Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky
,
chtela bych se zeptat, jsem v 5 mesici a teda muzu rict, ze bych si tehotenství nejak zvlast uzivala se rict neda
…ze zacatku zle a ted, mam uz docela velke brisko a jakoby mi překáží..přijde mi strašně těžké a tvrdé..hýbu se snažím se chodit na prochazky, ale vetsinou je to pak jeste horsi
,nekdy mam takovej pocit ze uz mi snad spadne dolů
a ja chci jen ležet a ležet…je to normalni? Máte nekdo podobne zkusenosti? Ja si totiz prijdu jak v 9 mesici uz a ne v 5..dekuji za rady jak si ulevit ![]()
Je to uplně normální, asi ti tvrdne. Jednak to řeš s gyndařem a druhak - magnezium a ležet. Chce se ti ležet? Ježiš tak lež!! To přece nevadí. Nemusíš přece dělat co se má když se na to necítíš. Pokud můžeš, poslechni tělo a odpočívej, to bříško si to říká samo, tak ho poslechni, bude ti líp. (Tvrdnutí v 5m není teda nic moc, musíš být opatrná)
To je pravda, malej uz je dost velkej, tak snad nebude vadit, ze jednou cely den proflakam…urcite se tedy poradím s gyndařem, ale jsem klidnejsi, kdyz rikas ze je to normalní, uf ![]()
Tak otázka je jestli máš jen pocit těžkého bříška a nebo ti fakt tvrdne
pokud tvrdne dojdi si k doktoru, pokud je to jen pocit tak to k tomu patří a bude hůř neboj ![]()
@ka2ka souhlasim,tvrdnuti a pocit ze ti pada brisko a je tezke je rozdil. na to prvni poradi doktor, na to druhe by mohl pomoct nejaky podpurny pas, satek. ulevilo by ti to i od zad a netahlo tak dolu.
Cítím, ze jakmile mam ten pocit ze me to brisko stahne k zemi, ze je tezke, sahnu na nej a je jak kámen
@Afroditka85 tak to spis vypada na to tvrdnuti. doktor ti pravdepodobne predepise magnesko ![]()
@Afroditka85 v pondeli si zajdi do lekarny a muzes si koupit kdyztak magnesko sama.pak si kup jeste tu vodu magnesii
jak casto to mas behem dne? pokud to mas po nejake vetsi namaze, tak to neprehanej. me tvrdlo bricho max 7× denne, treba po uklidu, delsi prochazce, na kontrole u dr
a nic jsem nebrala.ale uz nevim od kdy, takze netusim jaka intenzita v patem mesici normalni.
To je prvé tehotenstvo? Lebo ja som v 17tt(prvé tehotenstvo) a zatiaľ na mne bruško cudzí ani nevidia(ja samozrejme áno)
ale inak nič, pribrala som snáď 2kg, študujem denné štúdium na výške, cestujem hore dole a k tomu 4 dni v týždni robota pri zvieratách na farme, často denne nachodím aj 10km a zatiaľ vládzem úplne v pohode, necítim žiadnu zmenu…samozrejme únava ma dakedy zmôže, ale skôr kvoli skorému vstávaniu, než kvôli práci. Ale ako tak čítam a počúvam ostatné mamičky, tak si skôr ja pripadám nenormálna. No doktor stále vraví, že všetko je ok, že telo si samo povie, keď mu je veľa. Tak myslím, že v tvojom prípade, keď chce ležať, tak lež.. asi je to u každého inak
@RutCole A rada? Zakladatelka je ve 20tt. Trosku rozdíl. Někdo holt třeba nemůže ležet kdyz dojde z práce
a na každou působí těhotenství jinak, ale tvoje reakce na úvodní příspěvek o tvrdnuti břicha je trochu scestna. A i prvorodicka muze mit v pátém měsíci větší bříško
takže bych se tady moc nerouhala. Ke konci jsme na tom v 80% všechny stejne
@RutCole v 17tt mi taky nic nebylo, taky sem se cítila v pohodě a nahoře jsem měla taky cca 2kg, taky jsem si říkala co všechny okolo pořád kňourají, no od 24tt jsem otočila bylo hůř však sama uvidíš jestli budeš takhle v pohodě ![]()
Jsem podruhe tehotna, ale je to uz 10 let, tak si moc nepamatuji
…víte co se duchu bojím, muj pritel ma bez 2 cm 2m vysku, tak aby nebylo mimi uz tednejake velke treba az moc ![]()
Jsem podruhe tehotna, ale je to uz 10 let, tak si moc nepamatuji
…víte co se duchu bojím, muj pritel ma bez 2 cm 2m vysku, tak aby nebylo mimi uz tednejake velke treba az moc ![]()