Nevím jak to funguje, kdyz je půjčka. Je možné, že dostanu nějaké peníze? Nebo to půjde na hypotéku? Dostane peníze přítel z mojí půlky? Přítel barák o prodeji nechce ani slyšet. Zeory mě vyplatí… Ale vím, že nevyplatí, nemá z čeho. Jak se tohle pak řeší, když se neshodnem na prodeji…? Já už to dlouho nevydržím:(
je to teror.
moc děkuju