Dva problémy u syna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.9.24 10:02

Dva problémy u syna

Hezký den,

syn má takové dva potíže, které chci konzultovat s doktorkou, ale zeptám se i tady, kdyby měl někdo stejnou zkušenost.

1. Syn (3) nastoupil od září do školky, od té doby hodně často mrká, ani ne tak tiky, ale hodně časté mrkání. Pripisovala jsem to psychice, ale teď je se mnou kvůli nemoci 10 dní doma a stav stále stejný. Nevíte, co kromě stresu by to mohlo být?

2. Jedná se o kakání a o velikost stolice, která je velka, jak od dospělého člověka, než jako od dítěte. Syn hodně tlačí vždycky, je to normalni?

Děkuji za rady. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5098
25.9.24 11:42

Stolici bych konzultovala s pediatrou, pokud se ti něco nezdá, vždycky je lepší prostě zkontrolovat.

Mrkání mi připadá jako tiky, mívá je vlastně docela velké procento chlapečků tohoto věku (přechodná tiková porucha, až třetina dětí). Můj syn si zase jakoby „čistí krk“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8622
25.9.24 12:33

S mrkanim neporadím, nemám zkušenost.
Zato s hovinky ano :mrgreen: dcera to mívá po sladkem. Vždy, když sní víc sladkého nebo má sladké pití, tak má buď primo zácpu nebo aspoň právě obtížné vyprazdňování, že musí hodně tlačit a stolice je hodně objemna. Stačí nedávat ji sladké (a korigovat babičky a tatínka, aby to respektovali) a taky dostatecne pít, vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3675
3.10.24 13:40

A ptala jsi se syna na to mrkání? Možná to u někoho viděl ve školce, přišlo mu to zajímavé a tak se „opičí“, aby získal na zajímavosti. To u dětí je celkem časté. Já například na zš prakticky ze dne na den změnila styl psaní psacím písmem, protože se mi líbilo písmo jedné mé kamarádky, tak jsem se opičila a píšu tak dodnes. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí