Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Jdu k vám pro radu a zkušenosti. Minulé pondělí (37+1) mi gynekoložka s úsměvem oznamovala, že se tento tyden asi už neuvidíme, CS 8 a otevřená na dva prsty. Celý týden jsem byla jako na trní, kdy už a dnes (38+1)jsem tam šla na kontrolu stále 2v1. Paní doktorka měla záskok a ejhle: podle pana doktora to k porodu vůbec nevypadá „když na vás budu hodně hodný, tak maximálně CS4“. Jsem z toho naprosto zmatená a upřímně i zklamaná, vyvolávání porodu je moje noční můra. Máte některá jakoukoli relevantní zkušenost? Případně prosím vědmy o odhad, kdy porodim. ![]()
Pročpak vyvolávání porodu noční můra? Já jsem měla porod vyvolávaný a nemůžu si stěžovat
Jinak si myslím, že máš ještě čas ![]()
Zkušenost nemám, ale naplašila bych. Já měla CS 2 od 34tt beze změny až do dne porodu a to u staršího 37+5 a mladšího 39+6, ani u jednoho se při kontrole pár dní před porodem nic nechystalo.
Vždyť máš ještě klidně 4 týdny čas, tak proč hned vyvolání? Hodnota CS je dost subjektivní, doktoři ji určují jenom pohmatem.
Neřeš to. Někdo je ještě v den porodu je zavřený úplně a někdo chodí na 4 prsty otevřený dva měsíce. Prvního jsem rodila 39+3. A u druhého mi pořád říkali, že budu rodit dřív, když pořád tahám ročního syna a nakonec jsem přenášela. Pokud nejsou žádné problémy, tak se vyvolává až 41+2 nebo 3, takže máš času a času.
Jinak babská rada pro vyvolání porodu je sexovat.
@Agnes82 DOktoři vubec nemají řikat takovéhle subjektivní názory až miminko bude připravené tak se narodí
@annaei píše:
@Agnes82 DOktoři vubec nemají řikat takovéhle subjektivní názory až miminko bude připravené tak se narodí
Já to taky nechápu, proč to ti doktoři říkají. Pak jsou ty ženský akorát natěšený nebo naopak vyplašený a nakonec zklamaný, že nic. Mě už v těchto týden čípek nikdo neměřil a byl pokoj.
@zoy Sexem bych si i pomáhala, ale partner neni poslední dobou nějak naladěn, asi není na vorvaně
a bez finále u partnera to jaksi postrádá efekt ![]()
@Agnes82 Na kontrole mi řekli že to na porod nevypadá a v noci jsme jeli
Obepsala jsem rodinu jak jsem nešťastná, že budu strašit s pupkem bůhví jak dlouho a hned ráno zpráva úplně opačná ![]()
@Tunrida Mě když viděl se synem gynekolog naposledy před Vánoci tak se se mnou loučil uvidime se po Vánocích vše je v pořádku. Víc informací jsem z něho nedostala. Ptala jsem se jestli si nemyslí, že to přijde dřív a on, že to nikdo neví, k dy to přijde. Druhý den po prohlídce jsem porodila
Tohle je proste subjektivni (cs) a navic u kazde jinak. O vyvolavani zatim nepremyslej, mas furu casu jeste ![]()
@JayLee píše:
@Agnes82 vyvolavanej porod nebrat - není fakt o co stat
Nestraš ji, já měla ze tří porodů ten druhý vyvolávaný a byl nejlepší. ![]()
Já hlavně nevím proč ve 38+1 řešit vyvolávání… jinak se stejně nikdy nedá říct, kdy to bude, mě u prvního tvrdili už od nějakého 36tt, že to bude dřív a narodil se 40+6, no a u druhé nikdo neříkal nic a byl to překotný porod v 38+2.
@JayLee Já rodila vyvolávaně a rychlé to tedy nebylo a od bolesti umí moderní medicína celkem spolehlivě ulevit