Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer, nasadila jsem si Nuvaring (vaginální kroužek) a mám ho asi týden. Objevilo se mi akné
Na zádech, na obličeji, na krku, nad prsy…je to hrůza, nikdy jsem nic takového neměla..Snad to bude jediný vedlejší účinek
Chtěla bych se zeptat kdy to zmizí a jestli vůbec? A je to konec vedlejších účinků hormonální antikoncepce nebo se jich může objevit víc až později? Děkuji za odpovědi ![]()
Antikoncepce může mít různé formy vedlejších účinků… Někdo přibere, někdo má akné, někomu prý vyrostla prsa, někdo může mít trombózu a někdo třeba i otěhotní… Zkrátka je toho hodně
A nebo to taky nemusí udělat nic dalšího
Mně se po Nuvaringu nic neobjevilo
Ale stejně jsem ho přestala používat, nebyla jsem s ním spokojená.
Jo a k dotazu… mě se po jedné HA taky dělalo akné nezmizelo samo do doby než jsem je vysadila
@RadkaCh No jistě… a sakra častý
U každé druhé diskuse při nechtěném těhotenství selhala antikoncepce ![]()
@RadkaCh Při chtěném taky
Jsem zas sto let za opicema… Jsem měla za to, že když chci dítě tak se nebudu chránit ![]()
@werunkaw123 No však to si přece většinou tatínci myslí, že se chrání ![]()
@RadkaCh Jooo ty myslíš tyhle povedené případy
Pár diskusí na tohle téma mě taky zasadilo hodně hluboko do křesla a huba mi padala až na klávesnici
(pro mě nezapomenutelná byla jak se paní ptala když jí to chlap hodí na břicho a ona si to dovnitř dá sama zda může otěhotnět
)
@werunkaw123 Proč to ty ženský vůbec berou, když to vlastně nefunguje? ![]()
@SussieS Tak někomu to asi funguje (já bych jinak dětí měla možná i pět)
a některé to berou jako super výmluvu jelikož jsou výjmečné případy kdy se to opravdu stává ![]()
@werunkaw123 Já jsem teda ještě nepoznala případ, kdy bych byla opravdu ochotná uvěřit selhání…