Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
Jmenuji se Petr a je mi 23 let, zhruba před čtyřmi měsíci mi začala šílená dušnost. Jsem kuřák, ale díky těmto problémům jsem kouřit přestal. Po dokouření jedné cigarety jakoby se mi stáhly dýchací cesty a měl jsem dýchání ještě ztíženější. V noci spím normálně. Byl jsem na plicním, na gastru i na kardiologii, kde mi řekli, že jsem v pořádku. Co se týká psychiky, není nic, co by mě trápilo, kromě oné zmiňované dušnosti. Je jedna věc, která se u mě děje a nevím, jestli za to může. Po jídle cítím jídlo v hrudi, někdy až v krku, s tím, že kdybych si říhl, tak to vyzvracím. Když zase nejím, cítím, že je dýchání o něco lepší a mám potřebu si říhnout, ale když to zkusím, cítím tlak v žaludku a na hrudi, jako bych tam měl přebytečný vzduch, ale říhnout mi nejde. Budu rád za každou radu, předem děkuji.
A ještě by možná bylo dobré zmínit, že před tímto incidentem - vlétě jsem shodil 15 kg, dost jsem zvracel a nepřijímal potravu pravidelně. A v dobu po incidentu a začátku dušnosti, kdy jsem byl nucen přestat kouřit, mě dohnala chuť k jídlu a já příbral 19 kg zpátky
. Snad někdo poradí. Jo a ještě by stálo možná za zmínku, že když si zajdu v pátek večer vypít s kamarády do hospody nějaký ten alkohol, po ránu se mi taky dýchá špatně a tím myslím o dost hůře.
Příspěvek upraven 31.01.25 v 19:37
@6petr66
navštiv lékaře, tady není pohotovost, na základě popisu ti nikdo nedá žádnou odbornou radu
@spálený perníček píše: Více
byl na plicním, gastru a na kardiologii
Rada krále Šalamouna. Píši sem proto, že mám 4 měsíce zmiňovaný problém a k lékaři jsem šel nespočetněkrát s tím, že se mi udělala různá vyšetření. O radu jsem napsal tady, protože jsem doufal, že to snad někdo z lidí tady ve skupině měl/má a dokáže mi poradit, když já sám nevím co s tím. Příště, než něco napíšete, zamyslete se, jestli vám to za tu námahu stojí prosím.
Zajdi si na fyzioterapii, tohle může být jen pěkně zablokovaný svalstvo.
@odule píše: Více
Zdravím, bylo mi řečeno, že astma by mi zjistili na plicním. Doposud jsem astma nikdy neměl.
Mohlo by jít o reflux nebo problém s bránicí, zvlášť když popisuješ pocit tlaku po jídle a říhání. Zkus menší porce, nejezte před spaním a sleduj, jestli pomůže něco na reflux (např. Gaviscon). Pokud se to nezlepší, možná by stálo za to zkusit ještě gastroenterologii nebo ORL na vyšetření bránice.