Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, prosím o názor zda se někdo nesetkal se zvýšenou teplotou oproti normální bez dalších příznaků?
V květnu jsem hodně cvičila, po 4 týdnech mi nebylo dobré a zjistila jsme že mám zvýšenou teplotu (37-37,3) a tak to pokračuje už 2 měsíce téměř v kuse. Většinu času 36,8 párkrát za den 37,1. U doktorky jsem si prošla veškerým vyšetřením a vše negativni:
Krev (i na mononukleózu) moč, covid 2×, rtg srdce, rtg plic, sono štítné žlázy, sono břicha, orl, gyn. vystreni, ultrazvuk podpaží a prsou..
Už jsem z toho docela zoufala:-( když mám teplotu kolem 37 cítím to na sobě a jsem hodně unavená. Ani doktorka už neví co se mnou.
Díky za postřehy
A vysetrila ti krev ohledně rakoviny? Tak se projevila mymu tatoj. Ale nechci tě strašit..
@Sardelka 37, profil mi dělali v dubnu a měla jsem jen nějaký anovulacni profil ale dál. to pak neřešil…
@mackA159 no doktorka říkala že by se mi to už projevilo i dalsimi věcmi, a proto mě prohnala takovým tím kolečkem (rtg, Sona..) aby se to vyvrátilo..navíc i teda říkala že je také možné že teď to může být ok a projevit za měsíc ale asi to nepředpokládá..
Tohle měla ségra když začal covid, nemohla se pomalu dostat k lékaři. Ale vše negativní jako u tebe. Pak to prostě přešlo. Ještě doporučuji zajít na gyndu a k zubaři. Prostě, aby se vše vyloučilo. A pak se prostě přestat měřit
nám už přišlo, že to sestra měla psychického původu, ale na začátku to musela být nějaká viróza. Problém byl, že ty teploty kolem 37,5 pořád přetrvávaly a k lékaři mohla jít až za čtrnáct dní, kdy jí konečně doktorka nechala udělat testy na covid.
Každopádně tě hezky vyšetřili, to byl u ségry velký problém
ještě mě napadá těhotenství, ale to jste zřejmě taky vyloučili.
@anavi13 díky, na gyndu jdu ještě raději znova 3.8… přesně takto jsem to také měla..myslela jsem že mám virózu, hodně jsem sportovala v lese(zpocena a chladno) ale když to ani po 10 dnech neskončilo tak mě doktorka poslala na Covid 2× po sobě a pak teprve veškerá vyšetření..je prý také možné že v té době už jsem měla prodelanou virózu která se u vyšetření už nemohla projevit a pak už ubyly jen nervy.. chodím i k psycholozce..i doktorka mi i říkala že mám na dva měsíce teploměr vyhodit…
Může se jednat o nějaký skrytý zánět. Jiné potíže nemáš? Ale s teplotou kolem 37 st. být unavená není úplně normální. Zkus trošku blíž specifikovat, jak se cítíš…
@anahry to by právě zánět zjistili z té krve, to bylo první co připadalo v úvahu..moc mi navíc dělali teď po dvou měsících znova a taky nic..jinak mi v podstatě nic není. v 98% kdybych se neměřila tak o tom nevím jen když to mám vyšší 37,3 tak je mi jako při viroze -takove to suché horko a únava. Zkoušela jsme být v klidu, u sportovat ale vůbec to nemám vliv…
@Lathi tak to jste měli fakt stejně, ségra měla prvně podezření na zánět močového měchýře, ale než se dostala k lékaři kvůli cividu tak dobrý. Fakt si u ní myslím tu psychiku, ona taková je. Teploměr bych fakt schovala a uvidíš. Ale objednej se i k tomu zubaři ![]()
Odběry na štítnou žlázu dělali? Může to být autoimunitní zánět st. žlázy.
A zjišťovala se trombóza? Příznaky má podobné, že se člověk cítí takový nedomrlý, někdy zvýšená teplota, a co mi říkal kámoš, tak se nedá moc zjistit z běžných vyšetření. Jen nějaké vyšetření krve, když se tváří nějak, tak to může být ukazatel, ale musí se udělat jedno speciální, které to potvrdí. - A prý to moc praktiků neumí rozpoznat.
@vokishka ano, dělala mi odběry a dneska jsem.byla.pro jistotu i na sonu a vše ok
@anavi13 zubaře jdu v září na prevenci tak pokud to mít ještě budu tak se určitě také ještě zmíním…a jak dlouho to ségra měla? A měla teorie pořád a nebo se měnila?