Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ráno maminky
mám dotázek resp.se spíše potřebuji uklidnit
Jsem 16+6 a jsem prvorodička, musím se pochlubit že jsem ze začátku patřila do té výhodnější skupiny maminek
protože jestli jsem za celou dobu zvracela 5× bylo to hodně, spíše jsem trpěla na nechutenství a přežívala na tukových rohlících
Vše je podle UTZ i doktorky v pořádku, poslední kontrola 14 dní zpět, ale zhruba před týdnem se mi začalo dělat špatně ráno i večer a ted takhle zvracím každý den, je to spíše dávení a ráno žaludeční štávy
dostavila se i zácpa ale na tu trpím i normálně tak to neřeším, dost mě to vyděsilo, když je všude že po 16 týdnu by se mělo udělat líp a u mě je to přesně naopak
svojí gynekolozce se nemůžu dovolat a KO mám teď 10…Asi jsem zbytečně vyděšená ale nemám ve svém okolí moc kamarádek maminek
tak předem děkuji za rady
![]()
Já jsem zvracela do 19tt několikrát denně, pak se to sklidnilo, teď už jen tak dvakrát týdně, když mi něco nesedne a jsem 25tt…
No mě spíše vyděsilo to že jsem nezvracela prakticky vůbec a najednou jakoby kdyby to chtělo tělo dohnat…za ten týden jsem zhubla o kilo a to jím normálně ![]()
@Jsemduveriva píše:
No mě spíše vyděsilo to že jsem nezvracela prakticky vůbec a najednou jakoby kdyby to chtělo tělo dohnat…za ten týden jsem zhubla o kilo a to jím normálně
Neboj, přesně tohle měla kamarádka taky, ta do konce 3 měsíce nic a pak okolo 20 tt zvracela, kudy chodila.Taky zhubla, ale jak zvracet přestala, zase se vše vrátilo do normálu. To zvracení trvalo nějak měsíc myslim.
Tak tě asi neuklidním. Do cca 11tt jsem byla ok. A pak jsem začala zvracet a nebo jsem aspoň měla permanentní pocit na zvracení. Přešlo mě to cca ve 20tt. A od 25tt už je mám zase zpět a nepočítám, že by mě do porodu pustili.
Zkus si vytypovat co ti to dělá. Mě to dělá hlavně spousta čerstvé zeleniny, ze začátku to bylo cokoliv krom vody s bublinkami. Teď naopak vodu s bublinkami nemůžu
Je to jak na horský dráze. A bohužel to už jiný nebude ![]()
Zvracela jsem do 17.tt. Teď už nezvracím, ale občas se mi zvedne žaludek a musím to rozdýchávat.
Zvracela jsem od začátku těhu až do 8.měsíce
nedalo se s tím dělat nic - bez ohledu na stravu nebo aktivitu jsem prostě trávila většinu večerů (ráno to bylo ok) na záchodě - zase to má výhodu, že jsem přibrala prakticky jen váhu malého a nemusela pak řešit nějaké návraty na původní váhu apod.
Pokud jsi ale nervozní tak si klidně skákni k dr. dříve - je důležité, abys byla v klidu ![]()
No tak koukám že mi to teprva začne
me se vždy teď udělá jakoby knedlík tam kde končí žebra v tom spoji a dokud se nevyzvracim je tam pořád, zkouším dechová cvičení, colu na lzičce, cukr pod jazyk, kousek rohliku, dýchání u otevřeného okna a nic
Vyvracím se a jsem jak znovuzrozená
. Taky jste to takhle měli??? ![]()
Jsem 19tt. Mám to úplně stejně. Nejlepší je že když zvracím, můj 22měsíční chlapeček mě u toho ještě šťouchá do zad nebo plácá po zadku
Občas mi je jen na zvracení, u toho se mi ale zase motá hlava a trvá to tak půl dne. Jinak jak píšeš, když se vyzvracím, je vše O. K. U malého jsem to neměla, tak jsem si skoro jistá že to teď bude holčička ![]()
@kuchle píše:
Jsem 19tt. Mám to úplně stejně. Nejlepší je že když zvracím, můj 22měsíční chlapeček mě u toho ještě šťouchá do zad nebo plácá po zadkuObčas mi je jen na zvracení, u toho se mi ale zase motá hlava a trvá to tak půl dne. Jinak jak píšeš, když se vyzvracím, je vše O. K. U malého jsem to neměla, tak jsem si skoro jistá že to teď bude holčička
Paani tak to jsem na tom ještě dobře, mám na to klid
ale uz premyslim ze si strcim prsty do krku a urychlim to nez cekat 2 hodiny na to kdy to přijde
pak je mi fajn zase do večera
a na posledni ko rikala doktorka ze to vypada na holcicku, tak ta dělá takový neplechy? ![]()
@Jsemduveriva u mne teda jo. Mám ale kamarádku a ta to měla obráceně. Každá ženská to má asi jinak